Zgodovina in status

Zgodovina in status

Kompasova zgodba se začne davnega leta 1951, ko odpre vrata v tistem času še majhna, a izredno prodorna turistična in prevozniška agencija Putnik. Agencija Putnik se leta 1959 preimenuje v Kompas in je v takratni Jugoslaviji že v samih začetkih vključevala tudi zunanji svet, kar se je kasneje izkazalo za zelo uspešno potezo. Premišljeno in pošteno poslovanje je bilo nagrajeno.

Tako je imel Kompas v 80. letih že več kot 4.000 zaposlenih, 150 turističnih avtobusov, 2.250 avtomobilov, 11 velikih potniških ladij, 10 manjših turističnih plovil, 90 jaht Janneau, 2 smučarska centra in prek 30 restavracij in postal eno največjih turističnih podjetij na svetu.

S krizo in z razpadom Jugoslavije v letu 1991, ko je mnogo podjetij izgubilo velik del trga, se je Kompas reorganiziral v več samostojnih in nepovezanih delniških družb, od katerih sta bili najpomembnejši Kompas Turizem in Kompas Holidays, ki sta uspešno nadaljevali s poslovanjem. Življenjski cikel podjetji pripelje nekaj let zatem k ponovni združitvi moči v eno podjetje z imenom Kompas Turistično podjetje d.d., ki se zaradi pospešene rasti v letu 2006 pridruži Skupini adriatica.net.

Danes je Kompas uveljavljeno mednarodno turistično podjetje z več kot 50-odstotnim tržnim deležem vhodnih in več kot 25-odstotnim tržnim deležem izhodnih poslov ter ena najuglednejših blagovnih znamk slovenskega gospodarstva.

Podjete prazunje več kot 70 let svojega obstoja.

Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice