Zakaj izbrati to potovanje?

 • BUTIČNA SKUPINA: maksimalno 15 oseb
 • otočje Ballestas z morskimi levi, pingvini in številnimi vrstami ptic
 • v tančico skrivnosti odete linije Nazce
 • prikupna Arequipa, kanjon Colca in nepozabni kondorjev let
 • jezero Titicaca katerega otoke še dandanes naseljujejo različna ljudstva
 • Cuzco, nekdanja prestolnica inkovskega imperija
 • za piko na i - legendarni Machu Picchu

Top doživetje:

 • Jutranja vožnja globoko v kanjon Colce in čakanje v tišini na mogočne kondorje, ki jih topli zrak ponese da zaplavajo pod nebo s široko razprtimi krili.

Skrivnostni Peru

Čas potovanja: 14 dni

Cena na osebo že od: 2999€

Peru je preprosto drugačen! Bogata zapuščina predkolumbovskih civilizacij, inkovskega imperija in kolonialnega obdobja je kot magnet, ki vleče v to andsko deželo. Potovanje po Peruju je potovalni presežek in nepozabno doživetje za vsakega občudovalca drugačnega in nepojmljivega. Prepričajte se z nami!

 

map

Čas potovanja: 14 dni / 12 noči
Najmanjše št. potnikov: 10
Številka produkta: 13706

 

1. dan: BENETKE–EVROPA–LIMA / obroki na letalu
Let z letališča v Benetkah prek enega izmed evropskih letališč v Limo, prestolnico Peruja (prevoz iz Ljubljane za doplačilo). Pristanek in nastanitev v Limi.

2. dan: LIMA / zajtrk
Zajtrk. Ogled glavnega mesta Peruja, ki ga je ustanovil Francisco Pizzaro leta 1535 na praznik svetih treh kraljev. Lima, takrat Mesto kraljev, je bila zaradi svoje lege najpomembnejše mesto v Južni Ameriki. Obiskali boste stari del mesta, osrednji trg Plaza del Armas, se spustili v katakombe samostane Sv. Frančiška ter v Muzeju zlata, skozi mumije in parazgodovinske najdbe spoznavali izročilo izgubljenih civilizacij. Obiskali boste tudi obalni, bolj moderni del mesta ter se v Parku zaljubljencev slikali ob najbolj priljubljeni skulpturi v mestu.

3. dan: LIMA–CUZCO–KENKO–PUCA PUCARA– TAMBOMACHAY–SACSAYHUAMAN / zajtrk
Po zajtrku prevoz na letališče in let v Cuzco, ki leži na 3399 m nadmorske višine. Čas za počitek in prilagoditev nadmorski višini. Popoldne ogled mesta Cuzco, ki je bilo nekdaj srce inkovskega imperija. Ustanovil ga je prvi Ink, Manco Capac, ki ga je zgradil v obliki velikanske pume. Ko je v mesto pridivjal Pizzaro s svojo uničevalsko vojsko, ga je dobesedno porušil in na ostankih zgradil današnji Cuzco, ki še vedno očara z inkovsko zapuščino, prepleteno s kolonialno arhitekturo. Ogled arheoloških središč v okolici Cuzca: Kenko (daritveni tempelj »zig–zag«), Puca Pucara (Rdeča utrdba), Tambo Machay (kopališče Inkov) in Sacsayhuaman (inkovska utrdba, ki je nekdaj varovala Cuzco).

4. dan: CUZCO–PISAC–OLLANTAYTAMBO–CUZCO / zajtrk, kosilo
Danes vas čaka vožnja po zanimivi pokrajini v Pisac, kjer je trikrat tedensko živahna indijanska tržnica. Pisac slovi tudi po arheoloških izkopaninah, ki se v obliki kondorja raztezajo po hribu nad mestecem. Vožnjo boste nadaljevali po Sveti dolini do Ollantaytamba, ki je čudovita razgledna točka nad dolino reke Urubambe. Po kosilu si boste ogledali inkovsko utrdbo Ollantaytambo in izvedeli za romantično ljubezensko zgodbo, ki je bila povod za njen nastanek. Tudi tu so kamniti bloki tako brezhibno obdelani, da vmes ne gre niti noževa konica.
Večerni povratek v Cuzco.

5. dan: CUZCO– MACHU PICCHU–CUZCO / zajtrk,
kosilo

Po zgodnjem zajtrku vožnja z vlakom po Sveti dolini Inkov, dolini reke Urubambe, do kraja Aguas Calientes in od tam z avtobusom do legendarnega mesta Inkov – Machu Picchu. Leta 1911 ga je s pomočjo domačina odkril ameriški raziskovalec Hiram Bingham. Machu Picchu se drzno razprostira nad vrtoglavimi prepadi na ozkem sedlu med strmima gorama Huayana Picchu in Machu Picchu. Še dandanes ne vedo točno, zakaj so Inki to mesto zgradili in ga nenadoma zapustili. Ker pa ga Španci niso nikoli odkrili, je to najbolj ohranjena zapuščina inkovske civilizacije, ki resnično očara vsakega obiskovalca. Kosilo vključeno. Prihod v Cuzco v večernih urah.

6. dan: CUZCO–SILLUSTANI–PUNO / zajtrk, kosilo
Po zajtrku vožnja po andski pokrajini proti Punu s postanki. Med potjo kosilo. Pred prihodom v Puno si boste ogledali tudi Sillustani, zapuščino predinkovske civilizacije. Bojevito ljudstvo Colla je za umrle predstavnike višjih družbenih slojev postavilo velike pogrebne stolpe (chulpe) z odprtino, obrnjeno proti vzhodu. Arheologi menijo, da je način gradnje tu še bolj zapleten kot pri Inkih. Proti večeru prihod v Puno in nastanitev v hotelu. Prenočevanje.

7. dan: PUNO–JEZERO TITICACA–OTOČKI UROS–TAQUILLE–PUNO / zajtrk, malica
Po zajtrku celodnevni izlet po jezeru Titicaca, ki se ponaša z zvenečim nazivom – največje plovno jezero na svetu, ki leži nad 3000 m nadmorske višine. Obiskali boste otočke Uros – plavajoče otoke Indijancev Urujev, ki so zgrajeni iz snopov trstičja (totora). Vožnjo po jezeru boste nadaljevali do otoka Taquille, kjer so posebnost moški, ki nosijo živopisane kapice. Barva kapice označuje, ali je moški samski ali poročen. Otočani govorijo jezik Inkov – kečuo. Po malici se boste polni vtisov vrnili proti večeru v hotel v Punu.

8. dan: PUNO–CHIVAY / zajtrk, malica, večerja
Zajtrk. Vožnja skozi slikovito andsko pokrajino mimo čudovitih lagun, tipičnih andskih vasic ter prek mogočnih gorskih prelazov proti Chivayu. Malica. Prečkali boste tudi enega izmed najvišjih cestnih gorskih prelazov na svetu – 4910 m. Vasica Chivay je znana po svojih termalnih izvirih, je pa tudi kot eno najlepših izhodišč za opazovanje kanjona Colca in veličastnih kondorjevih letov. Nastanitev v vasici, večerja in prenočevanje.

9. dan: CHIVAY–KANJON COLCA–CHIVAY– AREQUIPA / zajtrk, kosilo
Po zajtrku se boste iz Chivaya odpravili proti kanjonu Colca, ki je z globino 1200 m med najglobljimi kanjoni na svetu. Vozili se boste mimo indijanskih vasic do prelaza in srečevali domačine, ki so še posebej znani po tradicionalnih živopisanih oblačilih. Tu vas čaka jutranje opazovanje mogočnih kondorjev, ki se spuščajo vse do obale Tihega oceana. Kosilo v Chivayu. Nadaljevanje poti do Arequipe, znamenitega »Belega mesta« ki slovi po živahnem utripu in številnih cerkvah in samostanih.

10. dan: AREQUIPA–NAZCA / zajtrk, malica
Po zajtrku ogled Arequipe, prikupnega mesta v Andih, obkroženega z vulkani. Mesto odlikuje prijetna klima skozi vse leto. Med drugim si boste ogledali tudi znameniti samostan Santa Catalina. V popoldanskih urah vožnja skozi veličastno andsko pokrajino do Nazce. Malica na poti. Prihod v Nazco v poznih večernih urah. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

11. dan: NAZCA–CHAUCHILLA–HUACACHINA–ICA / zajtrk
Zjutraj (za doplačilo) polet z letalom nad puščavo Nazca, kjer se odpre pogled na 1500 let stare podobe, upodobljene kot črte v peščeno kamnito puščavo. Njihov namen in nastanek sta še vedno ovita v tančico skrivnosti. Obisk predinkovskega odprtega pokopališča Chauchilla. Sledila bo vožnja po cesti Panamericana do Ice, ki je znana po pridelavi vina in narodni pijači pisco. Obiskali boste tudi laguno Huacachina, obdano s peščenimi sipinami. Možnost vožnje z »buggyji« in spust z desko po sipinah (doplačilo). Nastanitev v hotelu v Ici in ogled tega prikupnega kolonialnega mesta, ki ga je ustanovil Luis de Cabrera. Prenočevanje.

12. dan: ICA–PARACAS–ISLAS BALLESTAS–PACHACAMAC–LIMA / zajtrk
Zajtrk. Tistega dne vas čaka srečanje z bogato favno Peruja! Ogled otočja Ballestas, ki ga zaradi bogatega živalskega sveta nekateri primerjajo celo z Galapagosom. Tam domujejo pingvini, številni morski levi in kolonije različnih vrst ptic - pelikanov, flamingov in kormoranov. Nadaljevanje vožnje proti Limi. Med potjo ogled arheološkega središča Pachacamac. Prihod v Limo, nastanitev v hotelu in prenočevanje.

13. dan: LIMA–EVROPA / zajtrk
Po zajtrku boste čas do odhoda na letališče lahko namenili nakupu še zadnjih spominkov na eni izmed mestnih tržnic ali obiskali kakšen muzej, galerijo. Popoldan prevoz na letališče in nočni let proti Evropi.

14. dan: EVROPA–BENETKE / obroki na letalu
Prihod na eno izmed evropskih letališč in nadaljevanje leta proti Benetkam.

V ceno je vključeno

 • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo 
 • prevozi z avtobusi, vlakom, ladjami
 • nočitve z zajtrki v hotelih 3* in 4* v dvoposteljnih sobah
 • obroki kot navedeno v programu
 • vstopnine in ogledi z lokalnimi vodniki kot je navedeno v programu
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja

V ceno ni vključeno

 • navedena doplačila
 • pijače pri obrokih
 • izleti in druge storitve po osebnih naročilih
 • napitnine lokalnim vodnikom in voznikom

Obvezna doplačila

Ob prijavi:

 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 13 oseb 250,00 EUR/osebo

Na kraju samem: (vodniku na poti)

 • napitnine pribl. 40 EUR
 

Doplačila ob prijavi:

 • let nad Nazca linijami pribl. 95,00 EUR/osebo
 • povratni prevoz od/do letališča 45,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 390,00 EUR/osebo

Popust

 • troposteljna soba in popust za otroka do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama na vprašanje

Opomba

 • ob prijavi je obvezna kopija potnega lista
 • Letalski prevoz je možen tudi v poslovnem razredu. Prosimo, preverite razpoložljivost in znesek doplačila, ki je različen glede na datum odhoda

Opozorilo

 • zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa

Seznam ponudb

Izberi datum odhoda
št. ponudb: 2
 • 13706    13706/28      Po programu
  17.02.-02.03.2022 / četrtek - sreda
  14 dni
  letalo
  POTOVANJA V PERU
 • 13706    13706/28      Po programu
  21.04.-04.05.2022 / četrtek - sreda
  14 dni
  letalo
  POTOVANJA V PERU
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

Zakaj Kompas?

Vaše mnenje šteje!

Z namenom, da bomo pri načinu svetovanja in pripravi nepozabnih počitnic in potovanj še boljši, vas prosimo za pomoč.