Zakaj izbrati to potovanje?

Kompasov bucket list (to do list):

 • Okušati briške dobrote
 • Spoznati vinarja Goriških brd
 • Doživeti srednjeveško vas Šmartno
 • Priprava briške večerje – poezija okusov in vonjav
 • S kolesom spoznati Goriška brda in okolico

Vikend doživetje v Goriških brdih

Čas potovanja: 4 dni

Cena na osebo že od: 199€

Na skrajnem zahodu Slovenije, tam, kjer nešteto gričev prekrivajo vinske trte, oljčna in sadna drevesa, se dvigajo Goriška brda. Verjetno jih pozna vsak, sploh tisti, ki radi dobro jedo in pijejo. Vendar je v Brdih mogoče odkriti še več - utrjeno srednjeveško vas z obzidjem - Šmartno, katere ozke ulice ali ‘gase’ kar kličejo po pravljičnem sprehodu skozi vas, razgledni stolp v Gonjačah, kjer lahko ulovite neskončne razglede proti Jadranskemu morju, Furlaniji, Karnijskim in Julijskim Alpam ter Vipavski dolini, ... ste se že sprehodili skozi trte in užili jutranje sonce, ko vas obdaja le briška opoka pod nogami, tišina okrog vas in le sonce nad vami?

map

Prihodi: 25.03., 22.04., 29.04., 27.05, 24.06, 22.07., 12.08., 23.09, 28.10.21
Trajanje: 4 dni/3 noči
Produkt: 1258GB

1 dan:
Prihod.

DEGUSTACIJSKO OBARVANO  POPOLDNE: zbrali se bomo v skupnem prostoru in se prepustili vodeni degustaciji vin, domačemu narezku ter ogledu vinske kleti.  Pisana paleta vin kleti Valentinčič je sestavljena od avtohtone briške rebule pa vse do običajnih francoskih sort. Večinoma proizvajajo sveža vina belih sort: avtohtono briško rebulo, zeleni savignon, sivi pinot, chardonnay in malvazijo ter modri pinot in merlot kot rdeči sorti.

2 dan:

Domač briški zajtrk

GORIŠKA BRDA IN OKOLICA na kolesih: pot bomo v družbi lokalnega vodnika pričeli pri Hiši Valentinčič in odkolesarili do Huma čez valovite griče ter brezkončne vinograde do gradu Vipolže in slikovito obzidane srednjeveške vasice Šmartno, ki nas bo navdušila z edinstveno celoto ter številnimi detajli. Okrepčali se boste lahko s pristno briško “marendo« ali obiskali degustacijo oljčnih olj.  Pot po »slovenski Toskani« bomo nadaljevali do razglednega stolpa Gonjače, ki je posvečen 315 žrtvam druge svetovne vojne na desnem bregu Soče. Povzpeli se bomo po 144 stopnicah in občudovali naravo poslikano v jesenskih barvah. Še zadnji spust s kolesi in že smo pred Hišo Valentinčič.

Možno doplačilo v kraju samem: celodnevni najem električnih koles: 35 €/električno kolo
Zahtevnost poti: srednje zahtevna, kombinacija asfaltne in makadamske poti
Dolžina: cca 22 km
Pot primerna za gorsko ali električno kolo

3 dan:

Domač briški zajtrk

TREKING AVANTURA:  od Hiše Valentinčič se bomo v družbi gospoda Valentinčiča podali na potep po slikovitih gričih in »brajdah« do Sabotina in parka Miru. Med prvo svetovno vojno je bilo to eno od prizorišč krutih bojev vzdolž soške fronte: jarki in podzemni rovi, ki so jih vojaki vklesali v živo skalo z ene na drugo stran hriba so danes samo neme priče. Tukaj lahko obiščete muzej I. svetovne vojne ali le uživate v čudovitem razgledu. Pred odhodom se bomo še okrepčali s krožnikom okusne enolončnice.
 
Možno doplačilo v kraju samem: vstopnina v muzej I. svetovne vojne

PRIPRAVA PRAVE BRIŠKE VEČERJE:
Naše odkrivanje domačih okusov bomo v popoldanskih urah nadaljevali v družbi lokalnega kuharja, kjer bomo spoznali vse bogate in izvirne briške dobrote ter skupaj pripravili pravo briško večerjo. Sledi pojedina in čas za prijetno druženje v jedilnici ob odlični kapljici.  

4 dan:
Domač briški zajtrk
Prost dan za lastno raziskovanje

 

Hiša Valentinčič Turizem - kraj, kjer se lepota, eleganca in mir združita v tisto pravo harmonijo, ki bo vaše počitnice spremenila v nepozabno doživetje.

Opis: Valentinčič Turizem se nahaja v začetku v vasi Podsabotin. Kamnita hiša, stara 100 let sedaj prenovljena stoji ob prihodu v Goriška brda ob vinogradu. Na voljo so skupni prostori: velika jedilnica  in zunanjo BBQ kuhinja za pripravo kosila ali večerje, brezplačno parkirišče. Sobe in apartmaji so razdeljeni v dveh objektih, med katerimi je prelep bazen z ležalniki.

Tipi sob:

 • 1/ 2 sobe standardno opremljene, tv, kopalnica-WC.
 • 1/3 apartma dnevni prostor z dodatnim ležiščem, opremljeno kuhinjsko nišo in jedilnim kotom, kopalnica-wc, soba z ležiščem za 2 osebi, balkon, brezplačen wi-fi, TV.
 • 1/4 in 1/5 apartma  dnevni prostor, opremljeno kuhinjsko nišo in jedilnim kotom, kopalnica-wc, 2 sobi z 2 ležiščema ali  3 ležišči , balkon ali terasa,  brezplačen wi-fi, TV.
 • 1/6 apartma dnevni prostor, opremljeno kuhinjsko nišo in jedilnim kotom, kopalnica-wc, 3 sobe s po 2 ležišči , balkon ali terasa,  brezplačen wi-fi, TV.
V ceno je vključeno

 • nastanitev v izbrani sobi ali apartmaju v Hiši Valentinčič Turizem
 • domač briški zajtrk
 • pokušina vin Valentinčič, domač narezek in ogled kleti
 • priprava briške večerje z lokalnim kuharjem
 • kolesarjenje z lokalnim vodnik
 • treking avantura z gospodom Valentinčič in enolončnico
 • organizacija in DDV

 

Popust:

 • otrok 2-12 let na dodatnem ležišču: 20 %

 

Možnost rezervacije družinskih apartmajev za 3-6 oseb. Želje navedite ob rezervaciji. Potrditev je odvisna od razpoložljivosti.

 

Možna doplačila:

(ob prijavi):

 • enoposteljna soba 90 €

(v kraju samem):

 • najem električnih koles 35 €

Obvezna doplačila v kraju samem:

 • turistična pristojbina odrasli 2 €/os/dan, otroci 7-18 let 1 €/os/dan

 

ODKRITA BESEDA: program potovanja in sam vrstni red izletov se lahko zaradi prilagajanja vremenskim okoliščinam spremeni.

OPOMBA: za najem električni koles je potrebno narediti rezervacijo ob prijavi, plačilo se izvede v kraju samem.

Seznam ponudb

št. ponudb: 0
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice