Potnikova dilema: Sejšeli ali Maldivi

Potnikova dilema: Sejšeli ali Maldivi

– najbolj pogosto vprašanje, ki ga dobim.

Nimam direktnega odgovora, saj sta zame destinaciji Sejšeli in Maldivi tako različni, da ne bi nikoli svetovala le eno, vedno pa bi svetovala obe, a naj bo izbira vrstnega reda vaša.

Rada potujem in rada z družbo delim nasvete, kako v Aziji ne smete pristati na t.i. »One stop« ali povem, kje imajo najboljši spot za insta fotko. Nikoli pa ne delim rada priporočil, katero državo obiskati, saj je zame vsaka unikat, kot smo sami, in naša doživljanja se razlikujejo. Zato nerada odgovarjam na vprašanje kaj izbrati, Sejšele ali Maldive – jaz bi izbrala oboje. Ene zdaj, druge kasneje.

 

Maldivi

Ne čudi me, da Maldivi veljajo za sanjsko ljubezensko lokacijo, saj se tam čas ustavi. Toliko, kolikor boste v vodi na Maldivih, ne boste nikjer drugje. Otoki, ne glede na to, za katerega se odločite, so majhni, tako da jih prehodite v nekaj minutah. Kljub temu vam v nobenem trenutku dneva ne bo dolgčas, saj boste uživali v 50 odtenkih modrin morja.

En dan se lahko odpravite na snorklanje, drug dan na peščene sipine, tretji dan so na vrsti mante, najbolj pogumni lahko hranite skate. Nikakor ne smete zamuditi plavanja z morskimi psi. Mene je prepričal vodič, ki je rekel, da na Maldivih ni morskih psov, ki bi ugriznili človeka. In priznam, bila je nepozabna izkušnja. Prva sem skočila s čolna, adrenalin mi je pospešilo v neizmerljive višine in vsak trenutek strahu, ko sem zagledala morske pse v svojem habitatu, je bil poplačan. To je tisto doživetje, ki mu boste na koncu potovanja rekli: nepozabno.

Dekle na Maldivih

Kako izbrati otok na Maldivih?

Sama sem obiskala tri t.i. domačinske otoke, ampak to sem jaz, ker mi ustreza dopustovanje s spoznavanjem drugih kultur. Všeč mi je bilo, da sem lahko spoznala Maldivce, videla, kako ženske v burkah igrajo odbojko ali se kopajo. Se bo pa potrebno prilagoditi nekaterim pravilom, tako da na teh otokih pozabite na alkohol ali brezskrbno sprehajanje v bikiniju, saj je ta dovoljen le na označenih plažah.

Če v sebi nimate raziskovalne žilice, izberite resortski otok – tam boste imeli popolno postrežbo in odklop možganov je zagotovljen.

Maldivi

Sejšeli

Sejšeli so nekoliko večji in imajo tudi nekaj višinskih točk, zato ponujajo bolj aktiven oddih. Lokalni vodiči vas bodo peljali do rajskih plaž, kjer vam bodo postregli tropsko sadje. Trekingov je na otoku toliko kot ruma – veliko. Znani so po destilarni ruma, tako da je srkanje koktajlov na plaži zagotovljeno. Na otoku domujejo tudi želve in endemid coco-de-mer, palma z največjim plodom. Raziskovanje je bogato tako na kopnem kot v globinah morja. Odprtih ust pa vas bodo pustili ptiči, ki krožijo na nebu. Presenečeni boste, ko jih boste videli od blizu in ugotovili, da so vsi ti ptiči v resnici netopirji, ja, sejšelsko nebo preletavajo netopirji.

Sejšeli

 

Kako izbrati otok na Sejšelih?

Obiskala sem tri otoke in vsak je bil nekaj posebnega. Najbolj me je prevzel La Digue, na katerem ni avtomobilov, tako da se turisti in domačini vozimo s kolesi in kaj hitro postanemo eno. Če želite večji otok, ostanite na Maheju, kjer boste najlažje potovali z najetim avtomobilom ali pa se odločite za javni prevoz, za katerega vam ne garantiram, da pride mimo postaje po obljubljenem voznem redu.

Dekle na kolesu na otoku La Digue Sejšeli

 

Torej, Maldivi ali Sejšeli?

Obe odločitvi sta odlični in na obeh destinacijah se boste imeli nepozabno, samo prilagodite izlet svojim željam. In prav za vaše želje je tu ekipa MY WAY, ki vam bo pripravila oddih po vaši meri.

 

KOMPAS. RAZKOŠJE SPOMINOV.