Samos

Raj za hedoniste

„Ne izrecite malo z veliko besedami, temveč raje povejte nekaj velikega v le nekaj besedah,“ je misel slavnega otočana, matematika Pitagore in spominek, ki vas bo spominjal na prelepe počitnice ob peščenih in prodnatih plažah je Pitagorova čaša. Biser Egejskega morja očara tudi z vinogradi, slapovi, jezerom Glyfada, kjer zavetje iščejo pelikani in flamingi, bujnim rastlinjem in številnimi miti in legendami o slavnih grških mislecih, matematikih, astronomih in filozofih. Se želite izgubiti v neokrnjeni naravi, med osvajanjem samoških vrhov, antičnimi obzidji, rimskimi kopališči, templji, samostani in se na hrbtu oslička najti ob Pitagorovi misli „Pred vsem ostalim, spoštujte sebe…“?

Na Samos s Kompasom letimo vsak petek od 7. junija 2024 dalje.

5 Kompasovih zato

 • na Samos zato, ker življenje na otoku poteka v sproščenem in umirjenem ritmu
 • na Samos zato, ker ima očarljivo glavno mesto, katerega glavne znamenitosti so Pitagorov trg, Bizantinski in arheološki muzej, cerkvi sv. Nikolaja in sv. Spiridona
 • na Samos zato, ker lahko obiščete čudovito mesto Pitagorion, kjer stoji spomenik posvečen znanemu Pitagori se spočijete v slikoviti vasici Spatharei, kjer živi največ stoletnikov na otoku
 • na Samos zato, ker lahko zavetje pred poletno pripeko poiščete v idilični ribiški vasici Kokkari, osvežitev pa si lahko privoščite pod slapovi v mestecu Potami
 • na Samos zato, ker se na neokrnjenih plažah spočijete v senci borovcev in zaplavate v kristalno čistem morju turkizne barve

Priporočamo

Hotel Doryssa Seaside Resort 5*

Hotel Doryssa Seaside Resort 5*

- Direktno ob prodnati plaži
- Bungalovsko village naselje
- Kulinarično razvajanje

Hotel Potokaki Beachfront 2*

Hotel Potokaki Beachfront 2*

- Družinsko gostoljubje
- Direktno na plaži
- Odlično izhodišče za raziskovanje otoka

Hotel Kalidon Beach 3*

Hotel Kalidon Beach 3*

- Butični manjši hotel, v slikovitem mestu Kokkari
- Bližina mesta in plaže

Vsa ponudba hotelov

Najboljša verzija hedonističnih počitnic

In sreča leži v Grčiji! Ja kaj pa potem, če sem ti to že stokrat povedal, dragi dnevnik? Kar je res, je res… Dobra roba se sama hvali, najboljšo robo hvali Kompasov Janez! In naj ti kar takoj pojasnim, zakaj je Samos moj najljubši. Zato, ker je pristen, ker kljubuje pretirani komercializaciji, ker se ne ozira na druge, ker je enostavno najboljša verzija sebe. In zelen… Kot moja Slovenija!

Samos

Kompas Bucket List - Samos

Kompasov #bucketlist

 • Poiši hedonista v sebi
 • Matematični genij, a2 + b2 = c2
 • Kino pod zvezdami v vasici Mitilini
 • Obeduj kot pravi Grk
 • Občuti čas Dodekaneza v mestu Skala
 • Preživi dan v spremstvu bogov Heliosa, Pozejdona in Eola
 • Ne pozabi na potni list za obisk turškega Efeza

Raziskujemo - Samos

Kompasovi predlogi za popestritev vaših počitnic

 • Kasonisi in plaža Posidonio – izlet z barko

Barka Georgios kapitana Andreas nas bo popeljala do otoka Kasonis, kjer boste uživali na čudoviti plaži ali se lahko potapljali. Maske na ladji so brezplačne. Nato se bomo z barko odpeljali do ene od skritih plaž Samosa – Posidonio, s čudovitim razgledom na Malo Azijo kjer boste imeli prosti čas za kopanje in uživanje na plaži. Posadka vam bo postregla s prigrizki in pijačo. Odličan izlet in grško vzdušje.

 • Izlet z barko na Samiopoulo

Kapitan Andreas nas bo s svojo barko Georgios popeljal do najlepših plaž Samosa. Najprej se bomo ustavili na otoku Samiopoula in uživali na čudoviti peščeni plaži, nato se bomo z barko odpeljali do ene skritih plaž Samosa, kjer nam bo posadka pripravila obilno in okusno kosilo. Izlet združuje vse kar je pri počitnicah najpomembnejše: modro morje, lepa plaža ter okusna hrana.

 • Turčija in Efes

Samos je od Turčije oddaljen le 1200m, nasproti pa lezi 3. največje mesto iz antike. Efes so pred vami obiskali: Aleksander Veliki, Julij Cezar, Mark Antonij, Kleopatra, Neron, Hadrijan… O nekdanji mogočnosti pričajo številni ostanki, njegove zgodbe pa bomo spoznali skupaj z lokalnim vodnikom v angleščini. Popoldne boste lahko spoznali moderno Turčijo, na številnih tržnicah pa začutili pridih Orienta v mestu Kuşadasi. *za v Turčijo je obvezen potni list.

 • Taste od Samos

Odpravili se bomo na raziskovanje glavnih značilnosti in zanimivosti severne strani Samosa. Obiskali bomo eno izmed številnih gorskih vasi Vourliotes, kjer boste imeli priložnost spoznati glavne tradicije in način življenja na otoku. V vinski kleti bomo poskusili znamenito vino Samos in obiskali oljarno, kjer izdelujejo domače olivno olje. Možnost nakupa otoškega vina in oljčnega olja. Izlet se nadaljuje skozi prestolnico zahodnega Samosa, Karlovassi, do konca otoka in znamenite plaže Potami. Panoramski postanek za ogled zahodnega dela otoka in kapelice posvečene Sv. Nikoli.

Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice