
Februar nam prinaša RAZKOŠJE PRAZNOVANJ, ki jih doživljamo vsak drugače.
Prešerno se bomo veselili na kulturni dan in si v spomin priklicali Prešernove verze …
Še pred pustom pride prvi spomladin – sveti Valentin, ki ne prinaša samo ključa od korenin, ampak skupaj s Kompasom odpira vrata ljubiteljem romantike, razkošnih doživetij, v objemu prebujajoče se pomladi in najbližjih.
Norčavi pust, mastnih ust pa je tradicionalno karnevalsko obarvan in našemljen. Pustne maske preganjajo zle zimske duhove, odganjajo zimo, da prikličejo pomlad.
Kompas pa je že razkošno zaljubljen ter LJUBITIz njim in se veseliti, to je naše prešerno vabilo.
Kompas. Razkošje doživetij.

Valentinovo je vsakega 14. februarja, ko se bliža konec zime, in naznanja bližajočo se pomlad. Po starem kmečkem koledarju prinese »ključ do korenin«, zato mu pri nas pravijo tudi »prvi spomladin«.
Pustni čas je premakljiv in je odvisen od velike noči (pustna nedelja je 7 tednov pred veliko nočjo). Pustni krof, poleg maškar, pa zagotovo eden izmed najbolj sladkih simbolov.
Ta kulturni dan
Slovenci smo edini narod na svetu, ki imamo kulturni dan za državni praznik. Na to smo lahko ponosni. To je dan, ko moramo biti prešerni, ko se odpravimo na mestne trge in poslušamo Prešerna, ki se recitira in slavi. Bil je genialen pesnik, humanist in vizionar, bil je zaljubljen v Julijo in domovino.
Lep pozdrav, vaš skriti Valentin
Zaljubljeni kompas vabi na sprehod z roko v roki, na obale Jadrana, in potem na prijazno razvajanje v izbranih hotelih, ali v večno romantični Pariz, prestolnico mode, šarma in šansona, ali morda v Italijo, kjer v Veroni Julijin balkon pripoveduje zgodbo o nesrečni in večni ljubezni …
Pustite se zapeljati Kompasovemu prvemu spomladinu.
Življenje je karneval
Beneški karneval je eden najlepših, večno razpet med resničnostjo, domišljijo in sanjami, s svojimi neštetimi ozkimi ulicami, mostovi in kanali prava kulisa za nošenje posebnih mask, za katerimi se skrivajo stoletne ljubezenske in druge zgodbe. Beneške maske še danes izdelujejo posebni obrtniki imenovani mascherieri.
Bogato karnevalsko dediščino po svetu spremlja tudi kulinarika.
Na sončnem otoku Malta potekajo karnevalske povorke od sredine februarja do začetka marca, z velikanskimi pisanimi lutkami in glasbenimi skupinami. Nosijo se tako smešne kot groteskne in grozljive maske ter različni kostumi za veselo vzdušje.
Na Malti imajo prav posebno tradicionalno pustno sladico, prinjolato. To je ogromna kupolasta torta, ki se ne peče, saj je narejena iz mešanice zdrobljenih piškotov in biskvita, kandiranih češenj, pinjol in maslene kreme. Zelo je pomembno, da je bogato in pisano okrašena, z italijansko meringo, čokolado ter s pinjolami in kandiranimi češnjami.