Ni pomembno, kam greš, pomembno je, s kom potuješ

Praznujemo razkošje ugodnosti ZANJO in ZANJ!

Dan žena, 8. marec, je mednarodni praznik žensk, ki se praznuje v več kot 100 državah sveta. Pobudo za praznovanje 8. marca je dala nemška feministka in socialistka Klara Zetkin, ki se je začela za enakopravnost žensk bojevati leta 1889. Pobudo za dan, posvečen ženskam, je dala na 2. mednarodni konferenci socialističnih žensk leta 1910. Pomembna letnica v boju za enakopravnost žensk v Sloveniji je 1906, ko je Marija Urbas kot prva Slovenka na graški fakulteti doktorirala iz filozofije.

Dan mučenikov, 10. marec, je pravzaprav praznik s tragičnim ozadjem. A dandanes simpatičen poklon vsem moškim. Tradicionalno se na dan mučenikov moškim delijo suhe slive, nataknjene na suhe veje s trnjem, in klobasa.

Gregorjevo se praznuje 12. marca. To je dan, ko se ptički ženijo ter dan, ki naznanja začetek daljših dni, ki s seboj prinašajo več svetlobe. Včasih so rekli, da sv. Gregor »luč v vodo vrže«. Tisti, ki so opravljali dela, povezana z lučjo, so na ta dan sveče in petrolejke spustili po vodi, saj jih niso več potrebovali. Običaj se je ohranil do danes, ko se na predvečer praznika po rekah spustijo gregorčki – to so plovila s svečkami, ki so vsako leto bolj izvirna in pisana.

Na prvi pomladni dan, 20. marca, ko nastopi pomladno enakonočje, praznujemo prihod pomladi in novega življenjskega cikla narave. Od tega dne naprej se do pričetka poletnega solsticija dnevi le še daljšajo.

Materinski dan – Slovenci smo edini narod na svetu, ki praznuje materinski dan 25. marca. To je pravzaprav neformalni praznik, posvečen vsem materam. Dan, k naj bi jim s cvetjem izkazali pozornost, ker so! »Mama je ena sama, dana za srečo in na veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.« (Tone Pavček)

Marec prinaša pomlad, razkošje spominov pa nas zapelje v objem praznikov, ki jih v tem mesecu tako radi praznujemo. To je mesec, ko si vzamemo čas – za sebe, za tebe, za nas, za vas. Za vse Kompasove gregorčke.

Dan žena, 8. marec, je mednarodni praznik žensk, ki se praznuje v več kot 100 državah sveta.

Dan mučenikov, 10. marec.

Gregorjevo se praznuje 12. marca.

Na prvi pomladni dan, 20. marca nastopi pomladno enakonočje.

Materinski dan – Slovenci smo edini narod na svetu, ki praznuje materinski dan 25. marca.

*POPUST 100 EUR na osebo ZANJO ali ZANJ

*Popust velja za nove rezervacije v obdobju 8.3.-13.3.2023. Velja za eno odraslo osebo pri rezervaciji dveh odraslih oseb v dvoposteljni sobi oziroma pri rezervaciji odrasle osebe v enoposteljni sobi. Ponudba je omejena in velja do zasedenosti prostih mest.

Otvoritev sezone v Hotelu Pinija z Ansamblom Saše Avsenika

Otvoritev sezone v Hotelu Pinija 4* z Ansamblom SAŠE AVSENIKA<br />
Termin: 22. 3. -26. 3.

Otvoritev sezone v Hotelu Pinija 4* z Ansamblom SAŠE AVSENIKA
Termin: 22. 3. -26. 3.

- Nastop Saša Avsenik in Oberkrainer
- zagotovljen avtobusni prevoz
- odličen hotel
4 x polpenzion + avtobusni prevoz, že od 349 EUR/osebo

Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice