Slovenija od 41€

Slovenija, Notranjska, Kočevje

Gozdna koča Studeno

od 700 EUR Najnižja cena za izbrani termin

Koča stoji sredi gozda, na robu večje gozdne jase in je idealna za opazovanje divjih živali in življenja v gozdu, na travniku, bližnji mlaki,…

Nastanitev

Koča stoji sredi gozda, na robu večje gozdne jase in je idealna za opazovanje divjih živali in  življenja v gozdu, na travniku, bližnji mlaki,… Je idealno izhodišče za vse aktivnosti: balinanje (ob koči je balinišče), tekmovanje z zračno puško (jo lahko dostavi gostitelj), nabiranje zelišč in gob, lov (700 metrov od koče je najbližji sosed - državni lovec z družino), fotolov, naravoslovno fotografija, kolesarjenje, pohodništvo, jahanje, ribolov na Kolpi, Kočevskem jezeru, Reškem jezeru in Rinži, plavanje in čolnarjenje po reki Kolpi, jadranje in supanje po Kočevskem jezeru, kolesarjenje po urejenih trailih v MTB centru. Ali pa se preprosto zgolj zleknete na lesene klopi in ležalnike iz lesenih palet in prisluhnite ptičjemu petju,...
Ob koči se nahaja »Kožarca«: to je s smrekovim lubjem pokrit manjši lesen objekt v katerem se lahko tudi prespi. V takih objektih so nekoč spali gozdarji in oglarji.

Gozdna koča Studeno: 1/ 12 cca 166 m2 površine.

Lega: nahaja se med Črnomljem in Kočevjem na naslovu Knežja Lipa 8, 1330 Kočevje. 1,3 km je oddaljena od asfaltne ceste (makadamska cesta), najbližja vas je oddaljena 3 km, do Kočevja je 17 km, enako je oddaljena Kolpa. Koča stoji kot edini preživeli objekt sredi nekdanje kočevarske vasi (Brunnsee - Studeno) in je nastala leta 1857. Posebnost koče je nenavadna oprema, zbirka svetilk iz recikliranih materialov, večina vrat ima unikatne lesene kljuke.

V spodnjem delu je sodobno opremljena kuhinja (steklokeramična plošča, hladilnik, pomivalni stroj, električna pečica) in starinski »Štedilnik« na drva s katerim se lahko ogreva ali pa se na njem tudi marsikaj skuha. Soba z 2 ležiščema in zbirko uporabnih in umetniških predmetov iz obdobja nekdanje Jugoslavije. V njej je tudi kamin. Prostora se lahko ogrevata tudi s talnim gretjem.

V osrednjem delu je bivalni del: dnevni prostor z veliko jedilno mizo in velikim kaminom, ki lahko ogreva celotni prostor. Kopalnica s tušem, umivalnikoma, pisoarjem in wc-jem. Ta prostora sta bila nekoč štala v kateri je bilo 12 gozdarskih tovornih konjev (Bosanski planinski konji v izumiranju). Priča temu so še danes uporabno predelane originalne jasli. Prostora se lahko ogrevata tudi s talnim gretjem.

V prvem nadstropju je stara gozdarska kuhinja (z vsemi detajli iz zgodovine) prav tako s Štedilnikom. Soba z 5 ležišči (2 pograda) in ena samostojna postelja. Zunaj in znotraj je leseni gank, ki ima ograjo iz 50 različnih vrst lesa na katerih je vgravirano veliko slovenskih in latinskih imen. Lahko pomagate pri graviranju še preostalih imen.

Mansardni del je spalnica skupaj z ležišči za 5 oseb:  z 2 ležiščema za 2 osebi (vzmetnici) in dodatno ležišče za 1 osebo (vzmetnica) vse na lesenih paletah znotraj lesenega podstrešja. 

Dodatna ponudba: brezplačna uporaba začimb v kuhinji in zunaj pred kočo; zunaj so lesene klopi,  prostor za peko, žar in kotliček za kuho na ognju, ter prostor ognjišča ob lesenih klopeh. Na željo vam lahko gospodar (za doplačilo in po dogovoru) zagotovi surovine za peko( kozliček, jagnje, odojek, divjačina) oziroma vam skuha ali zagotovi kakšno lokalno specialiteto. Za popolno doživeto občutenje Kočevske priporočajo vodnike: https://www.kocevsko.com/sl/nacrtujte-obisk/seznam-vodnikov.

Živali: dovoljene

Opozorilo: ker je voda v hiši iz filtrirane kapnice (trije čistilni filtri in UV žarnica), se uporablja za kuhanje in umivanje. Glede pitja pa za vsak slučaj priporočajo ustekleničeno vodo.

Dostop:  s smeri Kočevja- Dolga Vas  – Livold zavijete na cesto 106 – Knežja lipa.

Vključeno v ceno:

 • najem koče
 • posteljnina, brisače
 • končno čiščenje

Obvezna doplačila

 • turistična pristojbina,  odrasli 1,8 €/os./dan, otroci 7-18 let 0,9 €/os./dan

Ponudbe

Prikazujemo najnižje ponudbe v izbranem obdobju. Za spremembo obdobja in ostalih pogojev uporabite zgornji iskalnik.

 • 92102    30      29.09.-01.10.2020 / torek - četrtek
  2 noči
  nočitev
  apartma
  Appartment
 • 92102    30      30.09.-02.10.2020 / sreda - petek
  2 noči
  nočitev
  apartma
  Appartment
 • 92102    30      01.10.-03.10.2020 / četrtek - sobota
  2 noči
  nočitev
  apartma
  Appartment
 • 92102    30      02.10.-04.10.2020 / petek - nedelja
  2 noči
  nočitev
  apartma
  Appartment
 • 92102    30      03.10.-05.10.2020 / sobota - ponedeljek
  2 noči
  nočitev
  apartma
  Appartment
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice