Kefalonija

Naj vas prebudi valovanje kristalnega morja in pogled na sanjske plaže …

Kefalonija je eden tistih otokov, ki ga skoraj krivično šele odkrivamo. Če bi vedeli, kako prijetno se je izgubljati med čredo divjih koz in konj, v podzemnih jamah, med številnimi antičnimi ruševinami med ogledom cerkve svetega Gerasimosa, vseskozi podoživljati prizore iz filma Corellijeva mandolina in zgodbe domačinov, ki so skozi stoletja premagovali številne težave in skozi generacije ohranjali tradicijo, mite in legende, bi ga bili obiskali že nekoliko prej. Kaj pa opevane otoške sanjske plaže, brez skrbi, nešteto jih je in poležavati pod edinstvenimi kefalonskimi jelkami in se potapljati v sinji modrini morja, zagotovo umiri in spočije tudi dušo.

5 Kompasovih zato

 • na Kefalonijo zato, ker se tukaj pije lokalno vino Robola, ki se odlično poda k lokalni specialiteti – kefalonski mesni piti Kratopita
 • na Kefalonijo zato, ker ob grški kavi postrežejo še marmornati kolač
 • na Kefalonijo zato, ker ima številna naravna čudesa, denimo jama Drogerati in podzemno jezero Melissani, ki sta rezultat geoloških sprememb na otoku in dolge sanjske plaže za vsak okus
 • na Kefalonijo zato, ker se po dušni mir lahko zatečete k svetemu Gerasimosu, ki naj bi zdravil, pomirjal in ščitil
 • na Kefalonijo zato, ker na pobočjih gore Ainos lahko srečate divje konje, ki naj bi bili potomci ali vsaj daljni sorodniki Bukefala, najljubšega konja Aleksandra Velikega, na katerem je izpopolnil sistem bojevanja vojaških konjenic in z njim osvojil pol sveta

Vsa ponudba hotelov

O kako diši... Če bi vedel, bi jo obiskal že prej

Veš, dragi moj dnevnik, nisem nek hud ljubitelj premočnih dišav, čeprav imam dišave rad. A morajo biti ravno prav… Intenzivne in nežne, sladke in naravne…, pač, dišati mora ravno prav. Kaj sem ti hotel pravzaprav povedat? Da imam tudi svoj čisto najljubši vonj! To je vonj otoka Kefalonija! A veš, kako recimo vonj najljubšega mehčalca za perilo mehča in pomirja (čeprav je zame osebno občutno preintenziven)? No, tako mehča in pomirja vonj otoka Kefalonija, le da je vonja ravno prav. Me razumeš? Si predstavljaš? O, kako diši…

Kompas Bucket List - Kefalonija

Kompasov #bucketlist

 • Pluj kot Odisej na Itako
 • Doživi čarobnost podzemnega jezera Melissani
 • Paleta turkiznih voda na plaži Myrtos
 • Postrezi si s sončnim  zahodom na gradu Asos
 • Zapleši sirtaki na vaški veselici “Panagiri”
 • Nazdravi z lokalnim vinom Robola

Raziskujemo - Kefalonija

Kompasovi predlogi za popestritev vaših počitnic

 • Ithaka

Vsako sredo se odpravimo na ogled sosednje Ithake, ki je najbolj znana kot rojstni dan kralja Odiseja, katerega je v svojih delih opisoval slavni grški pesnik Homer. Za ogled Ithake imate 2 možnosti:

1) Ogled Ithake z avtobusom
S Kefalonije se bomo s trajektom odpravili proti Ithaki, kjer si bomo najprej ogledali glavno mesto Vathy ter samostan Kathara, ki je znan tudi po čudovitem razgledu. Po tem se bomo odpravili do obmorske vasice Kioni, kjer si bomo privoščili okusno grško kosilo. Sledi še obisk vasice Stavros, kjer boste lahko poskusili antično lokalno sladico in si ogledali kip znanega odiseja.

2) Ogled Ithake z avtobusom + ladjico
S Kefalonije se bomo s trajektom odpravili proti Ithaki, kjer si bomo ogledali glavno mesto Vathy. Po tem se bomo vkrcali na majhno ladjico, ki nas bo popeljala po vzhodnem delu otoka do sicer nedostopne plaže Gidaki. Po kopanju bomo z ladjico nadaljevali do vasice Kioni, kjer si bomo privoščili okusno grško kosilo. Sledi še obisk vasice Stavros, kjer boste lahko poskusili antično lokalno sladico in si ogledali kip znanega odiseja.

 • Zakintos

Iz Argostolija se bomo z ladjo odpravili proti sosednjemu Zakintosu. Občudovali boste lahko slavni zaliv tihotapcev, ki je po celem svetu zaslovel kot ena najlepših plaž in simbol grških otokov. Ogledali se bomo tudi čudovite modre jame. Na otoku se bomo ustavili v vasici Agios Nikolaos, kjer si boste lahko privoščili okusno grško kosilo. Na poti nazaj na Kefalonijo se bomo ustavilu tudi na otočku Vardiani, nato pa se počasi vrnili proti Argostoliju.

 • Izlet po otoku

Z avtobusom se bomo iz Argostoliona odpravili proti severnemu delu otoka. Ustavili se bomo pri plaži Myrtos, ki velja za najlepšo plažo Kefalonije nato pa pot nadaljevali vse do vasice Fiskardo. Po ogledu Fiskarda, bomo nadaljevali proti vasici Assos, ki je znana kot najbolj fotogenična vasica otoka. Imeli boste priložnost za obisk ostankov utrdbe, si privoščiti okusno kosilo ali uživati na plaži. Nato se bomo odpravili proti čarobnemu jezeru Melissani, ki si ga bomo ogledali kar z ladjico. Po tem sledi še obisk jame Drogarati, kjer bomo občudovali stalaktite in stalagmite. Proti koncu izleta bo čas še za poskušanje tradicionalnih domačih Kefalonijskih produktov.

Izlet je odlična priložnost za ogled vseh glavnih znamenitosti otoka v enem samem dnevu.

Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice