Zakaj izbrati to potovanje?

 • S čarter letom direktno iz Ljubljane (velja za odhod 24. 10. 21)
 • otok prijetnih temperatur preko celega leta
 • čarovnija barv in vonja rož ter nepozabno vzdušje na ulicah cvetočega Funchala - v oktobru se bo odvijal CVETLIČNI FESTIVAL
 • enkraten razgled s klifa Cabo Girao
 • sproščujoč sprehod v enkratni naravi
 • spoznajte svet najbolj slavne osebe otoka - Cristiana Ronalda
 • čas za kozarček tradicionalne ponše in medeni kolač

Ali ste vedeli: CVETLIČNI FESTIVAL s tematiko »MADEIRA, GARDEN OF HOPE« se bo letos odvijal v mesecu oktobru (1.-24.10.2021), sočasno pa se bo odvil tudi VINSKI FESTIVAL. Predstavljajte si mesto, kjer so rože najpomembnejše. Mesto, kjer so pločniki pokriti s cvetličnimi preprogami in ulične svetilke okrašene z rožami, kjer je zid »upanja« obložen s cvetjem, kjer poteka parada v čast cvetja,... V mesecu oktobru bo v mestu Funchal glavni poudarek na rožah in teh je resnično na tisoče in tisoče. Obiščite z nami cvetočo Madeiro.

Kompasovo doživetje: Iz vasice Monte, kjer se nahaja grobnica poslednjega avstrijskega cesarja Karla Habsburškega, se boste lahko do sosednje vasice Livramento popeljali na prav poseben in razburljiv način. Avtobus boste zamenjali za sani ter se v spremstvu domačinov na tradicionalen in zabaven način podali na eno najbolj razburljivih voženj v življenju.

Madeira - nasmeh večne pomladi, 7 dni - čarter iz Ljubljane

Čas potovanja: 7 dni

Cena na osebo že od: 1149€

Madeira, otok v Atlantskem oceanu, ki pripada Portugalski, je pravi raj, zato ga imenujejo kar biser Atlantika. Vulkanski arhipelag otokov - otok Madeira, otok Porto Santo in manjši nenaseljeni otočki - leži oddaljen 500 km od afriške ter 1.000 km od evropske obale. Vzdevek »otok večne pomladi« je pridobil zaradi izjemno mile, subtropske oceanske klime. Številke ga omejijo med 57 km v dolžino ter 22 km v širino, vendar je na tem prostoru ujetih več svetov. Obala otoka je večinoma strma, celo prepadna, vendar sončna in topla, kjer uspevata sladkorni trs, vinska trta in bananovec. Notranjost je hribovita in poraščena z gozdom, v katero se zajedajo globoke in ozke doline. Najvišji predeli z najvišjim vrhom Pico Ruivo, 1862m, so izredno dramatični ter izpostavljeni vetru in soncu. Vendar bi bila vsa ta lepota izgubljena, če bi ne bilo ljudi, ki že stoletja tej pokrajini dajejo utrip in z velikim trudom darove narave spreminjajo v pridelek. Najlepši trenutki se spletejo, ko vas povabijo v svojo sredino.

map

Odhodi:  24. 10. 2021 | let iz Ljubljane
Čas potovanja: 7 dni | 6 noči
Najmanjše št. potnikov: 20
Produkt: 93742TD8

1. dan (odhod 24. 10. 21): LJUBLJANA-FUNCHAL - orientacijski sprehod
Predvidoma v jutranjih urah zbirališče potnikov na letališču J. Pučnika Ljubljana in polet letala na Madeiro. Po pristanku bo sledila vožnja do hotela in nastanitev. Funchal leži v naravnem amfiteatru in se pahljačasto dviga od obale do hladnejših in višjih leg nad osrednjim mestom. Popoldan se bomo, po želji in če bo čas dopuščal, podali na orientacijski sprehod po kolonialnih ulicah, kjer so številna pročelja okrašena z značilnimi modro obarvanimi keramičnimi ploščicami - azulejos ter pločniki oblečeni v črno bel kamniti mozaik. Izredno slikovit je stari del mesta, kjer so v želji po revitalizaciji predela, prepustili umetnikom in njihovi domišljiji preko 200 vrat, ki vodijo v stanovanja, galerije, restavracije. Nastala je pisana galerija na prostem, ki vas bo posrkala vase. Predel je poln restavracij, kjer se boste imeli priložnost spoznati z otoško kulinariko. Nočitev.

1. dan (odhod 26. 9. 21): LJUBLJANA-(BENETKE)-LIZBONA (krožni ogled)-FUNCHAL
Predvidoma v zgodnjih jutranjih urah zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa Dolgi Most letališču J. Pučnika Ljubljana in vožnja na letališče Marco Polo pri Benetkah.  Polet letala preko Lizbone na Madeiro. V prestolnici Portugalske oz. »Belem mestu« kot jo imenujejo bomo naredili krožni ogled mesta. Popeljali se bomo mimo dveh draguljev, ki sta pod zaščito Unesca: Belemski stolp in samostan Sv.Hieronina, se ustavili ob spomeniku slavnih pomorščakov in sprehodili po uličicah Lizbone, kjer vam priporočamo, da poskusite sladko tradicionalno pecivo »Pasteis de Nata«. Vrnitev na letališče in polet na Madeiro. Po pristanku sledi prevoz v hotel in prenočevanje.

2. dan: FUNCHAL - ogled mesta Funchal, Botanični vrt, pokušina vina - FUNCHAL
Zajtrk. Po zajtrku bomo ogled mesta začeli na tržnici »Mercado dos Lavradores«, ki je prava paša za oči. Tu ženske še nosijo tradicionalna oblačila, njihova posebnost so predvsem kape. Sprehodili se bomo med stojnicami z zelenjavo in sadjem ter imeli možnost okušanja eksotičnih vrst sadja. Posebej zanimiv je del, kjer ribiči ponujajo svoj dnevni ulov. Med ogromnimi primerki tune bomo kaj hitro uzrli otoško posebnost, ribo espado. V nadaljevanju se bomo sprehodili skozi kolonialni del, med najpomembnejšimi kulturnimi spomeniki ter se zatem povzpeli nad mesto na ogled slovečega Botaničnega vrta. Konec 19. stoletja so na posesti Bom Sucesso uredili zasebni park, ki je danes javni vrt ter, poleg urejenih gredic in bujnega rastja, ponuja tudi čudovit pogled na Funchal in okolico. Ogled mesta bomo zaključili v vinski kleti, kjer bomo okušali njihova priznana vina vrste Madeira. Prost preostanek dneva. Nočitev.

3.dan: FUNCHAL- izlet na zahodno polovico otoka - FUNCHAL | zajtrk
Po zajtrku vas bomo odpeljali na celodnevni izlet po zahodni strani otoka. Jutranji postanek v ribiški vasici Camara de Lobos, kjer se lokalni ribiči po jutranjem povratku z ribolova radi usedejo k igri kart. V vas je med svojim bivanjem na otoku rad zahajal Winston Churchill, ki je z bližnje terase slikal zaliv in okolico. Naslednji postanek bo pri rtu Cabo Girao, ki s 580 m višine predstavlja drugi najvišji klif na svetu. Vožnja preko prelaza Paul da Serra na severno stran otoka. Pokrajina se spreminja z vsakim zavojem in na vrhu prelaza vas pričaka največja ravnina na otoku. Spust na drugo polovico otoka je speljan preko številnih vasi, kjer se še vedno ukvarjajo s kmetijstvom in kar težko je dojeti česa vsega so sposobne pridne človeške roke. Postanek v obmorskem kraju Porto Moniz, ki slovi po naravnih bazenih v vulkanski pečini ter v ribiškem središču Sao Vicente. Možnost kosila za doplačilo. Popoldanski povratek proti Funchalu ne bo nič manj slikovit. Nočitev.

4. dan: FUNCHAL- izlet na vzhodno polovico otoka - FUNCHAL | zajtrk
Zajtrk in odhod na vzhodno stran otoka. Jutranji postanek v kraju Camacha, ki slovi po izdelkih iz vrbovih šib: pletenice, košare, pohištvo ... V kraju se radi pohvalijo, da so leta 1875 tu odigrali prvo nogometno tekmo na Portugalskem in res se zdi, da so na otoku vsak raven prostor izkoristili za nogometno igrišče. Skozi bujen gozd se bo cesta vedno bolj vzpenjala in pokrajina ob njej bo postajala vedno bolj surova, dokler se ne bomo ustavili pod vrhom Pico do Aveiro na višini 1818 m, kjer se pričenja pohodna pot na bližnji, najvišji vrh na otoku, Pico do Ruivo. Očarani nad gorsko kuliso se bomo nato spustili nižje skozi ohranjen lovorjev gozd, ki je nekdaj poraščal širši sredozemski prostor, danes pa so te zaplate na otoku poseben ekosistem, priča tisočletij. Postanek v naselju Ribeiro Frio, ki je znan po ribogojnici postrvi ter tipični otoški pijači ponši, ki jo znajo tu zmešati še posebej dobro. Sledil bo postanek v kraju Santana, ki slovi po pisanih hišicah v obliki črke A, simbolu Madeire. Kosilo v lokalni restavraciji za doplačilo. Med povratkom v Funchal bomo v Porteli uzrli še enega od čudovitih pogledov na otok, v vasi Machico pa prisluhnili legendi o prvih prišlekih na otoku. Vožnja mimo spektakularnega letališča na stebrih nad morjem ter povratek v hotel. Nočitev.

5. dan: FUNCHAL- (izlet sprehod ob Levadah) - FUNCHAL | zajtrk
Po zajtrku vas za doplačilo vabimo na sprehod ob Levadah. Levada je sistem namakalnih kanalov, s katerimi so skozi stoletja dovajali vodo iz bolj namočenih na sušna področja otoka. Sprva so namakali polja sladkornega trsa, ki so dala »belo zlato«, danes z njimi namakajo vsa polja. Skupna dolžina kanalov je 2.500 km. Izdelani so v najbolj nemogočih stenah ter na najlepših in slikovitih predelih otoka. Tako so ob kanalih že zelo zgodaj pričeli urejati pohodne poti, ki so lahko manj ali bolj naporne, nekatere so speljane tudi skozi številne predore in zahtevajo posebno opremo. Levada, izbrana za vas, je zmeren sprehod, ki nas bo popeljal po več kot sto let urejeni levadi. Pot med evkaliptusi in borovci ter urejenimi terasami in domačimi vrtovi je izkušnja, ki bo obogatila vaš obisk Madeire. Vrnitev v hotel. Zvečer za doplačilo možnost ogleda tradicionalne folklorne predstave in večerja z značilno jedjo estepada. Nočitev.

6. dan: FUNCHAL- izlet NUNSKA DOLINA in MONTE - FUNCHAL
Po zajtrku vas bomo odpeljali na poldnevni izlet v Nunsko dolino in Monte. Prvi postanek na razgledišču Pico dos Barcelos na višini 1.100 m, od koder je čudovit razgled na mesto Funchal, zaliv in bližnje vrhove. Po ovinkasti, slikoviti in z evkaliptusi obdani cesti se bomo povzpeli do Eira do Serrado, od koder se odpira eden najlepših pogledov na otoške vrhove in »nunsko dolino» Curral des Freiras, spodaj. Za konec še postanek v vasi Monte, kjer je pokopan poslednji avstrijski cesar Karl Habsburški. Za zaključek potepanja po Madeiri vam priporočamo tradicionalen spust po strmih ulicah s pletenimi sanmi (doplačilo), pri čemer bodo za nas poskrbeli spretni domačini. Nočitev.

7.dan: FUNCHAL- (plovba z ladjo Santa Maria de Colombo) - FUNCHAL
Zajtrk in prost dan za raziskovanje. Za doplačilo vas vabimo na plovbo ob južni obali otoka vse do rta Cabo Girao, kjer bomo z malo sreče videli delfine in kite. V poletnem času naredimo tudi postanek za kopanje. Ladja je replika največje ladje iz flote treh španskih ladij, ki so pod taktirko Cristopherja Columba šle na njegovo prvo popotovanje čez Atlantik. Dobili bomo občutek, kot da potujemo skozi čas in se tako vrnili v XV. stoletje. Vrnitev v hotel. Nočitev.

8.dan (odhod 24. 10. 21): FUNCHAL-LJUBLJANA | zajtrk
Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Predvidoma v popoldanskih urah bo sledil prevoz na letališče in polet letala na letališče J. Pučnika Ljubljana.

8.dan (odhod 26. 9. 21): FUNCHAL-LIZBONA - BENETKE - LJUBLJANA | zajtrk
Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Predvidoma v dopoldanskih urah bo sledil prevoz na letališče in polet letala na letališče Marco Polo v Benetkah. Sledi avtobusni prevoz do Ljubljane.

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz s čarter letalom Ljubljana–Funchal–Ljubljana 
 • strošek letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo
 • 1 kos oddane prtljage
 • avtobusni prevoz letališče-hotel-letališče
 • 6 prenočevanj s zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 4*
 • izlete po programu
 • slovenskega vodnika in lokalnega po potrebi
 • stroške organizacije
 • DDV

Možna doplačila (ob prijavi):

 • enoposteljna soba 210 €
 • polpenzion 140 €
 • izlet sprehod ob Levadah 35 € (ob prijavi najmanj 10 oseb)
 • ogled tradicionalne predstave z večerjo: 49 €
 • plovba z ladjo Santa Maria de Colombo: 45 €, otroci do 12 let 22,5 €


Popusti:

 • Otrok 2 – 12 let na dodatnem ležišču: 12 %

Odkrita beseda: program potovanja se lahko zaradi prilagajanja voznemu redu letala spremeni. Vsebinsko ostaja program nespremenjen.

COVID informacije - Madeira

Pogoji vstopa na Madeiro ter pogoji vstopa v Slovenijo ob povratku iz Madeire

Seznam ponudb

št. ponudb: 0
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

Zakaj Kompas?

Vaše mnenje šteje!

Z namenom, da bomo pri načinu svetovanja in pripravi nepozabnih počitnic in potovanj še boljši, vas prosimo za pomoč.