Zakaj izbrati to potovanje?

 • sprehod skozi prestolnico La Valetta
 • obisk otoka Gozo
 • sprehod po slikovitih uličicah Mdine − starodavne prestolnice Malte

Malta - otok sonca

Čas potovanja: 5 dni

Cena na osebo že od: 599€

Malta je zagotovo otok sonca, saj ima več kot 300 sončnih dni na leto. Majhna in gosto naseljena otoška država skriva v sebi veličastno raznolikost. Njena glavna odlika je več kot 7.000 let stara zgodovina. Skozi zgodovino je zaradi mnogih morskih poti bila zanimiva za pomorščake, vojake, križarje, le ti pa so za seboj pustili edinstvene prazgodovinske templje, veličastne podzemne komplekse dvoran in grobišč, rimske katakombe, srednjeveška mesta in izredno arhitekturno ter kulturno dediščino. Hkrati so Britanci za seboj pustili telefonske govorilnice, pa tudi jezik. Tako imajo na Malti dva uradna jezika: malteščino in angleščino.

map


Čas potovanja: 5 dni/4 noči
Najamnjše št. potnikov: 20
Produkt: 83138

1. dan: (LJUBLJANA)-TRST/BENETKE−MALTA−BUGIBBA
Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa Dolgi most predvidoma v zgodnjih jutranjih urah in vožnja do letališča pri Benetkah/Trstu (za doplačilo) in direktni polet letala na Malto Po pristanku sledi ogled prestolnice La Valleta, na katerega so domačini zelo ponosni in je znano predvsem po mogočnem obzidju, ki so ga zgradili križarji v 16. st. Mimo mestnih vrat in operne hiše se boste odpravili proti zgornjim Baracca vrtovom, od koder je čudovit razgled na pristanišče. Ogledali si boste katedralo svetega Janeza in katedralni muzej, v katerem hranijo tudi delo Carravaggia, obglavljenje svetega Janeza. Sprehod po slikovitih ulicah do palače velikih mojstrov, kjer je danes sedež parlamenta. Izlet boste zaključili z multimedijsko predstavo »Malta Experience«, ki vam bo na zanimiv način približala zgodovino malteškega otočja skozi stoletja. Vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: BUGIBBA−GOZO−BUGIBBA | zajtrk
Zajtrk v hotelu. S trajektom se boste zapeljali na sosednji otok Malte − otok Gozo. Otok vas bo navdušil s svojimi naravnimi lepotami, gostoljubjem domačinov in s tradicionalnimi izdelki kot so čipke in pletenine. Na otoku si boste ogledali votlino, kjer naj bi po legendi nimfa Kalipso kar sedem let zadrževala Odiseja. Ogledali si boste tudi tempelj Ggantija in romansko katedralo Ta`Pinu, ki je znana po uresničevanju želja. Čas za kosilo. Popoldne si boste ogledali otok Viktorija z obzidjem in se sprehodili po uličicah in mogočni citadeli.  Na otoku je veliko ribiških vasic, pred vkrcanjem na trajekt se boste lahko sprehodili po eni izmed njih, Xlendi. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

3. dan: BUGIBBA−MOSTA–DINGLI−RABAT−MDINA–BUGIBBA | zajtrk
Po zajtrku v hotelu se boste zapeljali do kraja Mosta, kjer si boste ogledali znamenito kupolasto cerkev posvečeno devici Mariji. Za cerkev Maltežani verjamejo, da jo je prav Marija rešila med drugo svetovno vojno. Nujen postanek na pečinah Dingli, od koder se odpira pogled na Sredozemsko morje. Sledi bo ogled mesta Rabat, kjer so poleg številnih srednjeveških stavb posebej zanimive katakombe sv. Pavla in Sv. Agate, ki so le del razvejanega sistema antičnih podzemnih hodnikov. Prav tako so zanimivi mozaiki v rimski vili. Čas za kosilo in nadaljevanje poti do tihega mesteca − Mdine, starodavne prestolnice Malte. Sprehodili se boste po slikovitih uličicah mesteca do trdnjave nad mestom, od koder se odpira čudovit razgled. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

4. dan: BUGIBBA−»TRI MESTA«-MARSAXLOKK-MODRA JAMA−HAGAR QIM–BUGIBBA | zajtrk
Po zajtrku vožnja do “Treh mest” − tri z mogočnim obzidjem zavarovana mesta Cospicua, Vittoriosa, Senglea. Vsa tri mesta so ustanovili vitezi reda sv. Janeza in so bila vključena v združenje Cotonela. Začetek gradnje sega v leto 1670. Sprehod po slikovitih, ozkih uličicah med številnimi zgodovinskimi stavbami in cerkvami mesta Cospicua ter ogled palače inkvizitorjev. V mestecu Sengala boste uživali v čudovitem razgledu na Veliko pristanišče. Nadaljevanje poti do najpomembnejše ribiške vasice na otoku Marsaxlokk: čas za ogled slikovite ribje tržnice in sprehod po pristanišču, polnem pisanih ribiških ladij. Sledi bo vožnja do Modre jame, ki je dobila ime po kristalno čisti modri vodi. Možnost 20–minutne plovbe po jami (doplačilo vodniku na poti). Nato postanek ob najpomembnejših megalitskih spomenikih na Malti: templja Hagar Qim in Mnajdra sta nastala pred več kot pet tisoč leti in vzbujata občudovanje zaradi mogočnosti in kakovosti kamnoseških del. Ogled multimedijske predstave o nastanku templjev in muzeja ter templja Hagar Qim. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

5.dan: BUGIBBA−BENETKE/TRST−(LJUBLJANA)
Zgodnji odhod iz hotela in vožnja na letališče, od koder boste predvidoma v jutranjih urah poleteli proti Benetkam/Trstu. Sledi prevoz do Ljubljane (doplačilo).

V ceno je vključeno

 • letalski in avtobusni prevoz po programu
 • strošek letaliških in varnostnih pristojbin
 • 1 kos ročne prtljage mere 40 x 20 x 25 cm
 • nočitve z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah
 • oglede po programu z vključenimi vstopninami
 • DDV
 • organizacijo
 • vodenje potovanja

Možna doplačila (ob prijavi):

 • za skupino manjšo od 25 oseb 50 €
 • enoposteljna soba 79 €
 • večerje v hotelu 69 €
 • prevoz na letališče 60 €
 • 1 kos ročne prtljage do 10 kg: 20 €*, ali en kos oddane prtljage max teže 20 kg: 60 €

(v kraju samem):

 • turistična taksa

(vodniku na poti):

 • morebitne dodatne vstopnine

Opomba:

 • pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.
 • Za program Malta–otok sonca veljajo posebni splošni pogoji.

Opozorilo:

 • Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Letalski prevozniki zahteva tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen. Veljajo posebni splošni pogoji.

Seznam ponudb

Izberi datum odhoda
št. ponudb: 6
 • 83138    30      Po programu
  26.05.-30.05.2021 / sreda - nedelja
  5 dni
  letalo
  potovanje Malta
 • 83138    30      Po programu
  30.06.-04.07.2021 / sreda - nedelja
  5 dni
  letalo
  potovanje Malta
 • 83138    30      Po programu
  29.09.-03.10.2021 / sreda - nedelja
  5 dni
  letalo
  potovanje Malta
 • 83138    30      Po programu
  27.10.-31.10.2021 / sreda - nedelja
  5 dni
  letalo
  potovanje Malta
 • 83138    30      Po programu
  23.02.-27.02.2022 / sreda - nedelja
  5 dni
  letalo
  potovanje Malta
 • 83138    30      Po programu
  30.03.-03.04.2022 / sreda - nedelja
  5 dni
  letalo
  potovanje Malta
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

Zakaj Kompas?

Vaše mnenje šteje!

Z namenom, da bomo pri načinu svetovanja in pripravi nepozabnih počitnic in potovanj še boljši, vas prosimo za pomoč.