ZDA – Združene države Amerika

Talilni lonec številnih kultur

ZDA oziroma Združene države Amerike so zvezna republika, ki jo sestavlja 50 zveznih držav. Razteza se med Atlantskim oceanom na vzhodu ter Tihim oceanom na zahodu, na severu jo zamejuje Kanada, na jugu pa Mehika. Glavno mesto je Washington, D.C.

Velikost države, ZDA si na lestvici držav glede na površino izmenjujejo tretje mesto s Kitajsko, omogoča vsakomur, da si potovanje po državi prilagodi glede na svoja zanimanja, saj se najde nekaj za vsakogar; od utripajočih luči Las Vegasa za željne glamurja do prenočevanja v številnih narodnih parkih za ljubitelje narave.

Hitre opombe

Država številnih možnosti

V tako veliki državi ni nevarnosti, da bi vam bilo dolgčas. Mesta kot so New York, Los Angeles in San Francisco vam obljubljajo neskončno zabavo in številna urbana doživetja, osvežitev pa zagotavljajo številni naravni parki, od Yellowstona do Grand Canyona. Na svoj račun lahko pridete tudi vsi oboževalci Gorana Dragića in Luke Dončića s številnimi priložnostmi za ogled tekem v Dallasu ali Miamiju.

Pomembno opozorilo pred odhodom

Za potovanje v ZDA, ki traja do 90 dni, vize ne potrebujete, treba pa se je pravočasno registrirati v Visa Waiver Program z elektronskim sistemom za avtorizacijo potovanja ESTA. Osebe, ki so po 1. 3. 2011 potovale v Irak, Iran, Sirijo, Sudan, Libijo, Somalijo ali Jemen, morajo za vstop pridobiti ustrezen vizum. Ali potrebujete vizum, lahko preverite na Veleposlaništvu ZDA v Ljubljani, kjer lahko zanj po potrebi tudi zaprosite.

Kompsov Bucket List #kompas

Kdaj potovati in #kompasovbucketlist

Združene države Amerike lahko obiščete preko celega leta. Najboljši čas za obisk ZDA je po naših izkušnjah pomlad in jesen, velja pa pravilo, da je v poletnih mesecih največ turistev v večjih mestih ZDA in na glavnih turističnih točkah.

  • Grand Canyon Park
  • Kip Svobode v New Yorku
  • Naravni park Yellowstone & Yosemite
  • Disney Park
  • Otok Alcatraz
  • Nacionalni park Everglade
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice