Vodniški kotiček

Razkošje znanja

Njihova življenja so velika potovanja in prav potovanja njihov najlepši del.

Potovanje je čas, ko si vzamemo čas zase in za nova doživetja. Je čas, ko se odpirajo nova obzorja. In je čas, ko se nagradimo z razkošjem spominov.

Vodniki so tisti, ki vas v to razkošje popeljejo na svoj način, s svojimi izkušnjami, znanjem, predanostjo in strokovnostjo.

Spoznavanje dežel je tako lahko s pravim vodnikom še prav posebno doživetje. Tako posebno, da si naslednje potovanje ne izberemo zaradi destinacije, ampak prav zaradi vodnika.

Potovanja z Dafino

Egipt, Maroko, Turčija

Potovanja z Dafino

Potovanja z Dafino

Egipt, Maroko, Turčija, Iran
Zase lahko rečem, da sem rojena pod srečno zvezdo, saj ko zakorakaš v tisočletja zgodovine misterijev in ko te pogled na veličastni Nil pusti brez daha, ko potuješ skozi čas, ostaneš dobesedno brez teksta. Mnogi popotniki, me sprašujejo, katera destinacija je meni najljubša, in odgovor je vedno isti: Egipt, saj globoko in resnično ljubim to deželo. Dafina
Preverite naslednja potovanja z Dafino

Potovanja z Mojco

Azori, Islandija, Gruzija

Potovanja z Mojco Mavec

Potovanja z Mojco Mavec

Finska, Azori, Islandija, Grčija, Gruzija
Skozi klepet z domačini, skozi pripovedovanje navdihujočih zgodb, mitov in legend, skozi mozaik skoraj pozabljenih koščkov zgodovine, skozi debate o znamenitostih, ki razkrivajo osupljive skrivnosti dežele. V Mojčini družbi boste na potovanjih zagotovo nadvse uživali, se skrbno poglobili v kulturo in značaj dežele ter izluščili prav posebna doživetja.
Preverite naslednja potovanja z Mojco Mavec

Potovanja z Drito

Kuba, Šrilanka, Mavricij

Potovanja z Drito

Potovanja z Drito

Mavricij, Šrilanka in Maldivi, Kuba, Vietnam in Kambodža
Njeno življenje je eno veliko potovanje, potovanja pa njena služba in način življenja. Kot turistični vodnik in spremljevalec dela že 44 let. Poleg tega že dobri dve desetletji v poletni sezoni dela Dalmaciji kot predstavnica Turistične agencije Kompas in skoraj ni države, ki je ne bi obiskala.
Preverite naslednja potovanja z Drito

Potovanja z Edvardom

London, Oman, Dubaj

Potovanja z Edvardom

Potovanja z Edvardom

London, Grofije angleškega podeželja, Oman, Dubaj in Abu Dhabi
Že več kot tri desetletja sta srce in duša predana vodniškemu delu. Življenje je razpeto med Združenim kraljestvom in Arabskim polotokom; od Londona, njegove prve velike ljubezni, do mistične Škotske. Nemirni popotniški duh kliče v skrivnostni arabski svet, od vznemirljivega sultanata Oman do arhitekturno osupljivih Združenih Arabskih Emiratov.
Preverite naslednja potovanja z Edvardom

Potniki o potovanjih z našimi vodniki

Potovanje z Drito – Tropska Kuba

V imenu moža in v svojem imenu vas lepo pozdravljam. Z eno besedo – odlično! Potovanje je bilo dobro organizirano, vse premišljeno, ne preveč lagodno, a tudi ne tako naporno, da ga ne bi vsi zmogli. Za vse to gre pa zasluga ge. Driti Mahne, ki ni bila samo Kompasova vodička, ampak še več, svetovalka, svetovljanka, s poznavanjem Kube v vseh pogledih, z odličnim znanjem španščine je rešila vse vmesne probleme in se povsod znašla. In ko smo bili že vsi utrujeni, na njej utrujenosti nismo opazili. Začetek na Miklošičevi v Ljubljani je bil dober, ga. Mahne je že izžarevala energijo in toplino. V Benetkah na letališču je bilo nekaj več dela z izpolnjevanjem nove aplikacije za Kubo, a smo se skupaj naučili, kako to narediti, marsikomu je to uredila vodička. Polet z Iberio je bil povprečen, a varen. Na letališču v Havani pa prvi šok: vročina in vlaga, mi pa utrujeni po več kot 24-urni poti. A avtobus za transfer je že čakal, zraven še kubanska vodička (odkrito: gospa Mahne je sploh ne bi potrebovala), kmalu smo bili nastanjeni v odličnem hotelu. Naslednji dan presenečenje, dež v Havani in manjši tornado, a vodička je sproti prilagajala program, tako da smo dan povsem izkoristili. Naslednje dni samo lepo vreme, lepi izleti, ogledi. Bolj kot Havana, ki ne zna prikriti revščine in bede, so me navdušila stara kolonialna mesta, še bolj pa tropska narava. Vse zeleno, pohod po tropskem gozdu je bil navdihujoč, kopanje v toplem morju pa sproščujoče. Hotela izven Havane nista bila tako visoke kategorije, a dovolj čista, hrana pa skromnejša, a dobra. Zato pa toliko širši izbor pijač in seveda mojstrski koktajli. Osebje je bilo bolj nerodno, s slabim znanjem tujih jezikov, a na koncu smo vse uredili in vsak hotel zapustili zadovoljni, nasmejani. Vtis o Kubi? Karibski biser, ki je bil nekoč blesteč, zdaj pa je to star biser, odrgnjen, ki se ne sveti več, a je še zmeraj – biser. Potovanje lahko priporočam, seveda z vodstvom gospe Drite.

Potovanje z Edvardom – London

Sporočam vam, da je bilo potovanje v London res super in enkratno doživetje. Vse kar sva si s sinom Levom želela v teh dneh ogledati sva videla in še mnogo več za kar je zaslužen naš EDVARD, odličen vodnik, ki je ves čas skrbel za celo skupino in nam dajal koristne napotke in informacije, ki smo jih rabili. Edvard je zakon in London ima naštudiran v nulo…svetoval ti je lahko  vse  kar si potreboval, od cen posameznih izdelkov do hrane, prevozov, itd…

Potovanje z Dafino – Križarjenje po Nilu, Kairo in Giza

Prišla s potovanja, križarjenje po Nilu. Presrečna, polna vtisov in doživetij.

Vaša turistična vodnica Dafina Koželj Ģajšak je človek s kilometrino. Celi skupini je polepšala dopust. Je polna znanja in res prava enciklopedija. Poskrbela je da smo res uživali maximalno in odšli polni vtisov. Pokazala nam je res pravi Egipt, tisto kar pusti realen vtis , od zgodovine do revščine, lepote in še in še. Vsa pohvala in res hvala Dafina.🌞

Potovanje z Mojco Mavec – Dežela jezer in trikotnik ob Baltskem morju

Ljudje smo v zadnjem obdobju naravnani zelo kritično in negativno, vendar bi kljub vsem tegobam, ki nas v tej na trenutke brezčutni dimenzij objemajo s temačno energijo, morali prepoznati in zagledati svetlobo sončnih žarkov lepote.

Takšna prijetna izkušnja je bila zame obisk Skandinavije (v organizacij vaše agencije), njene drugačnosti, pristnosti, predvsem pa neizmerne predanosti ekipe, ki je skrbno, strokovno in na visokem nivoju na čelu z gospodom Izakom- Patrikom Milerjem in izvirno-tematskimi vložki gospe Mojce Mavec, skrbela za brezhiben potek našega potovanja od prvega srečanja, do zadnjega trenutka.

Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice