INFORMACIJE O POTOVANJU – HRVAŠKA: COVID-19

Globalna pandemija, ki jo je povzročil koronavirus, postavlja pred izjemen izziv celoten svet, a potrudili smo se po najboljših močeh in vas pripravljeni pričakujemo na vseh naših destinacijah vzdolž jadranske obale.

Potovanja na Hrvaško potekajo brez težav. Pričakujemo tudi, da bo Jadran to poletje varno in zeleno območje. Prizadevamo si, da bodo aprila in maja vsi naši zaposleni cepljeni ter vam ponujamo organizacijo HAT (ANTIGENSKEGA) testiranja in zdravstveno varstvo v sklopu vašega hotela, resorta ali camping resorta ter možnost PCR-testiranja na vseh naših destinacijah.

Varnost in zdravje gostov, zaposlenih, partnerjev in sokrajanov ostajata naša prioriteta. Čeprav je od začetka pandemije v Valamarju bivalo skoraj 300.000 gostov, v naših hotelih in resortih nismo zabeležili niti enega primera prenosa okužbe, kar kaže na kakovost in dosledno izvajanje našega programa V Health & Safety.

INFORMACIJE O POTOVANJU

Gosti iz EU lahko brez težav pridejo na Hrvaško in se vrnejo v svoje države. Epidemiološke razmere na Jadranu so pod nadzorom z manjšim številom aktivnih primerov v primerjavi z drugimi turističnimi destinacijami v Sredozemlju.

Vstop v Republiko Hrvaško

 • Vse osebe, ki pridejo na dopust v Republiko Hrvaško, morajo imeti potrdilo o rezervaciji namestitve in izpolnjen spletni obrazec entercroatia.mup.hr

 • Osebe, ki pridejo na dopust v Republiko Hrvaško iz zelenih držav/regij, so oproščene obveznosti predložitve testa in samoizolacije.

 • Osebe iz drugih držav/ regij moraju vstopu v Hrvaško predložiti negativni PCR-test ali HAT (antigenski) test, ki ni starejši od 48 ur, ali pa se testirati ob prihodu na Hrvaško in biti v samoizolaciji do prejema negativnega izvida. Če gre za hitri antigenski test in bivanje v RH, ki je daljše od 10 dni, se je treba ponovno testirati v desetih dneh od dneva, ko je bil izdan ta test.

 • Kadarkoli lahko pridete v svojo rezervirano namestitev in se obrnete na nas, da vam pomagamo pri organizaciji testiranja in bivate v svoji namestitveni enoti, medtem ko čakate na rezultate.

 • Otroci, mlajši od sedem let, ki potujejo v spremstvu staršev, so izvzeti iz obveznosti predložitve negativnega rezultata testa in obvezne samoizolacije, če imajo starši negativni PCR ali HAT (antigenski) test.

 • Osebe, ki so prebolele COVID-19 v zadnjih 6 mesecev, so izvzete iz obveznosti pridobitve negativnega testa in samoizolacije za vstop v Republiko Hrvaško. Za dokaz, da so preboleli COVID-19, morajo potniki s seboj imeti: pozitiven izvid PCR ali antigenskega testa ali pozitiven rezultat pri testu na protitelesa (testu nevtralizacije – NT) ali zdravniško potrdilo, da so preboleli COVID-19, pri čemer to potrdilo ne velja prej kot enajsti dan od izdaje pozitivnega testa.

 • Osebe, ki imajo potrdilo o cepljenju proti COVID-19, so izvzete iz obveznosti pridobitve negativnega testa in samoizolacije (potrdilo mora vsebovati dokaz, da je od prejema drugega odmerka cepiva minilo vsaj 14 dni, za Moderno velja 14 dni od prvega odmerka.

 

Splošna pravila pri vstopu v Republiko Hrvaško

Za preprostejše in hitrejše prehajanje meje vam svetujemo, da svoje podatke vnaprej posredujte prek spletne strani entercroatia.mup.hr. Tako boste preprečili dodatno zadrževanje na mejnem prehodu, ker bo mejna policija podatke imela v sistemu. Na cestnih mejnih prehodih Bregana, Macelj, Rupa in Plovanija so vzpostavili posebne vozne pasove za goste, ki so pred prihodom izpolnili in posredovali obrazec Enter Croatia.

Potniki, ki so se registrirali na strani entercroatia.mup.hr bodo na svoj e-naslov prejeli potrditev o prejetem obvestilu ter vse potrebne informacije v zvezi z navodili in priporočili Hrvaškega zavoda za javno zdravje.

Potniki, ki prek navedene aplikacije vnaprej ne posredujejo svojih podatkov, lahko vse to opravijo na mejnem prehodu ob vstopu v RH.

Na naslednjih straneh Evropske komisije ‘Re-open EU’ lahko v realnem času preverite informacije o potovanjih znotraj Evropske unije in stanju na mejah ter vseh prometnim in turističnih storitvah, ki so na voljo v državah članicah.

Tranzit skozi Avstrijo, Italijo in Slovenijo proti Hrvaški poteka povsem neovirano.

V-CARE GUARANTEE

V-care guarantee je del programa V-health&safety, s katerim ponujamo organizacijo vseh potrebnih zdravstvenih storitev v času vašega dopusta (tudi v primeru bolezni COVID-19).

ORGANIZACIJA HITRIH ANTIGENSKIH TESTOV IN PCR-TESTIRANJA

V sklopu vašega hotela ali camping resorta ponujamo storitev hitrega antigenskega testiranja za 20 EUR in PCR-testiranja na vseh naših destinacijah.

ORGANIZACIJA ZDRAVSTVENIH STORITEV

Spletno zdravstveno svetovanje 24 ur na dan, storitev zdravstvene oskrbe v vašem hotelu ali camping resortu ali zdravstveni ustanovi.

KRITJE STROŠKOV PODALJŠANEGA BIVANJA

Obolelim za covidom-19 in vsem, ki so vključeni v njihovo rezervacijo, pri potrebi po podaljšanju bivanja krijemo stroške.

VRAČILO POTNIH STROŠKOV

Ob bolezni covid-19 krijemo stroške javnega prevoza za povratno potovanje.

 

Organizacija PCR in HAT (antigenskega) testiranja

Na voljo vam je V health & safety manager, ki bo za vas organiziral in rezerviral termin testiranja.

 • Storitev organizacije HAT (ANTIGENSKEGA) testiranja v sklopu vašega hotela, resorta ali camping resorta. Cena testiranja je 20 € na osebo.*
 • Storitev organizacije PCR-testiranja na za to predvidenih lokacijah na vseh Valamarjevih destinacijah. Cena testiranja je 70-120 € na osebo.*

* V Istri je cena HAT (ANTIGENSKEGA) testa 17 EUR in 63 EUR za PCR test na osebo.

Za testiranje se morate naročiti na recepciji ali pri V health & safety managerju, rezultati pa bodo zabeleženi v vašem e-potnem listu.

Več informacij

 

V HEALTH&SAFETY
Naša predanost varnosti gostov in zaposlenih

V vseh Valamarjevih objektih izvajamo program V Health & Safety, ki je v skladu z varnostnimi standardi v Hrvaškoj in s priporočili mednarodnih zdravstvenih organizacij v zvezi s Covid-19.

Valamar vam ponujamo vse predpogoje za brezskrben in sproščen oddih v sezoni 2021:

 • PROGRAM V HEALTH & SAFETY vam zagotavlja visoke zdravstvene, varnostne in okoljske standarde, napredne protokole čiščenja
 • V HEALTH &SAFETY MANAGER vam je na voljo 24/7 v času celotnega bivanja ter zagotavlja podporo gostu v primeru potrebe po zdravstveni oskrbi.
 • CLEANSPACE – 100% PRIVACY – Jamči, da so ključne stične točke v vaši sobi temeljito očiščene in razkužene ter zagotavlja, da pred vašim prihodom v namestitveno enoto ni vstopil nihče. Da bi vam zagotovili popolno zasebnost, vam ponujamo tudi možnost odpovedi storitev čiščenja namestitvenih enot v času bivanja.
 • RESTAVRACIJA PO VAŠI MERI – V restavracijah smo vam s prilagojeno postavitvijo miz zagotovili več udobja in varnosti. V hotelskih restavracijah smo podaljšali čas zajtrka ali večerje. V nekaterih hotelih bomo večerjo organizirali v dveh terminih.
 • VEČ PROSTORA ZA VAS – V naših hotelih in kampih smo zaradi vaše varnost in udobja prilagodili kapacitete bazenov, Spa in Fitnes centra, Maro Clubov in drugih vsebin.

Več informacij

Veselimo se ponovnega srečanja z vami in naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bi vam ponudili sanjski dopust. Zagotovo ste si ga zaslužili! Pazite nase. Vidimo se kmalu!

Vaša Valamarjeva ekipa

Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice