Zakaj izbrati to potovanje?

 • doživi osupljivo vožnjo vzdolž slikovite Atlantske obale
 • odpravi se na »mini križarjenje« po reki Duoro in občuduj dih jemajočo pokrajino
 • obišči Guimarães, »zibelko naroda«
 • spoznaj zgodbo o nastanku slavnega desertnega vina portovca
 • in seveda, tudi okušaj omamno sladek porto

Porto - sladke radosti življenja

Čas potovanja: 4 dni

Cena na osebo že od: 559€

Moraš ljubiti mesto zgodovine in vina, ki je tako prikupno, od najsvetlejšega rozeja do najtemnejšega portskega vina. Moraš ljubiti mesto z mozaiki na pločnikih in razigranimi azulejo ploščicami, ki pokrivajo stavbe. Mesto, ki ve, kako je treba zajtrkovati, mesto s svetovljansko postkolonialno mešanico Afričanov, Indijancev in Brazilcev.

Ali ste vedeli: neki angleški trgovec je leta 1860 navadnemu rdečemu vinu dodal vinski destilat, da bi svoje lastnosti ohranilo dlje časa, in uspeh nove pijače je presegel vsa pričakovanja. Angleži so bili navdušeni nad novim okusom in tako se je rodil porto – znamenito desertno vino.

map

Čas potovanja: 4 dni | 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

 

1. dan: (LJUBLJANA)-BENETKE-PORTO
Zbirališče potnikov predvidoma v popoldanskih urah na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani in vožnja na letališče pri Benetkah (doplačilo) ali na letališču 2 uri pred poletom letala v Porto. Po pristanku prevoz do hotela, nastanitev in nočitev.

2. dan: PORTO | zajtrk
Po zajtrku bo sledil ogled mesta, njegovo ime je sinonim za pristanišče, vino in lepo reko, ki se vije proti mestu. Ogled stolnice Se, cerkvice in samostana Sv. Frančiška ter zunanji ogled borze za vrednostne papirje, zgrajene že leta 1843. Sprehod po najznamenitejšem delu Porta, Ribeira, s starimi hišami, zanimivo tržnico ter številnimi bari in restavracijami, ki zaživijo predvsem zvečer. Nad reko in starim mostom se pne najznamenitejši od petih mostov nad reko Douro, Ponte Dom Luis, iz leta 1886. Zanimiv dan bomo zaključili s pokušino desertnega portovca v eni izmed številnih vinskih kleteh ob bregu reke Douro, v Villa Nova de Gaia. Obiskovalci še vedno radi pokušajo desertno vino portovec, tradicionalne stare barke raelos pa krasijo pristanišče. Povratek v hotel in nočitev.

3. dan: PORTO | zajtrk
Po zajtrku prost dan v Portu. Priporočamo celodnevni izlet z ladjo po reki Douro (doplačilo), ki je dala ime »Ouro« (zlato) dolini polni vinogradov za proizvodnjo svetovno znanega portovca. V jutranjih urah prevoz do pristanišča in vkrcanje na ladjo. Med plovbo bomo lahko občudovali veličastno gričevje s čudovitim razgledom na slikovito pokrajino ter dih jemajočo naravo. Z ladjo bomo prečkali jez Crestumu in Carrapatelo, kjer zapornice regulirajo gladino vode. So najvišje v Evropi in se dvignejo do 35 m visoko. Nadaljevanje vožnje ob vinogradih avtohtonih trt, ki jih uporabljajo za proizvodnjo portovca, znamenitega portugalskega vina, ki se ima za svoj uspeh zahvaliti embargu med Francijo in Anglijo ob koncu 17. st., ter za ostala najboljša rdeča vina Portugalske. Sledilo bo kosilo na ladji in prihod v mestece Peso da Regua, ki je del vinske regije od leta 1756. Prosti čas za sprehod ali ogled ene izmed številnih kleti. V Porto se bomo vrnili z vlakom (ali lokalnim avtobusnim prevozom, odvisno od razpoložljivosti) in ogled fascinantne železniške postaje São Bento. Na notranjih stenah vhodne hale so na ploščicah naslikani prizori iz vsakdanjega življenja in bitk. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan: PORTO-GUIMARAES-PORTO-BENETKE-(LJUBLJANA) | zajtrk
Po zajtrku se bomo odpeljali do zgodovinskega mesta Guimarães, ki je znano kot »zibelka naroda«. In se uvršča na seznam svetovne dediščine Unesco. Poleg tega, da je mesto rojstni kraj prvega portugalskega kralja, D.Afonso Henriques, je tudi prva prestolnica novoustanovljenega kraljestva. Nad mestom se bohoti nacionalni simbol 10. stoletja, grad Guimarães, samo mesto pa navdušuje s cvetličnimi vrtovi, slikovitimi ulicami, palačo vojvodov Braganca ter trgoma Largo da Oliveira in Praca de Santiago. Vzeli si bomo čas za postanek in pokušino vina Vinho Verde (»zeleno vino«), ki je zelo cenjeno na tem območju. V popoldanskih urah vožnja na letališče pri Portu, od koder bomo predvidoma v večernih urah poleteli proti Benetkam. Pristanek v večernih urah in prevoz v Ljubljano (doplačilo).

 

V ceno je vključeno

 • povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • stroški letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo
 • 1 kos manjše ročne prtljage (mere 40 x 20 x 25 cm)
 • avtobusni prevozi po programu
 • 3 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3-4* v Portu
 • zunanji ogledi po programu brez vstopnin
 • pokušina portovca
 • organizacija in vodenje/spremljanje potovanja ter DDV.

 

Možna doplačila (ob prijavi):

 • za skupino manjšo od 30 oseb 40 EUR/osebo
 • 1 kos ročne prtljage (do 10 kg) 35 EUR/osebo ali 1 kos oddane prtljage (do največ 20 kg) 60 EUR/osebo
 • povratni prevoz na letališče 60 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 129 EUR/osebo
 • izlet z ladjo po reki Douro z vključenim kosilom 89 EUR/osebo (min. 15 oseb).

 

Možna doplačila (vodniku na poti):

 • vstopnine pribl. 50 €.

 

Obvezno doplačilo v hotelu:

 • mestna turistična pristojbina: 2 €/osebo/dan.

Opomba:

Vrstni red ogledov se lahko, glede na časovnice leta, lokacije hotelov oziroma po presoji vodnika/spremljevalca, spremeni. Program vsebinsko kljub temu ostaja neokrnjen. Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za povratni prevoz do letališča.

Opozorilo:

Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK, tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen. Veljajo posebni splošni pogoji.

Seznam ponudb

Izberi datum odhoda
št. ponudb: 4
 • 89250    89250/30      Po programu
  29.10.-01.11.2022 / sobota - torek
  4 dni
  letalo
  Potovanja Portugalska
 • 89250    89250/30      Po programu
  03.12.-06.12.2022 / sobota - torek
  4 dni
  letalo
  Potovanja Portugalska
 • 89250    89250/30      Po programu
  04.02.-07.02.2023 / sobota - torek
  4 dni
  letalo
  Potovanja Portugalska
 • 89250    89250/30      Po programu
  25.03.-28.03.2023 / sobota - torek
  4 dni
  letalo
  Potovanja Portugalska
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice