Zakaj izbrati to potovanje?

 • spektakularni razgledi in idilična mesteca
 • otok prijetnih temperatur preko celega leta
 • čarovnija barv in vonja rož ter nepozabno vzdušje na ulicah cvetočega Funchala
 • enkraten razgled s klifa Cabo Girao
 • sproščujoč sprehod v enkratni naravi
 • čas za kozarček tradicionalne ponše in medeni kolač

 

Kompasovo doživetje:

Iz vasice Monte, kjer se nahaja grobnica poslednjega avstrijskega cesarja Karla Habsburškega se boste lahko do sosednje vasice Livramento popeljali na prav poseben in razburljiv način. Avtobus boste zamenjali za sani in se v spremstvu domačinov na tradicionalen in zabaven način podali na eno najbolj razburljivih voženj v življenju.

Madeira - otok presežkov in večne pomladi

Čas potovanja: 8 dni

Cena na osebo že od: 1169€

Madeira, otok v Atlantskem oceanu, ki pripada Portugalski, je pravi raj, zato mu upravičeno pravijo biser Atlantika. Otok večne pomladi mu pravijo zaradi izjemno mile, subtropske oceanske klime. Madeira leži pribl. 500 km severno od Kanarskih otokov ter skupaj z manjšim otokom Porto Santo in še nekaterimi nenaseljenimi otočki meri 741 kvadratnih kilometrov ter ima 267.600 prebivalcev. Obala otoka je večinoma strma, celo prepadna, notranjost hribovita, med vzpetinami pa se skozi ozke doline do morja prebijajo številni potoki. Najvišji vrh je Pico Ruivo, ki doseže 1861 m. Prijazni ljudje, naravne lepote, bujna vegetacija, enkratno podnebje, dobra kulinarika − rajski otok vas vabi.

 

Ali ste vedeli: da cvetlični festival predstavlja največji turistični dogodek na otoku. Organizirajo ga vsako pomlad od leta 1950 in s tem praznujejo raznolikost cvetja, ki raste na otoku. Ulica Avenida Arriaga je najlepše okrašena s cvetličnimi preprogami, okrašene so tudi ulične svetilke ... V glavnem sprevodu sodelujejo predstavniki različni krajev otoka s pisanimi cvetličnimi kreacijami na vozovih, ki so do potankosti izdelani.

map

Čas potovanja: 8 dni / 7 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

Številka produkta: 18973

Madeira, otok v Atlantskem oceanu, ki pripada Portugalski, je pravi raj, zato mu upravičeno pravijo biser Atlantika. Otok večne pomladi mu pravijo zaradi izjemno mile, subtropske oceanske klime. Madeira leži pribl. 500 km severno od Kanarskih otokov ter skupaj z manjšim otokom Porto Santo in še nekaterimi nenaseljenimi otočki meri 741 kvadratnih kilometrov ter ima 267.600 prebivalcev. Obala otoka je večinoma strma, celo prepadna, notranjost hribovita, med vzpetinami pa se skozi ozke doline do morja prebijajo številni potoki. Najvišji vrh je Pico Ruivo, ki doseže 1861 m. Prijazni ljudje, naravne lepote, bujna vegetacija, enkratno podnebje, dobra kulinarika - rajski otok vas vabi.


Vrhunci potovanja: spektakularni razgledi in idilična mesteca; otok prijetnih temperatur preko celega leta; čarovnija barv in vonja rož ter nepozabno vzdušje na ulicah cvetočega Funchala; začetek Festivala cvetja.

1. dan: (LJUBLJANA)-BENETKE-LIZBONA-FUNCHAL
Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu Ljubljani (doplačilo) in vožnja na letališče ali na beneškem letališču v popoldanskih urah. Odhod letala predvidoma v večernih urah prek Lizbone v Funchal. Po pristanku, predvidoma v poznih nočnih urah, vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: FUNCHAL | zajtrk
Po zajtrku ogled glavnega mesta. Sprehajanje po ulicah Funchala je prijetno zaradi obilice zelenja, parkov, promenad, namenjenih samo pešcem. Številna pročelja so okrašena z značilnimi modro obarvanimi keramičnimi ploščicami-azulejos, poleg teh so zanimivi tudi pločniki, tlakovani z majhnimi, črnimi in belimi kamenčki. Ogled mesta boste začeli na tržnici »Mercado dos Lavradores«, kjer nekatere ženske nosijo tradicionalna oblačila, prodajajo pa eksotično cvetje, zelenjavo in sadje; posebej zanimiv je del, kjer ribiči ponujajo dnevni ulov, posebnost je »espada«. V bližini tržnice ogled manufakture vezenin, kjer boste izvedeli vse o otoški vezenini, znani po celem svetu. Vrhunec dneva predstavlja ogled botaničnega vrta, kjer boste uživali v barvah in vonjavah različnih orhidej ter drugega tropskega in subtropskega rastlinja. Ogled mesta boste zaključili v vinski kleti ter okusili njihova priznana vina. Vrnitev v hotel in prosto popoldne. Zvečer možnost ogleda tradicionalne folklorne predstave in večerja z značilno jedjo estepada (doplačilo). Prenočevanje.

3. dan: FUNCHAL-CAMARA DE LOBOS-CABO GIRAO-RIBEIRA BRAVA-PORTO MONIZ-SAO VICENTE-FUNCHAL | zajtrk, kosilo
Po zajtrku celodnevni izlet po zahodni strani otoka, kjer boste obiskali številne slikovite ribiške vasice in naselja. Najprej se boste podali do vasice Camara de Lobos, ki je med domačini priljubljena za preživljanje večerov ali konca tedna; privablja jih sproščeno vzdušje v številnih lokalih in restavracijah. Med znanimi obiskovalci so zasledili Winstona Churchilla, po katerem se imenuje tudi restavracija. Nadaljevanje poti do rta Cabo Girao, ki s 580 m višine predstavlja drugi najvišji klif na svetu. Postanek v vasici Ribeira Brava ter nadaljevanje poti čez prelaz Paul da Serra na severno stran otoka. Naslednji postanek bo v Porto Moniz, kjer si boste ogledali v lavo vklesane naravne bazene. Kosilo v vasici Sao Vicente ter nadaljevanje poti v notranjost otoka čez prelaz Chao dos Louros, obdan z nenavadnim gozdom Laurissilva, od leta 1999 razglašen za naravni rezervat. Preden se boste vrnili v hotel, še postanek za čudovit razgled na obe strani otoka v kraju Encumeada. Prenočevanje v hotelu.

4. dan: FUNCHAL-PICO DOS BARCELOS-EIRA DO SERRADO-MONTE-FUNCHAL | zajtrk
Po zajtrku prosto dopoldne, namenjeno uživanju v hotelu, popoldne pa poldnevni izlet. Vožnja v Pico dos Barcelos na višino 1100 m, od koder je čudovit razgled na mesto, zaliv in bližnje vrhove. Po ovinkasti, slikoviti in z evkaliptusi obdani cesti boste nadaljevali pot do Eira do Serrado, kjer vas bo očaral pogled proti najvišjim vrhovom otoka. Najlepši pogled je na »nunsko dolino» Curral des Freiras, ki nosi ime po nunah, ki so se v ta del zatekle v 16. st. in se tako skrile pred pirati. Postanek tudi v vasi Monte in obisk znane romarske cerkve, kjer se nahaja grobnica poslednjega avstrijskega cesarja Karla Habsburškega. Spust do sosednje vasice Livramento bo prav gotovo nekaj posebnega, saj boste lahko vožnjo z avtobusom zamenjali za lesene sani (doplačilo), s katerimi se boste v spremstvu domačinov na tradicionalen in zabaven način podali v dolino. Vožnja do hotela in prenočevanje.

5. dan: FUNCHAL-(PORTO SANTO)-FUNCHAL | zajtrk
Po zajtrku prosto za uživanje v hotelu. Priporočamo celodnevni izlet z ladjo (doplačilo) na otok Porto Santo, znan po čudovitih peščenih plažah in ribiških vasicah. Podali se boste na 40 km oddaljeni otok, pravi kontrast Madeiri. Vožnja do pristanišča, vkrcanje na ladjo »Lobo Marinho« ter vožnja na Porto Santo. Najprej se boste podali do razgledne ploščadi Portela, od koder je prekrasen razgled na zaliv in peščeno plažo. Nadaljevanje poti do Serra de Fora in Serra de Dentro na severno obalo. Ustavili se boste še na razgledni točki Pico do Castelo, od koder je lep razgled na mesto. Kosilo in prosto popoldne do odhoda ladje na Madeiro. Vožnja do hotela in prenočevanje.

6. dan: FUNCHAL-CAMACHA-RIBERIO FRIO-SANTANA-MACHICO-FUNCHAL | zajtrk, kosilo
Po zajtrku se boste podali na celodnevni izlet v notranjost otoka. Najprej boste obiskali kraj Camacha, znan po pletenih izdelkih iz vrbovih šib (pletenice, košare, pohištvo ...). V kraju se radi pohvalijo, da so tu odigrali prvo nogometno tekmo leta 1875 na Portugalskem. Vožnja na tretji najvišji vrh Pico do Aveiro, na višini 1818 m, od koder je lep razgled na najvišji vrh otoka, Rdeči vrh. Vožnja v vas Ribeiro Frio (hladna voda), znano po ribogojnici postrvi in tipični pijači poncho. Sledi sprehod po čudoviti cvetoči levadi Balcoes. Nadaljevanje poti v Santano, najbolj tipično vasico otoka, znano po s slamo kritih pisanih hišicah, ki so edinstvene na otoku, grajene v obliki črke A, s strehami, segajočimi do tal. Kosilo. Med povratkom v Funchal se boste ustavili v Porteli, od koder je lep razgled na otok ter nadaljevali pot do vasice Machico med gorami in morjem; pravijo ji tudi »rojstvo« otoka. Vožnja do hotela in prenočevanje.

7. dan: FUNCHAL-(LEVADA)-FUNCHAL | zajtrk
Zajtrk v hotelu nato sprehod do Levade. Levada je portugalska beseda, ki prihaja iz besede levar in pomeni nositi, oz. »na grobo« prevedeno vozišče ali mini kanal. Mini kanali so namakalni sistemi za dovajanje vode iz severnih vlažnih v južnejše suhe dele otoka. Skrbijo za dovajanje vode v nasade bananovcev, vinogradov, sadovnjakov, vrtov in hidroelektrarne po celem otoku. Njihova skupna dolžina je 2500 km. Nekateri so bili urejeni že v 16. st. »Levada sprehodi« so sprehajalne poti, urejene ob vzdrževanih mini kanalih, ki se danes uporabljajo tudi v turistične namene in omogočajo prijetne sprehode v neokrnjeni naravi. Vožnja na vzhodni del otoka do Vale ParaÍso; od tam pa boste pot nadaljevali peš. Čudoviti sprehod po več kot sto let urejeni levadi Sierra do Faial. Uživali boste v enkratni naravi med evkaliptusi in borovci ter urejenimi terasami in urejenimi vrtovi ter čudovitimi razgledi na vas Camacha. Sprehod boste zaključili v kraju Rochão. Vrnitev v hotel in prosto popoldne. Po želji se lahko z vodnikom odpravite v Funchal (peš ali z lokalnim prevozom) in se sprehodite po mestu kot iz pravljice , saj se v tem času odvija tradicionalen »Festival cvetja« (velja za odhod v aprilu 2020). Neverjetne cvetlične skulpture in aranžmaji, cvetlične preproge in čudovita cvetlična okna vas bodo navdušili. Prenočevanje v hotelu.

8. dan: FUNCHAL-LIZBONA-BENETKE -(LJUBLJANA) | zajtrk
Po zajtrku sledi vožnja na letališče pri Funchalu in polet letala predvidoma v opoldanskih urah prek Lizbone v Benetke. Predviden pristanek na beneškem letališču v popoldanskih urah. Prevoz v Ljubljano (doplačilo).

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz Benetke-Lizbona-Funchal-Lizbona-Benetke
 • stroški letaliških in varnostnih pristojbin
 • avtobusni prevozi in ogledi po programu
 • 7 prenočevanj z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelu 4*
 • 2 kosili na izletih
 • vstopnine v omenjene spomenike
 • lokalne pristojbine
 • spremstvo slovenskega vodnika in lokalnega po potrebi
 • stroški organizacije ter DDV

 

Možna doplačila (ob prijavi):

 • za skupino manjšo od 25 oseb 50 €
 • enoposteljna soba 190 €
 • 7 večerij v hotelu 119 €
 • ogled tradicionalne predstave z večerjo: 49 €
 • celodnevni izlet na Porto Santo z ladjo, kosilom, pristojbinami in prevozom: 109 €
 • prevoz na letališče in nazaj 60 €

 

Pomembno

Pogoji za vstop na Madeiro

 • pred odhodom (znotraj 48 ur pred vkrcanjem na letalo) je potrebno izpolniti online FCS obrazec, ki je na voljo na spletni strani: https://madeirasafe.com. Vsak potnik, si mora najprej aplikacijo naložiti na svoj telefon, se registrirati oz. urediti profil in nato izpolniti formular. Obrazec je v angleškem jeziku in ga izpolni vsaka odrasla oseba posebej (mladoletne osebe – v vsakem primeru mora odrasla oseba dodati na isti formular mladoletne potnike, ki potujejo z vami do 12. leta). Pomembno je, da v obrazec navedete tisti potovalni dokument s katerim boste potovali oz. se zglasili na letališču.
 • po izpolnjenem obrazcu boste prejeli potrditveno sporočilo o uspešno izpolnjenem obrazcu ter pridobili QR kodo za vsakega potnika posebej. Kodo je potrebno obvezno pokazati letališkemu osebju (tiskana ali mobilna verzija) ob prihodu na letališče na Madeiri. Brez omenjene kode v državo ne morete vstopiti.
 • Izpolnitev spletne najave za vstop na Portugalsko je zavezujoča za vse potnike. Prav tako, lahko v aplikacijo naložite tudi svoj negativni PCR test.
 • za vstop na Madeiro potrebujete negativen rezultat COVID-19 testa, ki ga lahko opravite brezplačno na letališču ob prihodu na Madeiro, vendar je v tem primeru potrebno na rezultat počakati v samo izolaciji v hotelski sobi. Izvid testa bo potniku poslan na njegovo navedeno kontaktno telefonsko številko. Čakanje po trenutnih podatkih traja do 12 ur.
 • v izogib čakanju v hotelu lahko test opravite pred odhodom samoplačniško v Sloveniji. Test ne sme biti starejši od 72 ur ob prihodu na Madeiro


Pogoji za vstop v Slovenijo

 • Potnike, ki prihajajo iz države na rdečem seznamu (med te države spada Portugalska), se zaradi morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 napoti v karanteno za deset (10) dni.
 • Potniki, ki ob prehodu meje predložijo negativen COVID-19 test (PCR test opravljen 48 ur ali manj pred prihodom oz. antigenski test opravljen 24 ur ali manj pred prihodom v Slovenijo) ne bodo napoteni v karanteno.
 • V primeru povratka na letališče Jože Pučnik Brnik je mogoče test opraviti tudi na letališču ob povratku v Slovenijo po ceniku upravljalca letališča JP Brnik Fraport Slovenija (30,00€ za antigentski test). Več informacij najdete na spletni strani: https://www.fraport-slovenija.si/sl/mediji/8000. Testiranje je samoplačniško, na test se ni potrebno predhodno naročiti. Testiranje oz. negativni COVID-19 test je obvezen za otroke od dopolnjenega 13. leta naprej (vir: NIJZ, 18.01.2021). Test za COVID-19 lahko opravite tudi na Tenerifi (samoplačniško). Republika Slovenija priznava rezultate testiranj na prisotnost virusa SARS-CoV-2, ki so bila opravljena v laboratorijih držav članic EU ali schengenskega območja in opravljajo testiranje po PCR metodi ali po HAG metodi, ob tem pa izvid ne sme biti starejši od 48 ur (PCR test) oz. 24 ur (antigenski test) od odvzema brisa. Upoštevajo se potrdila o testiranju oziroma cepljenju ter potrdila zdravnika, izdana v državah članicah EU oziroma schengenskega območja.
 • Novo/pomembno: Vstop v Republiko Slovenijo se brez napotitve v karanteno na domu in brez predložitve negativnega izvida testa dovoli tudi:
 • osebi, ki predloži potrdilo o pozitivnem HAGT ali PCR izvidu testa na SARS-CoV-2, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev
 • osebi, ki predloži potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim oseba dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni, MODERNA najmanj 14 dni in AstraZeneca najmanj 21 dni.Dodatna navodila glede na sprejete ukrepe portugalske vlade:

 • V hotelskih nastanitvah v skladu z navodili pristojnih inštitucij in ob upoštevanju standardov za dodatne varnostne in sanitarne ukrepe, lahko pride do prilagoditve ali omejitve koriščenja določenih storitev (npr. strežba obrokov s strani hotelskega osebja tudi v hotelih vse vključeno, omejeni obsegi delovanja wellness storitev, omejeno delovanja otroških klubov, čiščenje sob in menjava brisač na zahtevo gosta, poseben protokol v hotelskih bazenih, posebna ureditev plaž, posebno delovanje fitnes centrov ipd.). Vsi okrepi se izvajajo izključno za dodatno zaščito in varnost gostov.
 • Uporaba mask na destinaciji: Uporaba maske ali druge vrste zaščite ustno-nosnega predela je obvezna za odrasle in otroke, starejše od 6 let, na prostem, v hotelih ter v javnih zaprtih in odprtih prostorih, prav tako na avtobusih/transferjih (hrana in pijača je na avtobusih prepovedana).
 • Ustrezna varnostna razdalja: Na prostem in v vseh zaprtih prostorih – je treba ohranjati ustrezno varnostno razdaljo 2m.
 • Zbiranje ljudi: dovoljeno zbiranje ljudi do maksimalno 5 oseb
 • Policijska ura: obvezno upoštevanje policijske ure med tednom od 19.00 – 05.00 ter med vikendi in prazniki od 18.00 – 05.00.
 • Restavracije in bari obratujejo v skladu z policijsko uro.
 • Športne aktivnosti so dovoljene, medtem, ko so družabni dogodki in nočno življenje prepovedani.
 • Ukrepi v primeru okužbe z Covid - 19 med bivanjem na destinaciji: V primeru morebitne okužbe z Covid -19, se oseba napoti v obvezno karanteno in ustrezno zdravljenje pod nadzorom zdravstvenega osebja. Portugalska vlada potnikom stroške bivanja v času karantene in zdravstvenega zdravljenja v primeru Covid – 19  krije, medtem, ko stroška letalskega prevoza za vrnitev ne.  Vsem potnikom svetujemo sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini, ki vključuje tudi Covid -19 zdravljenje. Priporočamo sklenitev zavarovanja Coris ali Vzajemna. Podrobne informacije dobite pri vašem prodajnem svetovalcu.

 

 

Opomba:

Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo, oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.

 

 

Seznam ponudb

Izberi datum odhoda
št. ponudb: 1
 • 18973    18973/30      Po programu
  19.03.-26.03.2022 / sobota - sobota
  8 dni
  letalo
  POTOVANJE MADEIRA
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

Zakaj Kompas?

Vaše mnenje šteje!

Z namenom, da bomo pri načinu svetovanja in pripravi nepozabnih počitnic in potovanj še boljši, vas prosimo za pomoč.