Zakaj izbrati to potovanje?

 • Ogled „Belega mesta”, kot imenujejo Lizbono z legendarnim tramvajem št.28
 • Otožni fado v najstarejši in najslikovitejši mestni četrti
 • Pokušina tradicionalne portugalske sladice, ki se kar stopi v ustih
 • Ogled kraljevega mesta Sintra na kočiji
 • Plovba po reki Douro z večerjo

30. 9. 2022 - ZAGOTOVLJEN ODHOD

Čari Portugalske za žensko dušo Kompas First Ladies Club

Čas potovanja: 5 dni

Cena na osebo že od: 1119€

map


Čas potovanja: 5 dni | 4 noči
Najmanjše št. potnic: 20
Produkt: 15058KFLC

1. dan: LJUBLJANA)-BENETKE-LIZBONA-SINTRA-CABO DE ROCA-LIZBONA | večerja
V zgodnjih jutranjih urah se bomo zbrale na obračališču mestnega prometa Dolgi most pri Ljubljani in se odpeljale na letališče pri Benetkah (doplačilo). Polet letala proti Lizboni predvidoma v zgodnih jutranjih urah. Sledi ogled dveh draguljev pod zaščito Unesca: Belemski stolp (16. st.) in samostan Svetega Hieronima, ki sta zgrajena v posebnem manuelinskem stilu, to je portugalska različica pozne gotike. V triladijsko cerkev z dvema bogato okrašenima vhodoma so v 19. st. prenesli ostanke dveh velikih Portugalcev - Vasca da Game (1468-1523) in pesnika Luísa de Camoesa (1527-1570. Postanek za kavo in pokušino tradicionalne sladice Pasteis de Nata, ki je ena najbolj znanih in zaželenih portugalskih slaščic. Vožnja do hotela, nastanitev in nekaj prostega časa za osvežitev. V popoldanskem času vas odpeljemo v Sintro, v staro kraljevsko prestolnico, ki upravičeno velja za eno najlepših mest na Portugalskem. Kot nekoč, ko so se po Sintri sprehajali kralji, plemiči in bogato meščanstvo, se bomo po mestu zapeljale s kočijo in se počutile kot sodobne aristokratke. Sledi ogled Narodne palače Sintra, kraljeve palače iz 15. st., ki so jo kralji uporabljali vse do 19. st. Dolga zgodovina te stavbe je prinesla tudi številne arhitekturne sloge, predvsem gotskega in emanuelinskega, največji čar pa palači daje okrasje v številnih svečanih prostorih. Vožnja do najzahodnejše točke Evrope, Cabo da Roca, in čas za fotografiranje. Vrnitev v hotel in večerja v prijetni restavraciji v bližnji okolici hotela. Prenočevanje.

Ali ste vedeli: Pasteis de Nata se kar stopijo v ustih in vaše brbončice se bodo stežka uprle skušnjavi po še. Recept portugalskih nun iz samostana svetega Hieronima vas bo osvojil z vaniljevo kremo in hrustljavim testom. Vredno jih je poskusiti še tople …

2. dan: LIZBONA | zajtrk, fado predstava z večerjo
Po zajtrku se bomo odpravile raziskovat slikovito prestolnico, ki leži na sedmih gričih ob izlivu reke Tejo v Atlantski ocean. Odkrivanje tlakovanih ulic, starodavnih ruševin in katedral z belimi kupolami je najbolj prijetno, če skočimo na ikonični rumeni tramvaj številka 28. Popeljal nas bo po najznamenitejših delih Lizbone. Sprehodile se bomo po slavni rožnati ulici, eni najbolj fotogeničnih v Lizboni, in po uličicah najstarejšega predela Lizbone–Alfame, ki nas bo navdušila s starimi ulicami, tlakovanimi cestami in stolnico, kjer je bil krščen Anton Padovanski. Tukaj se začenja tudi portugalska Jakobova pot. Po želji se lahko povzpnete do gradu Sv. Jurija, nekdanje trdnjave Rimljanov, Visigotov in Mavrov, danes pa ponuja pravo oazo miru sredi mestnega vrveža ter prekrasen razgled na eno najstarejših mest v Evropi. Nekaj prostega časa za odkrivanje romantičnih teras lokalov, kjer strežejo morske specialitete, pasteis de nata in sladek portovec. Sledi predstavitev in degustacija lokalnih vin in aperitivov. Posebnost med njimi je aperitiv ustvarjen iz 24 rastlin, ki ga združujejo v edinstveno mešanico barve sončnega zahoda. Nato  bomo zavile v Bairro Alto, staro mestno četrt, kjer se tihe ulice zvečer spremenijo v živahno in hrupno središče družabnega življenja. Tukaj bomo ujele pristen portugalski duh. V eni izmed  tradicionalnih hiš bomo obiskale lokal s tipičnim, otožno hrepenečim, portugalskim šansonom fadom z vključeno večerjo (za doplačilo). Vrnitev v hotel z javnim prevozom in prenočevanje.

Priporočamo:
V stari lizbonski četrti Alfama je nastala posebna glasbena zvrst, fado. Kdor ga enkrat odkrije, je večno zaznamovan z njim. Fado pripoveduje zgodbe o saudadu, tistem večnem hrepenenju, kjer se prepletajo občutki osamljenosti in neizživetih spominov; vihar čustev, ki podzavestno vodi do skrajnega roba, simbolno največkrat označenega z neskončnostjo oceana. Privoščite si ga, na ulicah Lizbone, s srkanjem vina, ob spremljavi kitare. Fado. Zgodbe o hrepenenju, ponosu, žalosti in veselju vam bodo približale dušo te dežele in ljudi.

 
3. dan: LIZBONA-OBIDOS-COIMBRA | zajtrk

Zajtrk in čas za obisk »poročnega mesta« Óbidosa, ki so ga za poročno darilo dobivale kraljice. Slikovito, s srednjeveškim obzidjem obdano mesto leži na vrhu apnenčaste pečine. Značilnost mesta so belo pobarvane hišice in tlakovane uličice, ki večkrat služijo tudi kot kulisa v filmih. Mesteca ne bomo zapustile ne da bi poskusile »ginjo« v lično oblikovani čokoladni čašici. Nadaljevanje poti do najstarejšega univerzitetnega mesta Portugalske Coimbre, ki je prav zaradi študentov ohranil značaj živahnega mesta. Ogled mesta, med drugim univerze, knjižnice, katedrale in starega mestnega središča, ki predstavlja pravi labirint ozkih ulic, ki se vijejo okoli strmega griča. Častitljiva coimbrska univerza je najstarejša in najuglednejša učna ustanova na Portugalskem, simbol narodnega ponosa. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

4. dan: COIMBRA-AVEIRO-PORTO | zajtrk, večerja na ladjici
Po zajtrku vožnja na sever, v drugo največje portugalsko mesto, Porto. Na poti postanek v mestecu Aveiro, ki ga imenujejo tudi »portugalske Benetke« zaradi zanimivih in živahnih kanalov ter nizkih mostov. Aveiro je živahno mesto s čudovitimi plažami, ki se razprostirajo severno in južno od mesta, ter z laguno, znano po tradicionalnih poslikanih čolnih za pobiranje alg in jegulj. Nadaljevanje vožnje v Porto, katerega ime je sinonim za pristanišče, vino in lepo reko, ki se vije proti mestu. Ogled stolnice Se, cerkvice in samostana Sv. Frančiška ter zunanji ogled borze za vrednostne papirje, zgrajene že leta 1843. Sprehod po najznamenitejšem delu Porta, Ribeira, s starimi hišami, zanimivo tržnico ter številnimi bari in restavracijami, ki zaživijo predvsem zvečer. Nad reko in starim mostom se pne najznamenitejši od petih mostov nad reko Douro, Ponte Dom Luis, iz leta 1886. Zanimiv dan bomo zaključile s plovbo po reki Douro in večerjo na ladjici. Povratek v hotel in prenočevanje.

5. dan: PORTO-BENETKE-(LJUBLJANA) |zajtrk

Po zajtrku si bomo ogledale še fascinantno železniško postajo São Bento. Na notranjih stenah vhodne hale so na ploščicah naslikani prizori iz vsakdanjega življenja in bitk. Še nekaj prostega časa za lastno raziskovanje mesta in sprehod po tlakovanih ulicah ter nakup spominkov. Sledi vožnja na letališče pri Portu in polet preko Lizbone v Benetke, kjer bomo predvidoma pristale v večernih urah. Sledi avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

V ceno je vključeno

 • povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu,
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,
 • 1 kos manjše ročne prtljage (mere 20x25x40 cm)
 • 1 kos ročne prtljage maksimalne teže 10 kg (mere 55x40x20 cm)
 • avtobusni prevoz po programu,
 • 4 nočitve z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelih 4*,
 • 1 dan večerja v restavraciji,
 • pokušina Pasteis de Nata in kava,
 • predstavitev in degustacija lokalnih vin,
 • tradicionalna večerja in ogled fado predstave
 • izlet v Sintro in vožnja s kočijo s presenečenjem
 • pokušina "ginje" v lično oblikovani čokoladni čaši,
 • križarjenje po reki Duro z večerjo,
 • slovensko vodenje,
 • organizacija potovanja,
 • DDV

Možna doplačila (ob prijavi):

 • enoposteljna soba  169 EUR/osebo,
 • povratni avtobusni prevoz do letališča 70 EUR/osebo,
 • 1 kos oddane prtljage maksimalne teže 20 kg 95 EUR

Možna doplačila (v kraju samem):

 • obvezna turistična taksa:  2-3 EUR/osebo/noč
 • vstopnine: Belemski stolp: 7 EUR/osebo, samostan Sv. Hieronima (samo cerkev 2,5 EUR/osebo, samostan: 13 EUR/osebo): 15,5 EUR/osebo, grad Sv. Jurija: 8,5 EUR/osebo, palača Sintra 10 EUR/osebo, Coimbrska univerza: 14 EUR/osebo
 • prevozi s tramvaji/metroji pribl. 10 EUR/osebo

Opomba:

 • Program je pripravljen glede na razpoložljivost prostih mest na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet, ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov (ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda z bližnjih letališč (odhod in vrnitev ni nujno z istega letališča). Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.


Opozorilo:

 • Ob prijavi je potrebno navesti točna ime in priimek, tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen. Veljajo posebni splošni pogoji.


Pomembno:

 • na kraju samem je mogoč obrnjen potek ogledov, pri čemer vsebina programa ostaja nespremenjena.

Seznam ponudb

Izberi datum odhoda
št. ponudb: 1
 • 15058KFLC    15058KFLC/30      Po programu
  30.09.-04.10.2022 / petek - torek
  5 dni
  katalog
  Potovanja Portugalska
  Zagotovljen odhod
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice