Urugvaj

Skriti dragulj Južne Amerike

Urugvaj leži na jugovzhodu Južne Amerike in je druga najmanjša južnoameriška država. Na severu mejina Brazilijo, na zahodu na Argentino, na jugozahodu ga zamejuje reka Rio de la Plata (Srebrna reka), na jugovzhodu pa Atlantski ocean. Glavno mesto je Montevideo.

Urugvaj sodi med najbolj mirne in družbeno napredne južnoameriške države. Je tudi najsvobodnejša južnoameriška država z zelo močno demokratično participacijo. V svetu pa je postal najbolj znan popopolni legalizaciji marihuane leta 2013.

Hitre opombe

Vrhunska kultura

Urugvaj ima zelo pestro kulturno dogajanje. Odpravite se lahko v katerega od mnogih muzejev, zavrtite  se lahko v ritmih tanga, ali pa se odpravite v naselje Punta Bellena in si ogledate mogočno skulpturo Casapueblo, ki jo je ustvaril umetnik Carlos Paez Villara z namenom, da bi v njej živel, danes pa v njej najdemo muzej, hotele, apartmaje in restavracije.

Sprostitev ob morju

Po ogledu glavnega mesta Montevideo se lahko sprostite v ljubkem obalnem mestecu Colonia del Sacramento, ki so ga postavili Portugalci, ali pa obiščete letoviško mesto Punta del Este, kjer se nahaja najbolj obljudena plaža Bravas svetovno znano, in temu primerno oblegano, skulpturo velikanskih prstov.

Koristne informacije

Vizum za vstop v državo ni potreben. Ker je država zelo mirna, se svetuje običajna previdnost zaradi priložnostnih tatvin, predvsem v glavnem mestu. Priporočljivo je cepljenje proti tetanusu in hepatitisu A ter rumeni mrzlici.

Kompas Bucket List

Kdaj Potovati

Najbolj primeren čas za obisk je v našem zimskem obdobju, ko je v Urugvaju poletno obdobje.

  • Skulptura velikanskih prstov
  • Obalno mestece Colonia del Sacramento
  • Mnogi muzeji
  • Kulturno dogajanje
Triglav
Zavarovanje potovanj v tujino
Za varnejši korak v tujini

Zavarovanje za turistična in poslovna potovanja oziroma za bivanje v tujini z namenom študija ali dela v tujini.

Več o zavarovanju
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice