Zakintos

Magični otok s slikovito pokrajino, kjer se počutite kot doma – doma na Zakintosu.

Zakintos očara z odtenki zelene barve, saj je prekrit s številnimi nasadi oljk in agrumov, ter različnim cvetjem in vinogradi. Najjužnejši otok v Jonskem morju obdaja modrina kristalno čistega morja. Lepote otoka so prevzele že Benečane, saj so ga imenovali ≫Fiore di Levante≪ oz. roža vzhoda. Je otok nasprotij, saj na njem lahko odkrivate idilične grške vasice, ki še niso izgubile svojega čara in pristnosti ter mesta s svetovljanskim utripom. Med vašim počitkom na čudovitih peščenih plažah, občudovanjem želv velikank carett ali posedanjem v domačih okoliških tavernah bodo lepote tega idiličnega otoka, ne da bi se zavedali, očarale tudi vas.

5 Kompasovih zato

 • na Zakintos zato, ker je idealen otok za družine, avanturiste, raziskovalce in željne zabave
 • na Zakintos zato, ker boste imeli enkratno priložnost občudovati želve Caretta caretta
 • na Zakintos zato, ker vas bo očarala otoška pokrajina s čudovitimi plažami, skritimi zalivi, nepreglednimi nasadi oljk, oranževcev in vinske trte
 • na Zakintos zato, ker se lahko pustite razvajati popolnoma razvitim turističnim središčem in hkrati uživate v tradicionalnih obmorskih mestecih ter idiličnih zalivih tihotapcev, po katerem je otok zaslovel
 • in zato, ker lahko občudujete visoke previse in trgovsko ladjo, ki je nasedla v očarljivem Zalivu

Priporočamo

Hotel Marelen 4*

Hotel Marelen 4*

- Grško gostoljubje
- Kulinarično razvajanje
- Nepozabne počitnice

Hotel Plaza Pallas 3*

Hotel Plaza Pallas 3*

- Družinsko gostoljubje
- Kulinarična razvajanja
- Stilsko opremljene družinske sobe

Hotel Zakantha Beach 4*

Hotel Zakantha Beach 4*

- Družinsko vodeni hotel
- Direktni pogled na turkizno morje
- Odlično izhodišče za raziskovanje otoka

Vsa ponudba hotelov

Potovanja - Zakintos

Idilični otok, ki ima popolnoma vse

No, a bistvo tega slastnega uvoda številka dve, dragi dnevnik, je, da grem naslednji teden na Zakintos. Jaaa, na počitnice odhajam! No, pozdravit naše goste, pa malce na počitnice. Zadnjič me je ravno mladinec Filip iz moje »razširjene počitniške familije« spraševal, kdaj sem bil prvič na Zakintosu. Pa sem mu rekel, da njega še ni bilo na svetu, da pa je bilo to obdobje čudovite glasbe in da sem imel s seboj walkman in pol kovčka kaset. Da bi ti videl ta njegov začuden pogled, dragi moj dnevnik! Par sekund je trajalo, preden je uspel odvrnit »V prazgodovini torej, a?«.

Iz Kompasove dnevne sobe - Zakintos

Oddaja Iz Kompasove dnevne sobe je primerna za vse generacije.

Preverite, kakšna darila z Zakintosa je v Kompasovo dnevno sobo prinesel Miha! Med drugim tudi čisto pravo »caretto caretto«.

Kompas Bucket List - Zakintos

Kompasov #bucketlist

 • Raziskuj podnevi, prepusti se zabavi ponoči
 • Zaplavaj z želvami Caretta caretta
 • Sprehodi se skozi nasade oljk in vinske trte
 • Zaliv tihotapcev? Obisk obvezen
 • Povzpni se do hriba Bochali
 • Obišči vinsko klet in degustiraj
 • Zapleši v ritmu sirtakija

Raziskujemo - Zakintos

Kompasovi predlogi za popestritev vaših počitnic

 • Island tour + Zaliv tihotapcev in Modre jame

Vožnja z avtobusom po hribovitem zahodnem delu otoka do Agis Leon. Obisk oljarne. Foto-stop v kraju Exo Hora, kjer je najstarejša oljka na otoku. Vožnja skozi stare otoške vasice do pristanišč na severo vzhodu otoka. Vkrcanje na gliser v Agis Nicolao (rezerviran samo za Kompasove potnike). Plovba mimo “Modrih jam” do skrajnega severa otoka in naprej do znamenite Navaggio plaže v Zalivu tihotapcev. Če vreme / morje dopušča, postanek za kopanje in fotografiranje. Ogled ene izmed plavih jam in Postanek za osvežitev v morju. Povratek proti hotelom po vzhodnem nižinskem delu otoka.

 • Caretta Caretta

Narodni morski park, občudovanje želve Caretta caretta. Otok Marathonissi, kopanje v čudovitem otoškem zalivu. Prekrasen zaliv Keri, veličastne jame in pečine.

Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice