Skandinavija

Neokrnjene lepote narave

Skandinavija je kulturno in zgodovinsko območje v okolici Skandinavskega polotoka, med Severnim morjem na zahodu in Baltskim morjem na vzhodu. Ime Skandinavija se uporablja kot skupno ime za Dansko, Švedsko in Norveško, ki druga drugo priznavajo kot skandinavske države, neformalno pa se k njej prišteva še Finsko.

Skandinavija slovi kot območje neokrnjene narave, prostranih gozdov, fjordov in fjelov in Vikingov. V zimskih mesecih boste lahko na skrajnem severu Skandinavije opazovali neverjetne severne sije, poleti pa na vas čakajo dolgi dnevi in bele noči, ko sonce ne zaide.

Hitre opombe

Dežela fjordov

Norveška slovi kot dežela fjordov in fjelov, ki ponujajo čudovito naravo in neverjetne razglede. Najbolj znana je polica Preikstolen, obiska pa je vredna tudi najsevernejša točka Evrope, Rt Nordkapp. V Lillehammerju pa obiščite Maihaugen, muzej na prostem s tradicionalnimi norveškimi stavbami.

Mesto na vodi

Švedska prestolnica Stockholm je znana pod imenom »mesto na vodi«, saj je zgrajena na kar 14 otočkih,ki so med seboj povezani z mostovi. Obiščite muzej Abba in se spoznajte z zgodovino te priljubljene skupine.

Pravljično mesto

Glavno mesto Danske Kopenhagen vas bo očaralo z zanimivo arhitekturo, še posebej je ogleda vredna Borza, ne smete pa izpustiti kipa Male morske deklice.

Dežela tisočerih jezer

Finska je znana po svojih nepreštevnih jezerih in tradiciji savnanja, Božičkovem domovanju na Laponskem in umirjeni, čudoviti prestolnici Helsinki.

Kompas Bucket List

Kdaj Potovati

Najboljši čas za obisk skandinavije je poleti med junijom in septembrom.

  • Dežela fjordov
  • Pravljično mesto
  • Dežela tisočerih jezer
  • Mesto na vodi
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice