Zakaj izbrati to potovanje?

 • sprehodi se po ulicah tipičnih andaluzijskih vasic, Nerja in Antequera
 • poskusi špansko oljčno olje v eni izmed lokalnih oljarn
 • poišči rdečo telefonsko govorilnico v žepni državici Gibraltar
 • odkrij skrivnosti mogočnih mest Maroka, Marakeš, Casablanca, Rabat

Iz Španije v Maroko

Čas potovanja: 8 dni

Cena na osebo že od: 1149€

Na jugu Evrope vabi silna in vznemirljiva južna Španija, temperamentna in strastna, domovina flamenka, bikoborb in čudovitih mest. Med Atlantikom in Saharo, pod zasneženimi vrhovi Atlasa, pa najdemo čarobno in slikovito deželo številnih obrazov. Kljub dejstvu, da Maroko od Evrope loči le 14 km, se zdi dežela zavita v tančico skrivnostnosti, ki nas dela radovedne in nas navdihuje. Morda je ves čar dežele prav v njenih tisočerih kontrastih, ki jih lahko na pravem mestu ujamemo z enim samim ogledom. Obe deželi bomo povezali z nepozabno vožnjo preko gibraltarske ožine ter si ogledali edinstveno državo na Mediteranu, britansko kolonijo Gibraltar, kjer imajo rdeče telefonske govorilnice in je najpogostejša jed angleški »fish&chips«.

map

Čas potovanja: 8 dni | 7 noči
Najmanjše št. potnikov: 20
Produkt: 87710S

1. dan: (LJUBLJANA)–BENETKE/ZAGREB–MALAGA–ANTEQUERA
Zbirališče potnikov predvidoma v dopoldanskih urah na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani ter vožnja do letališča Treviso pri Benetkah ali Franja Tuđmana pri Zagrebu (doplačilo) ali na letališču 2 uri pred poletom letala v Malago. Po pristanku bo sledil krožni ogled modernega mesta, ki je pomembno pristanišče na Costa del Sol in rojstno mesto slikarja Pabla Picassa. Nekaj prostega časa za pozno kosilo in nato vožnja proti tipičnemu srednjeveškemu mestu Antequera. Mesto zaradi središčne lege med Malago, Granado, Córdobo in Sevillo imenujejo tudi »srce Andaluzije«. Leži na najbolj plodnem območju Andaluzije in je trenutno vodilni proizvajalec belušev, žit in oljk. Nastanitev v hotelu in nočitev.

2. dan: ANTEQUERA–CORDOBA–JAEN | zajtrk

Po zajtrku ogled 5.000 let stare grobnice Menga Dolmen, ki se od leta 2016 nahaja na seznamu svetovne dediščine Unesco in je najdaljša megalitska grobnica v Evropi. Dolmene so zgradili kmetje, ki so živeli v rodovitni dolini Guadalhorce v času neolitika. Po ogledu vožnja do vroče Cordobe. Ogledali si bomo biser arabske arhitekture iz časa kalifata, eno največjih mošej na svetu, Mezquita (doplačilo). Sledil bo sprehod po vijugastih ulicah judovske četrti Barrio de la Judería, poznanih tudi po zanimivih notranjih dvoriščih − “patiih”. Po sprehodu bo prijal obisk oljarne, kjer bomo stopili v svet olja ter izvedeli vse o oljkah, oljčnem olju, nasadih in pridobivanju olja. Po ogledu bo seveda sledila tudi pokušina oljčnih izdelkov. Nadaljevanje poti po notranjosti Anadaluzije, med žitnimi polji in oljčnimi nasadi, vse do Jaena. Nastanitev v hotelu in nočitev.

3. dan: JAEN–GRANADA–NERJA | zajtrk
Po zajtrku se bomo sprehodili po mestnem jedru Jaena do katedrale in arabskih kopeli. Sledil bo ogled gradu Santa Catalina, ki je bil prvotno postavljen kot mavrska utrdba v 8. st., kasneje pa je bila skozi leta celotna struktura gradu večkrat spremenjena. Po končanem ogledu se bomo odpravili do slikovite Granade, kjer si bomo lahko ogledali, po mnenju mnogih, najlepši zaklad Andaluzije – mavrsko trdnjavo Alhambra z vrtovi Generalife (doplačilo). Lahko pa se bomo le prepustili utripu mesta, si privoščili kavo, se odpravili po nakupih ali na ogled kraljeve kapele – grobnice »kataloških vladarjev«. Sledila bo vožnja do tipične andaluzijske bele vasice Nerja, kjer je stara mestna četrt s svojimi ozkimi uličicami, belo pobeljenimi hišami s kovanimi železnimi terasami, cvetočimi geranijami in bugenvilijami  še vedno takšna kot nekoč. Sprehod do spektakularnega »Balcon de Europa«, kjer se nahaja čudovita sprehajalna pot ob robu pečine s prekrasnim pogledom na Sredozemsko morje. Nastanitev v hotelu in nočitev.

4. dan: NERJA–GIBRALTAR–TANGER | zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja proti Gibraltarju, s krajšim postankom za ogled budističnega templja v Benalmádeni. Stupa velja za največjo v Evropi ter predstavlja mir, blagostanje in harmonijo. Nadaljevanje poti do žepne države Gibraltar, kjer se bomo z mini avtobusi popeljali do najjužnejše točke, razgledne ploščadi »Europa Point«, od koder je v jasnih dnevih lep razgled na Afriko. Nadaljevanje do pomembne kraške Michaelove jame in »opičje skale«, kjer se bomo srečali z najbolj znanimi prebivalci države, berberskimi opicami. Po ogledu bo sledila vožnja do pristanišča, kjer se bomo vkrcali na trajekt in se popeljali po gibraltarski ožini do Maroka. Nadaljevanje poti z avtobusom do mesta Tanger, ki kot strateška točka ločuje afriški in evropski kontinent. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: TANGER–RABAT–CASABLANCA | zajtrk, večerja
Po zajtrku se bomo odpravili na krožni ogled unikatnega mesta Tanger, ki sicer ne odseva tipične maroške kulture, saj so tukaj svoj pečat pustili stari Rimljani, Arabci, Španci, Portugalci… Nadaljevanje poti ob obrobju gorovja Rif do glavnega mesta Maroka, Rabat, ki ga imenujejo tudi »belo kraljevo mesto«. Ogledali si bomo mavzolej kralja Mohameda V., Hasanov stolp, doživeli dramatičen vstop v kasbo skozi vrata Oudaia, zgrajena v 12. st., ter se sprehodili skozi belo–modro mesto, znano kot nekdanje gusarsko gnezdo angleškega pirata, Ahmed el Inglisi. Iz glavnega mesta nas bo pot vodila do pristaniškega mesta Casablanca, ki meji na Atlantski ocean. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: CASABLANCA–MARAKEŠ | zajtrk, večerja
Po zajtrku bo na vrsti ogled mesta, kjer si bomo ogledali trg Združenih narodov, avenijo Mohammeda V., luksuzno četrt Anfa in eno največjih mošej na svetu (zunanji ogled). Mošeja Hasssana II sprejme do 25.000 oseb, dve tretjini zgradbe pa sta zgrajeni tik nad morjem. Veličastna marmorna mošeja z ornamenti in vodnjaki ustvarja prav posebno vzdušje. Iz Casablance se bomo odpravili do južnega bisera, mesta Marakeš, ki v berberskem jeziku pomeni »zemlja od boga« oz. »božja zemlja«. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan: MARAKEŠ | zajtrk, večerja
Po zajtrku si bomo ogledali mesta, v katerem vam ne more biti nikoli dolgčas. Prebijali se bomo čez labirinte ulic stare medine ter obiskali berbersko lekarno, kjer je tradicija in zaupanje v čudežne moči zelišč, trav in olj še kako prisotna. Lahko trdimo, da je mesto Marakeš bolj berbersko in bolj afriško od kateregakoli drugega mesta v Maroku. Ogledali si bomo minaret Koutoubia iz 12. st., razkošno palačo Si Said ter se prepustili privlačnemu vrvežu znamenitega trga Jemaa el Fna, kjer bomo srečali akrobate, glasbenike, pripovedovalce zgodb, vedeževalke, krotilce kač… Navdušila nas bo še Medina, ki se razprostira na 600 ha površine in je obdana z 19 km dolgim obzidjem, krasijo pa jo stare vile z božanskimi vrtovi, vodnjaki in umetniške četrti. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan: MARAKEŠ–BENETKE–(LJUBLJANA) | zajtrk
Zgodnji jutranji odhod na letališče, od koder bomo poleteli proti Benetkam, kjer bomo predvidoma pristali v opoldanskih urah. Po pristanku bo sledil avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

V ceno je vključeno

 • povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • stroške letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatka za gorivo
 • 1 kos manjše ročne prtljage (mere 40 x 20 x 25 cm) in 1 kos oddane prtljage (do največ 20 kg)
 • avtobusni prevozi po programu
 • 3 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelih 4* v Španiji
 • 4 x polpenzion v dvoposteljni sobi v hotelih 4* (lokalne kategorije) v Maroku
 • ogleie po programu v Španiji in Maroku
 • ogled kolonije Gibraltar z mini avtobusi
 • ogled oljarne z degustacijo
 • vstopnini v grad Santa Catalina in grobnico Menga Dolmen
 • organizacija in vodenje potovanja
 • DDV  

Možna doplačila (ob prijavi):

 • za skupino manjšo od 25 oseb 60 EUR/osebo
 • povratni prevoz na letališče 60 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 189 EUR/osebo
 • vstopnine v Granadi 45 EUR/osebo
 • vstopnine v Córdobi 35 EUR/osebo

Možna doplačila(vodniku na poti):

 • vstopnina v mošejo Hasana II pribl. 18 EUR/osebo
 • obisk lokala s programom flamenka pribl. 30 EUR/osebo
 • napitnine 30 EUR/osebo – v Maroku so običajne in jih pričakujejo lokalni vodniki, nosači prtljage, vozniki, receptorji in drugo osebje (napitnine poravna vodnik za celo skupino)

Pomembno obvestilo (Alhambra, Mezquita)

 • Možnost prijave za ogled Alhambre v Granadi in mošeje Mezquita v Córdobi je en mesec pred odhodom. Po tem datumu vam ne moremo zagotoviti nakupa vstopnic. Ceni za ogled Alhambre in mošeje Mezquita veljata ob prijavi najmanj 10 potnikov.
 • Zaradi velikega povpraševanja in omejenega števila obiskovalcev v Alhambro je Svet Alhambre (Council of Alhambra) sprejel novo politiko izdaje vstopnic za vodene oglede. Vsak mesec določijo točno število izdanih vstopnic za mesec naprej. Tako obstaja možnost, da ne bo mogoče zagotoviti dovolj vstopnic za ogled Alhambre. V primeru, da ne dobimo potrjenih vstopnic za Alhambro, boste namesto tega obiskali katedralo in kraljevo kapelo v Granadi.


Opomba:

 • Program lahko poteka v obratnem vrstnem redu (Iz Maroka v Španijo). Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu.
 • Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za povratni prevoz do letališča.


Opozorilo:

 • Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK, tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice.
 • Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen. Veljajo posebni splošni pogoji.
Odkrita beseda:
 • velja za odhod 29.5.22: v času našega obiska bo Menga Dolmen v Antequeri žal zaprt zato bomo čas namenili obisku mesta Atequera, ki slovi po španskem baročnem stilu. Ta je mestu prislužil vzdevek »španske Firence«.

Seznam ponudb

Izberi datum odhoda
št. ponudb: 4
 • 87710S    87710S/28      Po programu
  28.09.-05.10.2022 / sreda - sreda
  8 dni
  katalog
  Potovanja Španija
 • 87710S    87710S/28      Po programu
  27.10.-03.11.2022 / četrtek - četrtek
  8 dni
  katalog
  Potovanja Španija
 • 87710S    87710S/28      Po programu
  22.02.-01.03.2023 / sreda - sreda
  8 dni
  katalog
  Potovanja Španija
 • 87710S    87710S/28      Po programu
  22.03.-29.03.2023 / sreda - sreda
  8 dni
  katalog
  Potovanja Španija
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice