Islandija

Dežela, ki preseneča

Islandija je skandinavska otoška država v severnem Atlantskem oceanu in leži med Grenlandijo in Veliko Britanijo, severozahodno od Ferskih otokov. V državi na površini 103.000 kvadratnih kilometrov živi 360.390 prebivalcev. Islandija je drugi največji otok v Evropi in 18. največji na svetu. Glavno in največje mesto je Reykjavik.

Islandija slovi po svoji neverjetno čudoviti pokrajini, ki jo je težko opisati in ki ponuja številne priložnosti za neverjetne fotografije na vsakem koraku. Islandija velja tudi za deželo Vikingov, ki so se na otok naselili konec 9. stoletja. Ustanovili so naselbino Reykjavik, na Islandiji pa so leta 930 ustanovili prvi parlament, ki je imel zakonodajno, sodno in izvršilno oblast in je bil prva takšna inštitucija na svetu.

Hitre opombe

Dežela severnega sija

V času med septembrom in majem na severu otoka na vas čakajo čudoviti severni siji, ki so ena glavnih znamenitosti Islandije. Sever države pa je znan tudi po ledeniški pokrajini, kjer lahko med plavajočim ledom opazujete živali kot so tjulnji in ljubki puffini. Ne izpustite pa tudi obiska idiličnega ribiškega mesteca Husavik.

Opazovanje kitov

Husvik je odlično izhodišče za opazovanje kitov in puffinov v njihovem naravnem okolju, kar omogoča stik z morskim življenjem, ki ga ne morete doživeti nikjer drugje.

Dežela gejzirjev

Na Islandiji se nahaja okoli 800 izvirov vroče vode in najlepše termalne terme Modra laguna, ki vas bodo očarale s čudovito turkizno barvo vode.

Zakaj na Islandijo?

Obiščite deželo, kjer se ledeniki in ognjeniki še vedno bojujejo za prevlado, kjer pokrajino zaznamujejo gejziri z izbruhi vroče vode, kjer je vsak pogled na zalive in fjorde prava poslastica za ljubitelje narave. Doživite divjo moč narave, polnočno sonce in se okopajte v enem od 100 kopališč s toplo vodo na prostem.

Aurora Borealis

Aurora Borealis je pravi svetlobni spektakel, ki ga pripravi narava na severu v obdobju od septembra do konca aprila. Pogoj zanjo je jasna noč in po navadi poteka ciklično. Z nekaj sreče so v AURORI BOREALIS uživali skoraj vsi naši potniki, ki so se nam pridružili na potovanjih na Islandijo v spomladanskem in jesenskem času. Zato verjamemo, da boste tudi vi med srečneži doživetja severnega sija.

Mnenje naših potnikov

Naše potovanje na Islandijo je mimo in rada vam bi sporočila, da je bil to zelo lep in nepozaben izlet. Imeli smo odličnega vodiča, ki se je res potrudil maksimalno. Program izleta je super, saj smo v razmeroma kratkem času videli ogromno kotičkov te prečudovite dežele. Imeli smo celo takšno srečo, da smo videli polarni sij.

Ob tem se vam bi še posebej rada zahvalila za vaš trud, da ste nam šli na roko in omogočili, da se nam je lahko pridružil tudi moj sin, ki je priletel iz Anglije.

Hvala lepa še enkrat in lepo pozdravljeni do kakšne naslednje prilike.

– Brigita

Potovanja Islandija

Islandija – razkošje narave – čarter iz Ljubljane

Zagotovljeni odhodi: 25. 4., 18. 5. in 26. 9. 2024

 • prostrana polja lave
 • blatni vrelci z brbotajočo vročo zemljo
 • velikanski ledeniki
 • bruhajoči gejzirji
 • vijugaste ledeniške reke
 • geotermalna kopališča
 • Zagotovljeni odhodi
 • Čarter iz Ljubljane
 • Hotel 2*, 3* ali 4*

Islandija v družbi Mojce Mavec

Islandija z Mojco Mavec

Zagotovljena odhoda: 18. 5. in 26. 9. 2024

 • odkrijte čare Islandije v družbi čudovite Mojce Mavec, novinarke in svetovne popotnice
 • spoznajte prestolnico Reykjavik na posebej zanimiv način skozi sage, zgodbe in pripovedke
 • obiščite ekstravagantni muzej falusov in se navdušite nad islandsko zgodovino med sprehodom po Narodnem muzeju
 • občudujte prostrana polja lave, velikanske ledenike, delujoče vulkane in bruhajoče gejzirje
 • privoščite si večerjo v družbi gostoljubnih domačinov v odlični lokalni restavraciji Thrir Frakkar
 • ne zamudite sproščanja v geotermalni vodi kopališča Modra laguna
 • poletite na Islandijo z direktnim čarterjem iz Ljubljane z odličnimi časovnicami

Islandija – samo letalski prevoz – čarter iz Ljubljane

Zagotovljeni odhodi: 25. 4., 18. 5. in 26. 9. 2024

V ceno je vključeno:

 • letalski prevoz v ekonomskem razredu Ljubljana – Reykjavik – Ljubljana
 • letališke in varnostne pristojbine

 

 • Čarter iz Ljubljane
 • Zagotovljeni odhodi
 • Odlična priložnost za raziskovanje Islandija v lastni organizaciji

Skupinsko križarjenje – Škotska in Islandija z ladjo MSC Preziosa

Zagotovljen odhod: 1. 7. 2024

First minute cena do 10. 4. 2024

Vabimo vas, da z nami odkrijete razkošje narave, ki jo deželi, Škotska in Islandija ponujata na vsakem koraku, gre za odkrivanje novega sveta in najlepših razgledov. Islandija slovi po svoji neverjetno čudoviti pokrajini, ki jo je težko opisati in ki ponuja številne priložnosti za neverjetne fotografije na vsakem koraku. Škotska, mistična dežela hribovitih pobočij, ledeniških sotesk, viskija, kiltov, dud in mogočnih, na videz včasih celo malce temačnih pravljičnih gradov z zanimivimi zgodbami. Pridružite se nam na našem skupinskem križarjenju z ladjo MSC Preziosa.

Kompas Bucket List - Islandija

Kdaj Potovati

Obisk Islandije med majem in septembrom je najprimernejši če želite opazovati kite in če želite več časa preživeti v naravi ali “divjini”, ker so takrat temperature višje in primerne tudi za “hiking”. Med oktobrom in aprilom je najboljši čas za obisk Islandije če želite videti severni sij ali Aruora Borealis.

 • Bodite del Runtura – živahnega večernega dogajanja ob koncu tedna, ko glavna ulica Reykjavika postane center zabave
 • Zaplavajte v termalnih vodah Modre lagune
 • Sprehodite se po mogočni črni obali Reynisfjara, ki je bila navdih številnim filmskim režiserjem
 • Z nekaj sreče doživite edinstveni severni sij (Aurora Borealis)
 • Spoznajte slasti paradižnikov in ostale zelenjave, ki jo pridelujejo s pomočjo termalne vode

Zaljubljen v ljubezen na prvi pogled

»Islandija je čisti unikat, dragi dnevnik… Oblike in barve, ki jih je tam ustvarila narava, so tako zelo raznolike, edinstvene in čudovite, da tudi, če bi zbral vsa naravna čudesa na tem svetu, ta ne bi bila konkurenca naravnim čudesom, ki jih ponuja Islandija. Tako! Jaz mislim, da je Islandija en tak interaktivni muzej, ki prikazuje proces nastajanja Zemlje. Tako!«

Islandija

Moj košček sveta, kjer lepota sije močneje!

»Islandija je čisti unikat, dragi dnevnik… Oblike in barve, ki jih je tam ustvarila narava, so tako zelo raznolike, edinstvene in čudovite, da tudi, če bi zbral vsa naravna čudesa na tem svetu, ta ne bi bila konkurenca naravnim čudesom, ki jih ponuja Islandija. Tako! Jaz mislim, da je Islandija en tak interaktivni muzej, ki prikazuje proces nastajanja Zemlje. Tako!«

Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice