Potovanja

z Dafino

Že več kot 3 desetletja predana vodnica in specialistka za Egipt, Maroko, Turčijo in Iran. Z vsakega potovanja se potniki vračajo s pohvalami in pozitivnimi občutki…

Po besedah Dafine, je Egipt njena najljubša destinacija. Razloge za to si lahko preberete spodaj. Za Istanbul pravi, da te očara na prvi pogled. Nekdanja prestolnica 3 velikih cesarstev te dobesedno posrka v labirint uličic in bazarjev in te pusti, da se naslajaš ob vonjavah in okusih tega hedonističnega mesta, ali pa se enostavno sprehajaš ob Bosporskem kanalu in opazuješ od daleč utrip mesta. V kolikor Vas privlačijo mesta, kjer se odtisi starodavnih civilizacij resonirajo skozi stoletja, je Iran prava destinacija za vas. Arhitektonski dragulj, ki jih je zgradil perzijski narod v zgodovini navdušujejo številne pesnike, umetnike in popotnike, in ja, Iran je dežela, ki ima dušo.”

Zakaj na potovanje z Dafino Koželj Gajšak

“Zase lahko rečem, da sem rojena pod srečno zvezdo, saj ko zakorakaš v tisočletja zgodovine misterijev in ko te pogled na veličastni Nil pusti brez daha, ko potuješ skozi čas, ostaneš dobesedno brez teksta. Mnogi popotniki, me sprašujejo, katera destinacija je meni najljubša, in odgovor je vedno isti: «Egipt, saj globoko in resnično ljubim to deželo.«   Dafina

Potniki o Dafini

 • Je vodnica z neverjetno kilometrino, ki je celi skupini je polepšala dopust.
 • Je polna znanja in res prava enciklopedija.
 • Strokovna oseba z velikim, poglobljenim znanjem, veliko poznanstvi.
 • Dafina je bila imenitna. Ravno prav energična in kar je tako pomembno in tudi redko, znala je v pravi meri dozirati informacije.
 • Bila nam je hkrati vodnica, sopotnica in na koncu dobra prijateljica.

Potovanja z Dafino Koželj Gajšak

Križarjenje po Nilu, Kairo in Giza

Odhodi: 4. 9., 18. 9., 2. 10., 16. 10., 30. 10. 2024

 • Skrivnostna dežela, ki jo enostavno morate doživet: VELIČASTNA, BREZČASNA in PUSTOLOVSKA
 • Udobno križarjenje po najdaljši reki na svetu, reki Nil na ladjah 5* s polnim penzionom
 • Ogled Kaira in Gize, kjer se tisočletna zgodovina razkriva na vsakem koraku
 • Posebna pustolovščina: z nočnim vlakom v Kairo v dvoposteljni kabini
 • Prijetne poletne temperature zraka in vode v jesenskem času
 • Vodnica Dafina Koželj Gajsak, ki je zaljubljena v Egipt in njegovo zgodovino

Potniki o potovanjih z Dafino Koželj Gajšak

Križarjenje po Nilu, Kairo in Giza

Pozdravljeni!

Malo pozno, pa vseeno!

Z ženo sva se odločila, da greva s Kompasom na križarjenje po Nilu. Bila sva v terminu od 22.04.2023 do 29.04.2023.

Kako naj ocenim to potovanje? Ne drugače, kot enkratno! Še posebej, če imaš srečo in je vodička Dafina Koželj Gajsak, res enkratna, polna znanja, zanimiva, zna pritegniti. Tudi njen egiptovski kolega je bil pohvale vreden.

Sama organizacija brez pripomb, dobra hrana, dobra namestitev, popoln servis.

Tudi vlak, s katerim smo potovali od Aswana do Kaira, čeprav grozljiv na prvi pogled, je bil zaradi nas udeležencev na koncu en velik dogodek, kateri bo ostal v spominu, tako kot celotnih osem dni.

Skratka, zelo priporočava in to s Kompasom!

Jasmina in Aleksander Mervar

Križarjenje po Nilu, Kairo in Giza

Spoštovani,

Udeležila sem se izleta v Egipt in sicer 8. Aprila, ki ga je vodila ga. Dafina Koželj-Gajšak. Moram res pohvaliti to vodstvo. Bila sem stoprocentno zadovoljna in mi bo to doživetje ostalo v trajnem spominu.Ogromno smo videli in si pridobili novega znanja. Ga. Dafina je bila imenitna. Ravno prav energična in kar je tako pomembno in tudi redko, znala je v pravi meri dozirati informacije, namreč vodiči velikokrat pretiravajo z informacijami in te tako utrudijo, kar ni bilo v našem primeru.

Hvala in naprej s takimi izleti.

Križarjenje po Nilu, Kairo in Giza

Pozdravljeni.

Prišla s potovanja, križarjenje po Nilu. Presrečna, polna vtisov in doživetij.

Vaša turistična vodnica Dafina Koželj Ģajšak je človek s kilometrino. Celi skupini je polepšala dopust. Je polna znanja in res prava enciklopedija. Poskrbela je da smo res uživali maximalno in odšli polni vtisov. Pokazala nam je res pravi Egipt, tisto kar pusti realen vtis , od zgodovine do revščine, lepote in še in še. Vsa pohvala in res hvala Dafina.🌞

Križarjenje po Nilu, Kairo in Giza

S potovanja sem se vrnil z neverjetnimi doživetji in čudovitimi spomini. Na samo potovanje nimam  pripomb in slabih izkušenj. S turistično agencijo Kompas sem potoval drugič in vsakič ste dokazali, da ste zaupanja vredna agencija s katero bom zagotovo potoval tudi v prihodnje. Z gospo vodičko Dafino sem potoval že leta 2019 v programu Kulinarični Carigrad z Binetom Volčičem in sem bil prijetno presenečen, ko sem videl, da bo ravno potovanje v Egiptu vodila tudi ona. Prijaznost, strokovnost in ažurnost so vrline s katerimi je prepričala celo skupino. Hvala tudi vam gospod Jaka za vso pomoč pri rezervaciji potovanja in vašo pripravljenost za vsa vprašanja. Naslednje potovanje imam v načrtu naslednje leto, naprošam vas, da me obvestite ko bo eno izmed potovanj v Maroko vodila Dafina, zagotovo ga rezerviram in grem z njo še tja. Lep pozdrav, NZ

Istanbul

Draga Dafina,

Hvala Vam, da ste najin obisk Istanbula spremenili v nepozabno izkušnjo. Vaša izjemna vodenja in strast do tega čudovitega mesta sta naju resnično navdušila.

Vaša sposobnost, da ste nas popeljali skozi zgodovino in kulturo Istanbula, je bila izredna. Vaše pripovedovanje je oživilo znamenitosti, ki smo jih obiskali, in nama omogočilo, da sva doživela bogato dediščino tega mesta na edinstven način. Vaše poznavanje zgodovine, arhitekture in lokalnih običajev je bilo impresivno. Poleg tega zelo ceniva Vaše prijazno in gostoljubno ravnanje. Vedno ste bili pripravljeni odgovoriti na naša vprašanja in nas usmerjati skozi labirinte Istanbula. Vaša pozornost do naših želja in potreb je bila izjemna.

Vedite, da bova Vašo vlogo v našem izletu vedno nosila v srcih in vas toplo priporočila vsem, ki bodo razmišljali o obisku Istanbula.
Iskreno, ne bi mogli izbrati boljšega vodiča za naš obisk Istanbula. Vaše vodenje je naredilo ta izlet edinstven in nekaj, česar se bova vedno spominjala s toplino v srcu.

Hvala vam še enkrat za vse, kar ste storili za nas. Upava, da se bomo nekega dne ponovno srečali in raziskovali še več skrivnosti tega čudovitega mesta.

Križarjenje po Nilu, Kairo in Giza

Udeležila sem se izleta v Egipt in sicer 8. Aprila, ki ga je vodila ga. Dafina Koželj-Gajšak. Moram res pohvaliti to vodstvo. Bila sem stoprocentno zadovoljna in mi bo to doživetje ostalo v trajnem spominu.Ogromno smo videli in si pridobili novega znanja. Ga. Dafina je bila imenitna. Ravno prav energična in kar je tako pomembno in tudi redko, znala je v pravi meri dozirati informacije, namreč vodiči velikokrat pretiravajo z informacijami in te tako utrudijo, kar ni bilo v našem primeru.
Hvala in naprej s takimi izleti.

Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice