Maldivi

Najlepše počitnice na svetu

Maldivi, uradno Republika Maldivi, so skupina 2.000 majhnih in nizkih atolov v Indijskem oceanu jugozahodno od Indije in Šrilanke. Razprostirajo se v dolžini 840 kilometrov, naseljenih pa je 218 otokov. Glavno mesto je Malé.

Otočje se še posebno zaveda, kako pogubne posledice ima globalno segrevanje, kajti gladina oceana sena območju Maldivov dviguje za 0,9 centimetra letno. Maldivi so bili zato prva država, ki je podpisala Kjotski sporazum, ki ga je kasneje zamenjal Pariški sporazum. Maldivi so nekoč bili del trgovske poti po Indijskem oceanu, zaradi česar se je na otočju razvila pisana in živahna kultura z vplivi indijske, afriške, šrilanške in arabske tradicije.

S Kompasom poletite na Maldive:

 – S ČARTERJEM IZ LJUBLJANE  – Ekskluzivno pri Kompasu s slovenskim spremljevalcem ter posebnim letalom iz Ljubljane –
Odhoda: 27. 10. 2024, 23. 2. 2025   – preverite ponudbo!

 – INDIVIDUALNI ODHODI – preverite ponudbo!

Za dodatno ponudbo hotelov in rezervacijo nas pokličite na telefon 01/2006 111 ali pišite na email: vednozvami@kompas.si.

Hitre opombe

Pestri podvodni svet

Pozabite na strah in se lotite podviga potapljanja ali snorklanja in se potopite v svet čudovitih koralnih grebenov vseh oblik in barv, pri plavanju pa se vam bodo pridružile številne tropske ribe in ribice. Ljubitelji športa in adrenalina pa se lahko preizkusite v katerem izmed vodnih športov.

Stopite v stik s svojo duhovnostjo

Maldivi vas ne bodo razočarali s svojo wellness ponudbo. S svojo pestro ponudbo različnih dejavnosti, kot so podvodni spa, ajurvedsko zdravljenje, meditacija ter joga. Za popoln odmik od stresnega vsakdanjega življenja združite poležavanje na plaži s skrbjo za mentalno zdravje.

Koristne informacije

Za vstop na Maldive je potreben vizum, ki se pridobi ob prihodu v državo. Priporoča se cepljenje proti tetanusu in hepatitisu B.

Počitnice Maldivi – ČARTER iz Ljubljane

Počitnice Maldivi individualno

Potovanja Maldivi

Kompas Bucket List

Kdaj Potovati

Najboljši čas za obisk Maldivov je december – april  (v ostalih terminih se vam lahko zgodi, da cel dan dežuje, ker otok zajamejo močni, več dnevni monsuni.

  • Herathera otok
  • Čudovit koralni eko-sistem
  • Vodni športi
  • Wellness
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice