Črna gora

Med gorami in morjem

Črna gora je država na jugu oziroma jugovzhodu Evrope ob Balkanski obali. Na severovzhodu meji na Srbijo, na vzhodu na Kosovo, na zahodu na Hrvaško in Bosno in Hercegovino, na jugovzhodu na Albanijo, na jugozahodu pa jo zamejuje Jadransko morje. Glavno mesto je Podgorica.

Črna gora je idealna destinacija za vse, ki imajo radi tako gore kot morje saj njena pokrajinska raznolikost ponuja popolno kombinacijo planinskega in pomorskega turizma. Večina črnogorskih plaž leži ob vznožju mogočnih skalnatih vrhov, kar daje vtis, da se nahajamo sredi gorskega raja in ne samo na eni izmed številnih plaž ob Jadranskem morju.

Hitre opombe

Zdravilno blato

Pozdravite svoje zdravstvene tegobe v Igalu v Kotorskem zalivu, ki slovi po blagodejnem terapevtskem podnebju, edinstveni pitni vodi Igljanki ter rahlo radioaktivnem zdravilnem blatu, ki ga uporabljajo za zdravljenje revmatizma, bronhitisa in drugih zdravstvenih težav.

Po poti Jamesa Bonda

Mesto Petrovac je bilo izbrano za prizorišče snemanja Bondovega filma Casino Royale in je prava izbira za tiste, ki imate radi bolj mirno okolje. Ker pa je od Budve, najbolj znane turistične destinacije v Črni gori,oddaljeno le 18 kilometrov, skočite še v Budvo na Slovensko plažo in se sprehodite po mestu, ki je sinonim za Črnogoro.

Koristne informacije

Brez vizuma lahko bivate v državi do 30 dni, če imate osebno izkaznico, svoje potovanje pa morate obvezno prijaviti turističnemu uradu oziroma policiji v izbranem kraj.

Kompas Bucket List - Črna gora

Kdaj Potovati

Najlepši čas za obisk črne gore je pozno spomladi, poleti in začetek jeseni, od Maja do Septembra.

  • Kotorski zaliv
  • Slovenska plaža v Budvi
  • Narodni park Lovćen
  • Skadarsko jezero
Črna gora
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice