Zakaj izbrati to potovanje?

 • S potujočim hotelom po atraktivnih prestolnicah srednje Evrope
 • Križarjenje po  drugi najdaljši evropski reki, lepi modri Donavi
 • Edinstven pogled na srednjeveška mesta, pokrajino in ljudi
 • Postanki v strogih središčih z možnostjo samostojnega ali organiziranega raziskovanja
 • Obroki visoke kakovosti, ki ustrezajo standardom evropske kulinarike
 • Prestolnice ob Donavi so še posebej romantične ponoči, ko se v reki lesketajo utripajoče luči

27. 9 . 2022 - ZAGOTOVLJEN ODHOD

Rezervacija UPPER DECK kabin ni več mogoča.

Križarjenje 5 dežel z Malim princem

Čas potovanja: 9 dni

Cena na osebo že od: 1199€

Beograd (Srbija) – Novi Sad (Srbija) – Vukovar (Hrvaška) – Budimpešta (Madžarska) – Bratislava (Slovaška) – Dunaj (Avstrija)

map

O ladji »Mali Princ« (M/S Der Kleine Prinz):
Mali Princ je kakovostna rečna ladja kategorije 4*. V primerjavi z ladjami podobnega tipa je daljša in širša ter ponuja več prostora, tako v skupnih prostorih kot v 45 dvoposteljnih kabinah na krovu (na spodnji in zgornji palubi).
Dvoposteljne kabine (približno 16 m2): ločeni enojni postelji, telefon, sat tv, kopalnica s tušem in sušilcem za lase, zunanje okno.
Skupni prostori: recepcija, osrednja restavracija, bar, trgovinica s spominki, knjižnica, brezžični internet, klima/ogrevanje.
Dodatne storitve na ladji: možnost prevozov in izletov, pranje perila.
 
Odhod: 27.9.2022
Čas potovanja: 9 dni / 8 noči
Najmanjše število potnikov: 30
Številka produkta: 95704
 
1. dan: LJUBLJANA − BEOGRAD
Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah z obračališča mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani. Nočna vožnja po avtocesti mimo Slavonskega Broda do Beograda. Po prihodu v Beograd v dopoldanskih urah se bomo najprej odpravili na avtobusni ogled mesta. Videli bomo Novi Beograd s Sava centrom, Dedinje, kjer stoji Hiša cvetja (obisk notranjosti), stadion JNA in Marakano, zgradbo TV PINK, hram Svetega Save, nekdanjo zvezno skupščino SFRJ, Kalemegdan z beograjsko trdnjavo, od koder je čudovit razgled na sotočje Save in Donave. Sprehod po Knez Mihajlovi ulici, mimo Saborne cerkve in rezidence kneginje Ljubice, do trga Republike. Nastanitev v hotelu. Zvečer priporočamo večerjo ob starogradski glasbi v boemski četrti Skadarlija (doplačilo) ali samostojno nadaljevanje večera v enem od beograjskih klubov ali splavov. Nočitev.
 
2. dan: BEOGRAD
Po zajtrku nekaj prostega časa, nato se bomo odpravili do pristanišča v Beogradu, kjer se vkrcamo na ladjo »Mali princ« (M/S Der Kleine Prinz). Prost preostanek popoldneva bomo izkoristili za šoping na glavni sprehajalni aveniji Knez-Mihajlovi, sprehod po beograjski tržnici Zeleni Venac, kavico na Terazijah, kot je v navadi med Beograjčani ali za sprehod po Skadarliji, beomski četrti, kjer se bohotijo številne med domačini priljubljene restavracije. Naše doživetje na ladji bomo začeli s pijačo dobrodošlice, sledila bo predstavitev ladijske posadke in pozdrav kapitana. Po večerji bomo nadaljevali z družabnim programom ob večeru srbske tradicionalne glasbe in plesa ter ob modni reviji pletenin priznanih srbskih blagovnih znamk Sirogojno in Ivko. Nočitev.
 
3. Dan: BEOGRAD – NOVI SAD

Po zajtrku se bomo odpravili na panoramski ogled Beograda, ki ga bomo zaključili v središču mesta, kjer bo na voljo nekaj prostega časa. Pot bomo nadaljevali proti Vojvodini in se ustavili v vasici Jarak, kjer bomo imeli kosilo. Okušali bomo tipične lokalne specialitete, domače vino in slivovo žganje »šljivovica«, ob tem pa uživali ob zvokih tradicionalne glasbe. Po kosilu se bomo odpravili proti Fruški gori in si ogledali znamenit pravoslavni samostan Krušedol. V popoldanskih urah bomo prispeli v Novi Sad. Drugo največje mesto v Srbiji velja za eno najlepših srbskih mest in se ponaša tudi z nazivom »srbske Atene«. Polni vtisov iz radoživega in bogatega mesta se bomo odpravili v pristanišče in se vrnili na ladjo. Večerja in nočitev.
 
4. Dan: VUKOVAR

Po zajtrku se bomo izkrcali v največjem rečnem pristanišču na Hrvaškem in sprehodili po Vukovarju, mestu, ki je odigral pomembno vlogo v hrvaški osamosvojitveni vojni. Po sprehodu po tem simbolu svobode se bomo vrnili na ladjo. Po kosilu bomo imeli možnost degustacije vin iz ladijske ponudbe, nato pa bomo nadaljevali s plovbo proti madžarski prestolnici. Večerja in nočitev.
 
5. Dan: BUDIMPEŠTA
Zajtrk in kosilo na ladji, nato prihod v Budimpešto, arhitekturni biser Srednje Evrope. Ogled te čudovite prestolnice, ki jo mostovi ločujejo na Budim in Pešto in kjer bomo dobili občutek, da se sprehajamo skozi čas. Po ogledu bomo imeli nekaj prostega časa, nato pa se bomo vrnili na ladjo. Večerja in nočitev. Možnost obiska čarde s tradicionalnim madžarskim večerom (doplačilo).
 
6. Dan: BUDIMPEŠTA
Po zajtrku prosto za samostojno raziskovanje Budimpešte. Priporočamo celodnevni izlet (doplačilo) v prostrano madžarsko stepo, zaraslo s travo, grmičevjem, vinsko trto in sadnimi drevji. Prijazni gostitelji nas bodo za dobrodošlico postregli s tradicionalno »palinko« in »pogačo«. Vrhunec izleta bo zagotovo predstava jezdecev na konjih, kjer so eni bolj spretni kot drugi. S konji so Madžari pregovorno povezani že od nekdaj, saj so bili v preteklosti tako rekoč edino prevozno sredstvo po madžarskih prostranstvih. Po želji se bomo lahko zapeljali s kočijo na konjski vpregi ali si ogledali hleve. Povratek v Budimpešto. Večerja na ladji in nočitev.
 
7. Dan: BRATISLAVA
Po zajtrku bomo občudovali čudovito madžarsko pokrajino in vstopili na Slovaško skozi prekop Gabčikovo. Po kosilu bomo v zgodnjih popoldanskih urah prispeli v Bratislavo. Izkrcali se bomo v pristanišču in se odpravili na ogled mesta. Po sprehodu in ogledu glavnih znamenitosti slovaške prestolnice ter uživanju ob razgledu s hriba, na katerem se bohoti bratislavski grad, bomo imeli nekaj prostega časa, nato pa se bomo vrnili na ladjo. Dan bomo zaključili s kapitanovo gala večerjo. Nočitev.
 
8. Dan: DUNAJ
Po zajtrku nas po želji skupine (doplačilo) čaka ogled palače Schönbrunn, enega najpomembnejših avstrijskih kulturnih spomenikov in od leta 1860 tudi glavna in najbolj obiskana turistična znamenitost mesta. Palača in vrtovi z natančno pristriženimi grmički, s simetrično in geometrijsko urejenim cvetjem odsevajo okus, življenjski slog in duhovni svet habsburških vladarjev, zlasti njegove najpomembnejše stanovalke in stvarnice, neustavljive Marije Terezije, njenega moža Franca Štefana, ljubiteljskega navdušenca nad botaniko, ter njunih številnih otrok. Dvorec se skupaj z okoliškim parkom od leta 1996 nahaja na seznamu svetovne dediščine Unesco, vsako leto pa si ga ogleda več kot milijon in pol obiskovalcev. Večerja na ladji in nočitev. Možnost doživetja klasičnega dunajskega koncerta (doplačilo).
 
9. Dan: DUNAJ - LJUBLJANA
Po zajtrku bomo imeli nekaj prostega časa. Okrog poldneva bomo pomahali v slovo Malemu princu in se odpravili na krožni avtobusni ogled po dunajskem ringu, okoli katerega se nizajo mogočne zgradbe, med drugim državna opera, umetnostno-zgodovinski in naravoslovni muzej, parlament, mestna hiša, dunajska univerza, dvorno gledališče, borza ter Urania, ki je delo slovenskega arhitekta Maksa Fabiana. Sledil bo sprehod čez Trg herojev mimo nekdanje cesarske rezidence Dvorni Grad (Hofburg), mimo hlevov Lipicancev do nacionalne knjižnice, kjer hranijo prvi slovenski tiskani knjigi. Med sprehodom po mestu bomo spoznali palačo Hofburg, od koder danes Avstrijo vodi njihov predsednik, mogočno gotsko cerkev Sv. Štefana, državno opero in slaščičarno Sacher, kjer pečejo slavne torte. Recepta za izdelavo seveda ne izdajo. Ob dogovorjeni uri se bomo odpravili proti Ljubljani, kamor je predviden prihod v večernih urah.  

V ceno je vključeno

 • prevoz s turističnim avtobusom po programu, vse cestnine in parkirnine,
 • 1 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3* v Beogradu,
 • nastanitev v dvoposteljnih zunanjih kabinah s TWC na glavni palubi (main deck)
 • pijačo dobrodošlice, predstavitev ladijske posadke in pozdrav kapitana;
 • degustacijo vin iz ladijske ponudbe;
 • kapitanovo gala večerjo s 5 hodi z vključenim aperitivom in penino (ena steklenica penine za 4 goste);
 • polni penzion, ki se začne prvi dan z večerjo in konča zadnji dan z zajtrkom (samopostrežni zajtrk; kosilo s klasično strežbo 4 hodov (juha, glavna jed, solatni bar, sladica, kava ali čaj); večerja s klasično strežbo 5 hodov (juha, predjed, glavna jed, solatni bar, sladica, kava ali čaj));
 • neomejeno količino kave in čaja iz avtomata;
 • popoldanski čaj s piškoti in kolači na ladji (vsak dan, ko poteka plovba in ni izletov);
 • večerne prigrizke v ladijskem baru;
 • vsak večer glasbo v živo v ladijskem baru;
 • večer srbske tradicionalne glasbe in plesa ter ogled modne revije pletenin priznanih srbskih blagovnih znamk Sirogojno in Ivko (na ladji)
 • kosilo v vasici Jarak s tipičnimi lokalnimi specialitetami, domačim vinom in slivovim žganjem »šljivovico« ter ob zvokih tradicionalne glasbe;
 • voden ogled Beograda (prevoz z avtobusom in lokalno vodenje s sistemom avdioguide);
 • voden ogled Novega Sada (prevoz z avtobusom in lokalno vodenje s sistemom avdioguide);
 • voden ogled Vukovarja (lokalno vodenje s sistemom avdioguide);
 • voden ogled Budimpešte (prevoz z avtobusom in lokalno vodenje s sistemom avdioguide);
 • voden ogled Bratislave (prevoz s turističnim vlakom in lokalno vodenje s sistemom avdioguide);
 • voden ogled Dunaja (prevoz z avtobusom in lokalno vodenje s sistemom avdioguide);
 • brezplačen wi fi (v skupnih prostorih na krovu);
 • 24-urno recepcijo na krovu

Možna doplačila (ob prijavi):

 • nastanitev v kabini v zgornjem nadstropju (upper deck) po predhodni potrditvi: 90 EUR/osebo
 • nastanitev v kabini »single use«: 490 EUR/osebo
 • »All Inclusive« paket na ladjici: 190 EUR/osebo  
 • večerja na boemski četrti Skadarlija 20 EUR/osebo
 • obisk čarde s tradicionalnim madžarskim večerom 57EUR/osebo
 • izlet v madžarsko stepo z dobrodošlico in konjsko predstavo 47 EUR/osebo  
 • poldnevni izlet v Schonbrunn 51 EUR/osebo
 • klasični dunajski koncert 62 EUR/osebo

Cena ne vključuje:

 • navedenih doplačil, napitnin in osebnih izdatkov, morebitnih dodatnih izletov in vstopnin v okviru križarjenja ter ostalo, kar ni navedeno pod postavko »Cena vključuje«.

Doplačila (v kraju samem):

 • napitnine 7 EUR/dan/osebo

Popusti:

 • otrok do 16 let na osnovnem ležišču v spremstvu odrasle osebe 20%

Seznam ponudb

Izberi datum odhoda
št. ponudb: 2
 • 95704    95704/2353      Po programu
  27.09.-05.10.2022 / torek - sreda
  9 dni
  katalog
  POTOVANJA SRBIJA
  Zagotovljen odhod
 • 95704    95704/30      Po programu
  27.09.-05.10.2022 / torek - sreda
  9 dni
  katalog
  POTOVANJA SRBIJA
  Zagotovljen odhod
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice