Grčija na poskok – najboljše odskočne točke

Grčija na poskok – najboljše odskočne točke

Ko že tretji dan zapored poležavamo na najlepši peščeni plaži in s svojimi najbližjimi igramo Enko, lovimo sončne žarke ter po tekočem traku naročamo osvežujoče koktejle, je čas za popestritev počitniškega vsakdana. Takrat se nam grški otoki predstavijo v drugi luči. Razkrijejo nam svojo divjo plat, ki so jo prej tako spretno skrivali.

Številne grške plaže so obdane s klifi raznih oblik, naravnimi odskočnimi deskami za krajši polet v kristalno jasno morje. Skok v morje poleg adrenalinskega doživetja zahteva tudi manjši športni podvig, saj se je do odskočnih točk potrebno povzpeti. Nekatere poti so lažje dostopne kot druge, zato pri nekaterih svetujemo kaj za pod nogo.

Naj bo vaša tehnika na bombico, štajner, na glavo ali trojni aksel s stegnjenim saltom in zaključkom na glavo brez pljuska, so naslednje odskočne točke naravnost primerne za prebitje rutine in pogon krvi po s-koktejli-opojenih žilah. Skakanje na ploh odsvetujemo!

Agios Nikolaos, Kreta

Poleg Minotavra na Kreti domuje tudi vsakoletno tekmovanje v skakanju v vodo s pečine. Nahaja se v Agios Nikolaos, dobro uro vožnje iz glavnega mesta Heraklion. Srednje veliko mesto z občutkom butičnega, frape moderne in kulturno-zgodovinske Grčije, leži na treh gričih in obrača tri različne obraze proti morju. Najbolj popularna točka za morske polete je kar pri samem jezeru. Zaletna točka je približno 12 metrov visoka, a voda je dovolj globoka in še preden adrenalin popusti se že lahko razvajate v eni od obmorskih kavarn.

Skoči na Kreto!

 

Amoudi Bay, Santorini

Krajši sprehod oddaljen od Oie, ta manjši otok oziroma malo večja skala sredi morja ponuja več različnih možnosti za skok v vodo. Dostopen je le po vodi, zato do njega vodi umirjena žabica ali poskočni kravel, za tiste bolj neučakane. Z zadnje strani na sredino, vrh ali kamorkoli drugam vodijo urejene stopnice, na njem pa se nahaja celo manjša cerkev (Ekklisia Agios Nikolaos), kjer se zgodi največje število odskokov. Tisti najbolj pogumni skačejo z vrha. S katere točke bi skočili vi?

Skoči na Santorini!

 

Kamari Beach, Santorini

Slavna turistična točka, nedaleč od glavnega mesta Fira, je obdana s hoteli, kavarnami in burnim nočnim življenjem. In seveda eno bolj osvobajajočih pečin na otoku. Približno 10 metrov visok skok bo ob odrivu, ko pod vami kar naenkrat ne bo več trde podlage na katero bi se lahko oprli, na plano prinesel misli: »kaj mi je tega treba« in preprostejši »aaaaa,« ki pa bo ob pristanku dobil povsem novo barvo. Oplemeniteni z novo močjo si boste ali želeli še ali pa si privoščili zmagoslavni sladoled!

Skoči na Santorini!

 

Zaliv tihotapcev, Zakintos

Imenovana tudi »shipwreck beach,« ker je na njej mogoče najti nasedlo ladjo, ali »smugglers cove,« ker je ta ladja domnevno tihotapila cigarete, vino in ženske. Klifi omenjene plaže so namenjeni za prave adrenalince in adrenalinke, saj segajo precej višje kot le ducat metrov in skok brez padala ni kaj varen. Pod vami se odprejo magični pogledi na zapuščeno ladjo, lesketajoče svetlo modro morje in obdajajoče klife. Po pristanku se tresejo kolena, ampak s prijatelji lahko high-fivate v kaj ste se podali in preživeli.

Skoči na Zakintos!

 

Še do tja pridete in potem skočite. Lahko je!