Zakaj izbrati to potovanje?

 • spoznaj otok večne pomladi, kjer se je rodil izjemni Cristiano Ronaldo
 • prepusti se vonju cvetja s celega sveta na znamenitem cvetličnem festivalu
 • posladkaj se s tropskim sadjem z vsega sveta ter poskusi »ponšo« in »medeni kolač«
 • preveri, kaj imajo skupnega otok, les in vino
 • obišči mestno tržnico, botanični vrt in vinsko klet v Funchalu
 • dovoli, da te navduši osupljiv razgled s klifa Cabo Girao
 • podaj se na pohod po zelenih livadah ob modrih levadah
 • iz vasice Monte se v spremstvu domačinov spusti s tradicionalnimi sanmi

Madeira, otok presežkov in večne pomladi

Čas potovanja: 8 dni

Cena na osebo že od: 1199€

Madeira, otok v Atlantskem oceanu, ki pripada Portugalski, je pravi raj, zato ga imenujejo kar biser Atlantika. Vulkanski arhipelag otokov - otok Madeira, otok Porto Santo in manjši nenaseljeni otočki -  leži oddaljen 500 km od afriške ter 1.000 km od evropske obale. Vzdevek »otok večne pomladi« je pridobil zaradi izjemno mile, subtropske oceanske klime. Številke ga omejijo med 57 km v dolžino ter 22 km v širino, vendar je na tem prostoru ujetih več svetov. Obala otoka je večinoma strma, celo prepadna, vendar sončna in topla, kjer uspevata sladkorni trs, vinska trta in bananovec. Notranjost je hribovita in poraščena z gozdom, v katero se zajedajo globoke in ozke doline. Najvišji predeli z najvišjim vrhom Pico Ruivo (1.862 m), so izredno dramatični ter izpostavljeni vetru in soncu. Vendar bi bila vsa ta lepota izgubljena, če bi ne bilo ljudi, ki že stoletja tej pokrajini dajejo utrip in z velikim trudom darove narave spreminjajo v pridelek. Najlepši trenutki se spletejo, ko vas povabijo v svojo sredino.

map

Čas potovanja: 8 dni | 7 noči
Najmanjše št. potnikov: 20
Produkt: 18973

1. dan: (LJUBLJANA)−BENETKE−LIZBONA−FUNCHAL

Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani in vožnja na letališče pri Benetkah (doplačilo) ali na letališču 2 uri pred poletom letala prek Lizbone v Funchal (predviden večerni let). Po pristanku, predvidoma v poznih nočnih urah, vožnja do hotela, nastanitev in nočitev.

2. dan: FUNCHAL | zajtrk

Po zajtrku ogled glavnega mesta. Sprehajanje po ulicah Funchala je prijetno zaradi obilice zelenja, parkov, promenad, namenjenih samo pešcem. Številna pročelja so okrašena z značilnimi modro obarvanimi keramičnimi ploščicami – azulejos, poleg teh so zanimivi tudi pločniki, tlakovani z majhnimi, črnimi in belimi kamenčki. Ogled mesta bomo začeli na tržnici »Mercado dos Lavradores«, kjer nekatere ženske nosijo tradicionalna oblačila, prodajajo pa eksotično cvetje, zelenjavo in sadje. Posebej zanimiv je del tržnice, kjer ribiči ponujajo dnevni ulov, posebnost je »espada«. V bližini tržnice ogled manufakture vezenin, kjer bomo izvedeli vse o otoški vezenini, znani po celem svetu. Vrhunec dneva bo zagotovo ogled botaničnega vrta, kjer bomo uživali v barvah in vonjih različnih orhidej ter drugega tropskega in subtropskega rastlinja. Ogled mesta bomo zaključili v vinski kleti ter okusili njihova priznana vina. Povratek v hotel in prosto popoldne. Zvečer možnost ogleda tradicionalne folklorne predstave in večerja z značilno jedjo »estepada« (doplačilo). Nočitev.

3. dan: FUNCHAL−CAMARA DE LOBOS−CABO GIRAO−RIBEIRA BRAVA−PORTO MONIZ−SAO VICENTE−FUNCHAL | zajtrk, kosilo
Po zajtrku celodnevni izlet po zahodni strani otoka, kjer bomo obiskali številne slikovite ribiške vasice in naselja. Najprej se bomo podali do vasice Camara de Lobos, ki je med domačini priljubljena za preživljanje večerov ali koncev tedna. Privablja jih sproščeno vzdušje v številnih lokalih in restavracijah. Med znanimi obiskovalci so zasledili Winstona Churchilla, po katerem se imenuje tudi restavracija. Nadaljevanje poti do rta Cabo Girao, ki s 580 m višine predstavlja drugi najvišji klif na svetu. Postanek v vasici Ribeira Brava ter nadaljevanje poti čez prelaz Paul da Serra na severno stran otoka. Naslednji postanek bo v Porto Moniz, kjer si bomo ogledali v lavo vklesane naravne bazene. Kosilo v vasici Sao Vicente ter nadaljevanje poti v notranjost otoka čez prelaz Chao dos Louros, obdan z nenavadnim gozdom Laurisilva, ki je bil leta 1999 razglašen za naravni rezervat. Preden se bomo vrnili v hotel, bo sledil še postanek za čudovit razgled na obe strani otoka v kraju Encumeada. Nočitev.

4. dan: FUNCHAL−PICO DOS BARCELOS−EIRA DO SERRADO−MONTE−FUNCHAL | zajtrk
Po zajtrku prosto dopoldne, namenjeno uživanju v hotelu, popoldne pa poldnevni izlet. Vožnja v Pico dos Barcelos na višino 1.100 m, od koder je čudovit razgled na mesto, zaliv in bližnje vrhove. Po ovinkasti, slikoviti in z evkaliptusi obdani cesti bomo pot nadaljevali do Eira do Serrado, kjer nas bo očaral pogled proti najvišjim vrhovom otoka. Najlepši pogled je na »nunsko dolino» Curral des Freiras, ki nosi ime po nunah, ki so se v ta del zatekle v 16. st. in se tako skrile pred pirati. Postanek tudi v vasi Monte in obisk znane romarske cerkve, kjer se nahaja grobnica poslednjega avstrijskega cesarja Karla Habsburškega. Spust do sosednje vasice Livramento bo prav gotovo nekaj posebnega, saj bomo lahko vožnjo z avtobusom zamenjali za lesene sani (doplačilo), s katerimi se bomo v spremstvu domačinov na tradicionalen in zabaven način podali v dolino. Vožnja do hotela in nočitev.

5. dan: FUNCHAL−(PORTO SANTO)−FUNCHAL | zajtrk
Po zajtrku prosto za uživanje v hotelu. Priporočamo celodnevni izlet z ladjo na otok Porto Santo (doplačilo), ki je znan po čudovitih peščenih plažah in ribiških vasicah. Podali se bomo na 40 km oddaljeni otok, ki je pravi kontrast Madeiri. Po izkrcanju se bomo  najprej odpravili do razgledne ploščadi Portela, od koder je prekrasen razgled na zaliv in peščeno plažo. Nadaljevanje poti do Serra de Fora in Serra de Dentro na severni obali. Ustavili se bomo še na razgledni točki Pico do Castelo, od koder je lep razgled na mesto. Kosilo in prosto popoldne do odhoda ladje na Madeiro. Vožnja do hotela in nočitev.

6. dan: FUNCHAL−CAMACHA−RIBERIO FRIO−SANTANA−MACHICO−FUNCHAL | zajtrk, kosilo
Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet v notranjost otoka. Najprej bomo obiskali kraj Camacha, znan po pletenih izdelkih iz vrbovih šib (pletenice, košare, pohištvo …). V kraju se radi pohvalijo, da so tu leta 1875 odigrali prvo nogometno tekmo na Portugalskem. Vožnja na tretji najvišji vrh Pico do Aveiro, na višini 1.818 m, od koder je lep razgled na najvišji vrh otoka, Rdeči vrh. Vožnja v vas Ribeiro Frio (hladna voda), ki je znana po ribogojnici postrvi in tipični pijači »ponša«. Sledil bo sprehod po čudoviti cvetoči levadi Balcoes. Nadaljevanje poti v Santano, najbolj tipično vasico otoka, znano po s slamo kritih pisanih hišicah, ki so edinstvene na otoku, grajene v obliki črke A, s strehami, segajočimi do tal. Kosilo. Med povratkom v Funchal se bomo ustavili v Porteli, od koder je lep razgled na otok ter nadaljevali pot do vasice Machico med gorami in morjem, ki ji pravijo tudi »rojstvo otoka«. Vožnja do hotela in nočitev.

7. dan: FUNCHAL−(LEVADA)−FUNCHAL | zajtrk
Po zajtrku sprehod do levade. Levada je portugalska beseda, ki prihaja iz besede levar in pomeni nositi oziroma tudi vozišče ali mini kanal. Mini kanali so namakalni sistemi za dovajanje vode iz severnih vlažnih v južnejše suhe predele otoka. Skrbijo za dovajanje vode v nasade bananovcev, vinogradov, sadovnjakov, vrtov in hidroelektrarne po celem otoku. Njihova skupna dolžina je 2.500 km. Nekateri so bili urejeni že v 16. stoletju. »Levada sprehodi« so sprehajalne poti, urejene ob vzdrževanih mini kanalih, ki se danes uporabljajo tudi v turistične namene in omogočajo prijetne sprehode v neokrnjeni naravi. Vožnja na vzhodni del otoka do Vale ParaÍso, od koder bomo pot nadaljevali peš. Čudoviti sprehod po več kot sto let urejeni levadi Sierra do Faial. Uživali bomo v enkratni naravi med evkaliptusi in borovci ter urejenimi terasami, vrtovi in čudovitimi razgledi na vas Camacha. Sprehod bomo zaključili v kraju Rochão. Vrnitev v hotel in prosto popoldne. Nočitev.

8. dan: FUNCHAL−LIZBONA–BENETKE −(LJUBLJANA) | zajtrk

Po zajtrku vožnja na letališče pri Funchalu, od koder bomo predvidoma v opoldanskih urah preko Lizbone poleteli proti Benetkam. Predviden pristanek v popoldanskih urah in prevoz v Ljubljano (doplačilo).

V ceno je vključeno

 • povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • stroški letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo
 • 1 kos manjše ročne prtljage in 1 kos oddane prtljage
 • avtobusni prevozi po programu
 • 7 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 4*
 • zunanji ogledi po programu
 • organizacija
 • vodenje/spremljanje potovanja
 • DDV

Možna doplačila(ob prijavi):

 • povratni prevoz na letališče 60 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 190 EUR/osebo
 • 7 večerij v hotelu 119 EUR/osebo
 • ogled tradicionalne predstave z večerjo 49 EUR/osebo
 • izlet sprehod ob Levadah 35 EUR/osebo (min. 10 oseb)
 • izlet na Porto Santo 149 EUR/osebo (min. 10 potnikov)

Opomba:

 • Vrstni red ogledov se lahko, glede na časovnice leta, lokacije hotelov oziroma po presoji vodnika/spremljevalca, spremeni. Program vsebinsko kljub temu ostaja neokrnjen. Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.

Opozorilo:

 • Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK, tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen. Veljajo posebni splošni pogoji.

 

COVID informacije - Madeira

 

Seznam ponudb

Izberi datum odhoda
št. ponudb: 2
 • 18973    18973/30      Po programu
  25.09.-02.10.2022 / nedelja - nedelja
  8 dni
  letalo
  POTOVANJE MADEIRA
 • 18973    18973/30      Po programu
  30.10.-06.11.2022 / nedelja - nedelja
  8 dni
  letalo
  POTOVANJE MADEIRA
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice