Potujemo modro, potujemo varno

Odpoved / sprememba rezervacije v primeru zaprtja državne meje v Sloveniji ali državi potovanja

Ljubljana, 26. novembra 2021

Turistični tokovi so ponovno vzpostavljeni. Kot skrbni in odgovorni organizator počitnic in potovanj postavljamo varnost, zdravje in dobro počutje vas, dragi potniki, na prvo mesto. Zato potujemo modro in varujemo zeleno. Že 70 let.

V želji, da izbrane počitnice in potovanja postanejo vaša nepozabna doživetja, vam posredujemo ključne informacije, ki jih je potrebno upoštevati pri načrtovanju vašega potovanja v tujino.

Pred odhodom na potovanje je potrebno obvezno preveriti, kakšni so pogoji vstopa v državo potovanja za slovenske državljane ter pogoje tudi izpolnjevati. Ravno tako je potrebno preveriti in upoštevati varnostne ukrepe, ki veljajo v državi potovanja. Pred povratkom v Slovenijo se je potrebno seznaniti s pogoji vstopa oziroma ukrepi za slovenske državljane ob povratku iz določenih držav (npr. karantena). Aktualne podatke za večino držav, kamor je mogoče potovati s Kompasom, najdete tukaj. Seznam držav se sproti dopolnjuje.

V primeru zaprtja državne meje (Slovenije ali države potovanja) vam bomo kot odgovorni organizator paketnih potovanj omogočili možnost odpovedi rezervacije, ne glede na splošne pogoje in navodila družbe Kompas d.o.o.. Skupaj z vami bomo, glede na vaše želje in časovni okvir, skušali poiskati nadomestni termin potovanja ali nadomestni turistični aranžma, saj si iskreno želimo, da boste vaš paketni aranžma le prestavili in se mu ne odpovedali. Kolikor to ne bo mogoče, vam bomo ponudili možnost odpovedi potovanja s povrnitvijo vplačanega zneska. Obračunali vam bomo le administrativne stroške rezervacije in obdelave odpovedi rezervacije v višini 20 EUR.

Hvala, ker ostajate z nami že #Kompasovih70 let.