Turčija

Dežela gostoljubnih ljudi

Turčija, uradno Republika Turčija, je obmorska država, ki ima ozemlje razdeljeno med Evropo in Azijo, osrčje države pa predstavlja Anatolski polotok med Črnim in Sredozemskim morjem. Na vzhodu meji na Gruzijo, Armenijo, Azerbajdžan in Iran, na jugu na Irak in Sirijo, na zahodu pa na Grčijo, Bolgarijo in Egejsko morje. Glavno mesto je Ankara.

Anatolski polotok in Anatolija sta bila zaradi svoje strateške vloge stičišča Evrope in Azije že od prazgodovine zibelka civilizacij, kar dokazujejo številne izkopanine iz obdobja neolitika. Anatolski polotok predstavlja večino sodobne Turčije in je ena najstarejših trajno naseljenih regij na svetu.

Turčija je prostrana dežela nasprotij, prepletena z vonjem po začimbah in usnju, svetleča od svile, zlata in srebra, kjer nas navduši sožitje sodobnega življenja in bogate, več tisoč let dolge zgodovine in z njo povezane kulturne dediščine.

Impozantno gorovje Taurus okvirja najlepšo obalo Turčije, znano kot Turška riviera, katere biser je Antalijski zaliv, ki je s priljubljenimi obmorskimi letovišči in dolgimi sončnimi poletji idealen počitniški cilj. Idilične vasice, nešteti spomeniki preteklih civilizacij, romantični zalivi, več kilometrov dolge peščene in prodnate plaže s kristalno čistim morjem očarajo vsakogar.

Kakovostni turistični objekti, kulinarični užitki, ugodni nakupi tekstila, izdelkov iz zlata in usnja ter pregovorno nevsiljiva prijaznost domačinov so zagotovilo, zakaj je Turčija ena izmed najbolj priljubljenih počitniških destinacij.

Hitre opombe – Turčija

Zračni baloni

Kapadokija je s svojo mesečevo pokrajino in desetinami zračnih balonov, ki se dvigujejo v zrak ob sončnem vzhodu in zahodu, ena najbolj priljubljenih in ikoničnih turških destinacij. Ogledate si lahko tudi podzemna mesta in vasico menihov, znano po dimnikom podobnih strukturah. Sprehodite se po poti, ki se začne v vasici golobov, nadaljuje skozi belo vasico in zaključi v vasici ljubezni.

Moderni mestni utrip

Istanbul je znan kot mesto na dveh celinah, saj se nahaja tako v Aziji kot v Evropi. Popoln dan v Istanbulu se začne z omamno turško kavo, nadaljuje z ogledom Hagie Sophie in Modre mošeje s šestimi minareti in zaključi z nakupovalno izkušnjo v pokritem Velikem bazarju.

Koristne informacije

Vizum za vstop v državo ni potreben, potni list mora imeti dovolj prostora za žige mejnih oblasti.

Priporočamo

Hotel Remi 4*

Hotel Remi 4*

- bližina mesta in plaže
- all inclusive ponudba
- odličen izbor za nepozabne počitnice

Hotel Serenity Queen 5*

Hotel Serenity Queen 5*

- ob lastni prodnato peščeni plaži
- SPA center
- all inclusive ponudba
- bogata ponudba za najmlajše

Hotel Sunprime C Lounge 5*

Hotel Sunprime C Lounge 5*

- ob peščeno prodnati plaži
- all inclusive ponudba
- stilsko opremljen hotel in sobe
- namenjeno gostom nad 16 let

Vsa ponudba hotelov

Kompasov mini vodnik - Turčija

Na poti uresničitve vaših sanj smo pripravili mini digitalne vodnike za vse destinacije, kamor letimo s posebnimi letali.

Lepota posameznega počitniškega cilja je predstavljena kratko, vsebinsko bogato, na podlagi dolgoletnih izkušenj Kompasovih specialistov. Od zgodovine do naravne in kulturne dediščine, najboljših kulinaričnih kotičkov in najbolj zaljubljenih zalivov – vse to in mnogo več smo vključili. Zato, da boste izbrane počitnice lahko doživeli čim bolj brezskrbno in raznoliko.

Ker praznujemo skupaj z vami #Kompasovih70 in ker varujemo zeleno, vam za naš rojstni dan podarjamo mini digitalni vodnik.

Prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj.

Ker s Kompasom potujete modro in ker s Kompasom varujemo zeleno, vam bo dostop do Kompasovega mini digitalnega vodnika omogočen prek QR kode, ki vam jo bomo posredovali v obvestilu pred potovanjem. Tako bo vaš digitalni vodnik vedno z vami, še pred odhodom pa boste lahko uživali v letošnji počitniški destinaciji in pripravili vaš osebni načrt za izpolnitev vaših sanj.

Turčija - Kompasov mini vodnik

Iz Kompasove dnevne sobe - Turčija

Pridružite se Mihu in Vesni v tokratni Kompasovi dnevni sobi.

Odpravila sta se v najbolj »all inclusive« deželo!

Kompasov bucket list - Turčija

Kdaj Potovati

Turčija je celoletna destinacija, z vročimi in suhimi poletji, ki so odlična za oddih na turški rivieri. Za popotovanje po Turčiji je najboljši čas spomladi (april – maj) in jeseni (september – november), ko so temperature zmerne.

 • Obisk pravljične Kapadokije
 • Vandraj po Velikem Bazarju v Istanbulu
 • Pamukkale – naravni termalni bazeni
 • Ne pozabi na zgodovinski Efes

Raziskujemo - Turčija

Kompasovi predlogi za popestritev vaših počitnic

 • Fire of Anatolia + transfer

Oglejte si spektakularni ples legendarne plesne skupine Fire of Anatolia, 120 plesalcev izvaja ples, ki sega v srce turške kulture, ogled enega najhitrejših plesov na svetu v najbolj spektakularni areni na svetu Aspendos.

 • Izlet z jeepi ali Sapadere Kanjon

Ogled seldžuškega obzidja v Alanyi ali Sapadere kanjon in prosti čas za kopanje(če se odločite za Sapadere izlet), obisk tipične stare turške vasi v gorovju Taurus in vaškega bazarja, vožnja med nasadi banan, kosilo v kanjonu vključeno, zabavna off road vožnja ter vodne pištole.

 • Rafting

Vožnja do čudovitega kanjona Beškonak, razdelitev opreme za rafting, super doživetje, spust – rafting po reki Kopručay, kosilo v ceni ob reki.

 • Izlet z ladjico

Poldnevni izlet, plovba okoli Alanyskega polotoka, postanek za kopanje v morju, super doživetje za otroke: pena party, kosilo na ladjici.

 • Demre, Myra, Kekova

Prekrasen izlet, panoramska vožnja ob čudoviti obali zahodne Antalye, obisk cerkvice sv. Nikolaja (Miklavž), ogled antičnega mesta Myra, grobnice vklesane v skalo, plovba z ladjico med otočki in nad potopljenim mestom Kekova, čas za kopanje, kosilo.

 • Show z delfini ali posebej plavanje z delfini

Čudovita predstava za otroke in otroke po srcu z morskimi levi in delfini v vodnem parku. Trajanje predstave cca 1h.

 • Side – manavgat izlet

Obisk največje mošeje v Manavgatu (imitacija Modre mošeje – Istanbul), možnost ugodnega nakupa oblačil v textilni trgovini, plovba z ladjico po reki in čas za kopanje v morju, kosilo, prosti čas v čudovitem starem jedru mesta Side.

Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice