Predbožično rečno križarjenje po Donavi z Malim princem

Predbožično rečno križarjenje po Donavi z Malim princem

Kaj imajo skupnega najslavnejši dunajski valček, najbolj prodajana francoska knjiga in najimenitnejši evropski božični sejmi? Ko jih združimo, dobimo ekskluzivno adventno doživetje, Predbožično rečno križarjenje po Donavi z Malim princem, z obiskom priljubljenih evropskih božičnih sejmov na Dunaju, v Budimpešti in Bratislavi.

 

Zakaj na rečno križarjenje v adventnem času?

  • Doživeli bomo petdnevno božično pravljico v treh čudovitih in praznično razpoloženih evropskih prestolnicah
    na Dunaju, v Budimpešti in Bratislavi.
  • Spoznali bomo »Malega Princa«, naš »drugi dom«, med rečnim križarjenjem po Donavi.
  • Na odhodu 17. 12. 2022 se nam bo pridružila čudovita Mojca Mavec in še dodatno obogatila imenitno doživetje.
  • Med plovbo po Donavi bomo mimogrede opravili še vse božične in novoletne nakupe, se ogreli ob kuhanem vinu in medenjakih ter izbrali svoj najljubši adventni sejem.

»Na lepi modri Donavi«, ena največkrat predvajanih skladb in zagotovo najbolj slavno delo avstrijskega skladatelja Johanna Straussa, letos praznuje 155 let. Neuradna himna Avstrije je od leta 2017 uvrščena na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine, še vedno pa vsako leto predstavlja tudi vrhunec novoletnega koncerta dunajskih filharmonikov.

»Mali princ« francoskega pisatelja Antoina de Saint-Exuperyja je eno tistih književnih del, ki so večna in ki enostavno navdihujejo. Generacijo za generacijo. Ganljiva zgodba, polna življenjskih naukov, ki je prvič izšla leta 1943, do danes pa je prevedena v več kot 440 jezikov in narečij, odpira oči za lepoto, spodbuja k razmišljanju, pa tudi buri duhove. Nekaj življenjskih naukov iz knjige je danes celo podprto z znanstvenimi dokazi. Kako zelo pomembni so: intuicija, občutek, spontanost, ustvarjalnost, smeh. Kako pomembno je, da si vzamemo čas za nova doživetja in izzive, za raziskovanje sveta in spoznavanje novih ljudi. Pa tudi čas zase.

»Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.« je legendarna skrivnost o lepoti, ki jo je Lisica zaupala Malemu princu. Lepota prazničnega decembra se zagotovo skriva v razkošju raznobarvnih svetlobnih žarkov, ki osvetljujejo praznično razpoložena mestna jedra, v toplini nasmehov mimoidočih, v igrivih in živahnih melodijah, ki spremljajo vsak korak po tlakovanih uličicah, v vonju cimeta, klinčkov in pomaranče ter v okusih čokolade in medenjakov, ki se topijo v ustih.

Vabimo vas, da z nami obiščete prestolnice Dunaj, Budimpešto in Bratislavo na prav poseben način. Pridružite se nam na romantičnem valčku z valovi po drugi največji evropski reki. Vzemite si čas zase in doživite nekaj novega – ekskluzivno rečno križarjenje na Malem princu, ki na reki Donavi postane naš »drugi dom«. Dovolite, da vas navdušijo razgledi na čudovite, božično okrašene in razsvetljene prestolnice, bisere reke Donave, na razkošen Dunaj, veličastno Budimpešto in pravljično Bratislavo. Razvajajte se ob okusih kulinarike izpod rok ladijskega kuharskega mojstra, se zavrtite ob plesnih ritmih v ladijskem baru in poklepetajte s Constantinom. Kapitan z več kot 30-letnimi izkušnjami z rečnimi križarjenji vas bo očaral z zgodbami z mogočne reke Donave.

Dunaj panorama advent

Ste za to, da skupaj pogledamo s srcem in doživimo pravljično čarobnost letošnjega prazničnega decembra?

Na predbožično rečno križarjenje z Malim princem se odpravljamo 13. in 17. decembra 2022.

Na odhodu 17. decembra se nam bo pridružila čudovita Mojca Mavec, ki bo prazničnemu doživetju dodala še prav poseben čar.