Zakaj izbrati to potovanje?

 • Obisk Centra Rinka - večnamenskega središča za trajnostni razvoj Solčavskega in lokalnih pridelkov
 • Ogled stalne razstave in multimedijske predstavitve v Centru Rinka z naslovom: »Solčavsko – sprehod v naročje Alp«
 • Predlogi za lastno raziskovanje Solčavskega
 • Kosilo 

SOLČAVSKO – HARMONIJA TREH DOLIN 1 dan

Čas potovanja: 1 dni

Cena na osebo že od: 39€

Solčava je majhna alpska vas, umeščena v ozko in globoko dolino reke Savinje, v Zgornji Savinjski dolini, v naročju Kamniško – Savinjskih Alp in Karavank. V vasi je začetek in hkrati tudi zaključek Solčavske panoramske ceste, po njej pa je to območje dobilo ime – Solčavsko. Vas s svojo posebno trško arhitekturo predstavlja esenco urbanosti Solčavskega, ki je v letu 2009 prejelo naziv »Evropska destinacija odličnosti (EDEN)«. Solčava je hkrati središče istoimenske občine. Solčavsko tvorijo vas Solčava in naselje Podolševa ter tri vzporedne alpske, ledeniško preoblikovane doline, ki so med najlepšimi v celotnem alpskem prostoru. To so najprepoznavnejša in najpogosteje upodobljena Logarska dolina ter malo manj znani, a nič manj izjemni in edinstveni dolini Robanov kot in Matkov kot. Logarska dolina in Robanov kot sta zaradi svoje izjemnosti posebej varovana in razglašena za krajinski park, skupaj z Naturo 2000 pa varovano območje narave predstavlja kar 80 odstotkov površine Solčavskega.

map

TIP PREVOZA: avtobus
NAJMANJŠE ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25
ŠT. PRODUKTA: 1555SOL

Odhod iz Ljubljane v jutranjih urah. V Solčavi se bomo sprva ustavili v Centru Rinka – večnamenskem središču za trajnostni razvoj Solčavskega. Center Rinka je večnamensko središče za trajnostni razvoj Solčavskega in povezuje različne dejavnosti za trajnostni razvoj območja in prinaša nove razvojne priložnosti. V kletnih prostorih je urejena turistično informacijska točka za obiskovalce Solčavskega. Osrednjo celico predstavlja večnamenska dvorana za multimedijske predstavitve, okrog dvorane je speljana krožna stalna razstava, o življenju in naravi Solčavskega z naslovom Solčavsko – sprehod v naročje Alp ki nas popelje na sprehod iz pra-bivališča v hišo, na dvorišče k lesu in ovcam, v gozd, k potoku, na gorsko trato, do skal in v gore. Med potjo spoznavamo življenjske zgodbe domačinov in njihovo povezanost z naravo. Ta se zrcali v pripovedih, pesmih in odločnem gorjanskem narečju.  V pritličju je razstavno prodajni prostor za izdelke s Solčavskega in iz širšega okolja.

Po ogledu razstave nam ostane nekaj časa za raziskovanje okolice v lastni režiji.

  PREDLOGI:

 • Ogled razstave srednje triasnih fosilov, zaradi katerih nas uvrščajo med tri najdišča na svetu, zbirka metuljev, ki obsega reko 1000 različnih vrst, kmečki vrt in zdravilna zelišča, izdelki iz polstene volne
 • Sprehod po krajinskem parku Robanov kot (približno 3 ure hoje s postanki za malico)
 • Sprehod po krajinskem parku Logarska dolina : naravoslovna/etnografska pot (1,5h hoje s postanki)
 • Sprehod po Logarski dolini do slapa Rinka ( približno 3 ure hoje)

Po raziskovanju okolice v lastni režiji si bomo privoščili pozno kosilo v Okrepčevalnici Zadružnik. Po kosilu nekaj prostega časa v uživanju narave, nato pa nas bo pot peljala nazaj proti Ljubljani.

V ceno je vključeno

 • avtobusni prevoz
 • pristojbina za vstop v Logarsko dolino
 • ogled Centra Rinka, stalne razstave in razstave srednje triasnih fosilov
 • kosilo
 • slovensko vodenje
 • organizacijo

V ceno ni vključeno

 • vse kar ni navedeno pod podstavko "v ceno vkljuceno"

Seznam ponudb

št. ponudb: 0
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

Zakaj Kompas?

Vaše mnenje šteje!

Z namenom, da bomo pri načinu svetovanja in pripravi nepozabnih počitnic in potovanj še boljši, vas prosimo za pomoč.