Praznična doživetja

Čarobni december

Praznična doživetja prinašajo v naše domove čarobnost adventno božičnega časa ter upanje in veselo pričakovanje s prihodom novega leta.

Beseda advent izhaja iz latinske besede advenire, kar pomeni dospeti, pomeni pa tudi prihod pomembne osebe ali dogodka. December je mesec pričakovanj, čas za srečevanje s tistimi, za katere nam je med letom morda zmanjkalo časa, ter čas za pripravo na božič in prihod novega leta.

Čarobnost praznično osvetljenih mest spremljajo odprtost, veselje, tipična kulinarika in veselo nakupovanje daril. Novoletni čas pa nas vedno znova obdari z novim upanjem in veselim pričakovanjem.

Adventni in novoletni čas je obdobje praznovanja, spominov na leto, ki se poslavlja, ter snovanja ciljev za prihodnost. To je čas za najbolj romantična potovanja in lovljenje barvitih svetovljanskih trenutkov.

Podarite si spomine. Ker je potovanje najlepše obdarovanje!

Katalog Praznična doživetja

Nepozabno


K Božičku v goste

In zakaj ne bi prav letos voščilnic oddali kar na Božičkovi pošti? Pridružite se nam v laponski pravljici, kjer ob orkestru belih kristalov v spokojni pokrajini, nad vrhovi pobeljenih smrek, pleše severni sij. V zasneženi pokrajini pod goro Korvatunturi (Ušesno goro) ima svojo pisarno dobri mož, ki z njeno pomočjo vse leto posluša naše želje in si zapisuje naše sanje. Lahko boste z njim tudi poklepetali.

Božični sejmi
Zimsko pravljico predstavljajo božični sejmi kot neprecenljiva evropska kulturna dediščina, ki posladkajo z najslajšimi slaščicami, ogrejejo z najbolj dišečim kuhanim vinom in očarajo z najlepšimi okraski.

Najdaljša noč v letu
Vsako leto znova se sprašujemo, koliko bo merilo božično drevo na Elizejskih poljanah, ki so mogočne in francosko šik. Kako je doživeti najdaljšo noč v Barceloni, prestolnici ustvarjanja in izvrstne kulinarike? Ali v Portu in Lizboni, ki številne čare razkrijeta prav v tem času. Evropske prestolnice vsakič znova zares očarajo. V objemu mediteranskih temperatur in prijaznih domačinov pa nas pričakuje vedno gostoljubna Malta.

Novoletne prestolnice

v veselem pričakovanju

Praznična Malta

otok sonca

Odhod: 28. 12. 2021 – čarter iz Ljubljane

Novoletna Madeira

otok večne pomladi

Odhod: 28. 12. 2021 – čarter iz Ljubljane

Novoletni Dubaj

mesto presežkov

Odhod: 29. 12. 2021 – let iz Ljubljane

Novoletni Zanzibar

otok neskončnih belih plaž

Odhod: 28. 12. 2021

Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

Zakaj Kompas?

Vaše mnenje šteje!

Z namenom, da bomo pri načinu svetovanja in pripravi nepozabnih počitnic in potovanj še boljši, vas prosimo za pomoč.