Zakaj izbrati to potovanje?

Igra prestolov - po poteh vladarjev in zmajev

Čas potovanja: 4 dni

Cena na osebo že od: 699€

Lepota dalmatinskih mest in slikovita panorama Jadranskega morja slovi po vsem svetu. Pritegnila je tudi producente televizijske hiše HBO, ki so tukaj našli navdih in najbolj zanimive lokacije uporabili kot kulise pri snemanju  nanizanke »Igra prestolov« (Game of Thrones). Nanizanka je posneta po zgodbi serije epskih fantazijskih romanov Pesem ledu in ognja (A song of fire and ice) ameriškega pisatelja in scenarista Georga R. R. Martina. Na posebnem 4-dnevnem potovanju po Dubrovniku in Splitu bomo spoznali Kraljevi pristan, mesto Qarth, Mereen in še veliko več.

map

Odhod: 3. 4. 2021
Čas potovanja: 4 dni | 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 10
Produkt: 2021GOT

1. DAN, SOBOTA, 3.4. 2021.: LJUBLJANA – DUBROVNIK - HOTEL | večerja
Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika v jutranjih urah in odhod posebnega letala proti Dubrovniku. Po pristanku prevzem prtljage in vožnja z avtobusom do središča slikovitega bisera Dalmacije. V mesto bomo vstopili skozi glavna mestna vrata Pile, kjer med drugim v seriji napadejo kralja Joffreya.  Sledil bo sprehod po dubrovniški glavni ulici Štradun vse do ploških vrat. Med sprehodom bomo spoznavali skrivnosti dubrovniške republike in nekatere lokacije uporabljene v seriji, kot na primer ulico st. Dominika, kjer je bila uprizorjena slavna in kontroverzna scena kraljičinega pohoda sramu (Walk of shame). Ustavili se bomo tudi v zalivu Pile, ki je služil kot zaliv Blackwater Bay, tu pa so posneli tudi številne prizore sprehodov ob morju. Nekaj prostega v mestu, popoldan pa vzpon in sprehod  po dubrovniškem obzidju. Obzidje je bilo prizorišče kadrov serije, prav tako pa njegove trdnjave Minčeta in Bokar. Iz razdalje bo mogoče opaziti trdnjavo Lovrijenac, ki je v seriji predstavljala Rdečo trdnjavo, znotraj katere so posneti kadri viteških iger v čast dneva imenovanja kralja Jofrreya. Naš prvi dan raziskovanja zaključili s spustom z obzidja in prevozom do hotela.  Nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. DAN, NEDELJA, 4.4. 2021: HOTEL – TRSTENO – LOKRUM - HOTEL | zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do kraja Trsteno in ogled njegovega Arboretuma. Veličasten kompleks obsega 25 Ha in vključuje palačo, akvadukt in vrtove. Urejen je bil na koncu 15 stoletja kot poletna rezidenca bogate dubrovniške družine, med drugim pa ga odlikujejo čudoviti  pogledi na Jadransko morje in Elafitske otoke. Prav zaradi razgleda in lepote so tukaj posneti vsi prizori, ki v seriji predstavljajo dvorne vrtove družine Tyrell v Kraljevem pristanu. Med sprehodom bomo lahko podoživeli nekatere slikovite prizore serije. Sledil bo povratek proti Dubrovniku, kjer se bomo vkrcali na ladjo, ki povezuje kopno z 600m oddaljenim otokom Lokrum. Otok je danes naravni rezervat in priljubljena turistična točka, ki je v seriji služila kot kulisa mesta »Qarth«. Tu sta se sprehajala Khaleesi in njen gostitelj Xaro Xhoan Daxos. Za vse ljubitelje igre prestolov pa je Lokrum znan tudi kot kraj, kjer je v posebnem muzeju shranjen železni prestol, uporabljen v seriji. Prestol je snemalna ekipa podarila mestu Dubrovnik v zahvalo za gostoljubje pri snemanju. Popoldne povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

3. DAN, PONEDELJEK, 5.4. 2021: DUBROVNIK – SPLIT | zajtrk, večerja
Po zajtrku nas vožnja ob jadranski obali, najprej do okolice Splita in sicer do slikovitega branika Dalmacije – trdnjave Klis. Z svojimi dih jemajočimi razgledi je Klis služil kot kulisa mesta Mereen, kjer je Daenerys v 4. sezoni osvobodila sužnje. Po ogledu trdnjave se bomo spustili do dalmatinske prestolnice. Split si je s svojo bogato zgodovino in živahnim mestnim utripom zaslužil mesto v nanizanki.  Ogled mesta, kjer ob rivi prevladuje antična Dioklecijanova palača. Mogočni rimski kompleks je v seriji služil kot kulisa podzemlja kjer je Daenerys zaprla svoje zmaje. V palači so snemali tudi kadre prestolne sobe kraljice zmajev. Sprehod skozi središče mesta nam bo razkril še ostale zanimivosti, skrite med slikovite ozke mestne ulice in trge. Ustavili se bomo tudi na Trgu prokurative (splitski odgovor na Markov trg v Benetkah), na trgovski Marmontovi ulici in na mestni tržnica. Po ogledu nekaj prostega časa in nato vožnja do hotela v okolici mesta. Nastanitev, večerja in prenočevanje.

4. DAN, TOREK 4.4. 2021:  SPLIT – STON - LJUBLJANA | zajtrk
Po zajtrku vožnja nazaj ob otoku Pelješac proti Dubrovniku. Postanek na poti v mestecu Ston. Sprehod po mestu z mogočnim mestnim obzidjem, ki se dviga visoko nad mesto in je v seriji služil kot lokacija zahodnega obzidja Kraljevega pristana ter predela Eyrie. Ston je poznan po solinah, ki so v srednjem veku pomenile pomemben dohodek takratne Dubrovniške republike. Še vedno delujoče soline si bomo tudi ogledali in izvedeli veliko zanimivega o zgodovini in pridobivanju soli v Stonu v preteklosti in danes. Po ogledu nadaljevanje do letališča v Dubrovniku, od koder bomo poleteli proti Sloveniji s predvidenim pristankom v popoldanskih urah.

V ceno je vključeno

 • povratni letalski prevoz na relaciji LJUBLJANA-DUBROVNIK-LJUBLJANA v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • 1 kos oddane prtljage do 20kg in 8 kg ročne prtljage
 • avtobusne prevoze po programu
 • 3 polpenzione (večerje, zajtrki) v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah po programu
 • stroške lokalnega vodenja
 • ladijski prevoz na Lokrum
 • vstopnine (Dubrovniško obzidje, Lokrum, Arbeoretum Trsteno, trdnjava Klis, Stonske soline)
 • slovensko spremstvo
 • DDV
 • organizacija potovanja

Možna doplačila (ob prijavi):

 • doplačilo pri udeležbi manj kot 15 oseb: 80€
 • enoposteljna soba 90€

(druga doplačila):

 • morebitne ostale vstopnine
 • ostalo kar ni navedeno v postavki cena vključuje

Seznam ponudb

št. ponudb: 0
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice