Zanzibar

Najlepši otok na svetu

Zanzibar je pol avtonomna regija Tanzanije. Je del istoimenskega otočja v Indijskem oceanu, od obale Tanzanije pa je oddaljeno 25–50 kilometrov. Glavnino ozemlja tvorita dva otoka, Unguja, ki se mu neuradno reče Zanzibar, ter Pemba. Glavno mesto otočja se imenuje Zanzibar in leži na otoku Unguja.

Ime otoka izvira iz arabščine in v prevodu pomeni dežela črncev. Zanzibar je bil namreč izhodišče za prevoz črnih sužnjev s celine v svet. O tej temni plati preteklosti še vedno pričajo jame, kjer so sužnji čakali na prevoz.

S Kompasom poletite na Zanzibar:

 – SKUPINSKI ODHOD s slovenskim spremljevalcem z redno letalsko linijo iz Ljubljane –
9. 8., 25. 9., 25. 10., 22. 11., 6. 12. 2024   – preverite ponudbo!

Za dodatno ponudbo hotelov in rezervacijo nas pokličite na telefon 01/2006 111 ali pišite na email: vednozvami@kompas.si.

Hitre informacije

Otok začimb

V svetu Zanzibar slovi kot otok začimb. Spoznavanje začimb je zelo poučna dejavnost, polna presenečenj, saj razblini vsa naša prepričanja o izvoru začimb.

Pestra zgodovina

Zgodovinsko središče otoka je mesto Stone Town, ki je uvrščen na Unescov seznam svetovne dediščine. Je najbolj hektično in obiskano mesto na otoku. Zanzibar je tudi rojstni kraj pevca skupine Queen, Freddija Mercuryja.

Rajske peščene plaže

Ob imenu Zanzibar najprej pomislimo na dolge peščene plaže, obkrožene s kokosovimi palmami in turkiznim morjem. Z glavnega otoka se lahko odpravite na manjši otok Mneba, ki naj bi ponujal najboljše snorklanje na svetu.

Počitnice na Zanzibarju - 9. 8., 25. 9., 25. 10., 22. 11., 6. 12. 2024

Iz Kompasove dnevne sobe: Zanzibar

Dnevnik Kompasovega Janeza: Zanzibar

Kompsov Bucket List #kompas

Kdaj Potovati

Najboljše, da se na Zanzibar odpravite s Kompasom. Glede letalske povezave je najboljša Ljubljana – Istanbul – Zanzibar. Najboljši čas za potovanje glede na vremenske razmere na otoku so med junijem in oktobrom, ko je na Zanzibarju pomlad. Deževno obdobje je med marcem in majem, takrat je Zanzibar raj za tiste turiste, ki želijo več miru in samote.

  • Plantaža začimb Kidichi
  • Sultanova palača
  • Muzej Fredy Mercurya
  • Stara utrdba Zanzibarja “Arab Fort”
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice