Tanzanija

Med najnižjo in najvišjo točko Afrike

Tanzanija je obmorska država na vzhodu Afrike. Na severu meji na Kenijo in Ugando, na zahodu na Ruando, Burundi in Demokratično republiko Kongo, na jugu na Zambijo, Mozambik in Malavi, na vzhodu pa jo zamejuje Indijski ocean. Del Tanzanije je tudi arhipelag Zanzibar. Glavno mesto je Dodoma.

Tanzanija je izredno pomembna za ohranjanje živalskih vrst. Zaščitenih je kar 38 % države. V Tanzaniji je 16 narodnih parkov, na zahodu države, v narodnem parku Gombe, pa slavna primatologinja in antropologinja Jane Goodall izvaja opazovanja šimpanzov.

Hitre opombe

Občudovanje živali v njihovem naravnem okolju

S svojimi številnimi možnostmi safarijev je Tanzanija idealna lokacija za opazovanje živali v naravnemo kolju. Prispodoba za safari je nedvomno narodni park Serengeti, starodavna migracijska pot živali.

Od jezer do morja

Ob največjem jezeru Viktorija pričakajte čudovit sončni zahod, v najglobljem jezeru Tanganjika pa se spoznajte z zanimivimi avtohtonimi vrstami rib. Ultimativna sprostitev vas čaka na rajskih tropskih plažah ob Indijskem oceanu.

Koristne informacije

Za vstop v državo potrebujete vizum, ki ga lahko uredite na Veleposlaništvu Tanzanije v Rimu ali pa ob vstopu v državo. Svetuje se povečana previdnost, odsvetovana pa so potovanja v obmejna območja z Ruando, Burundijem ter Demokratično republiko Kongo. Priporočljiva so cepljenja proti tifusu, tetanusu, hepatitisu B in A ter rumeni mrzlici, obvezne pa so tablete proti malariji.

Kompas Bucket List

Kdaj Potovati

V glavnem tropsko, z dvema deževnima obdobjema, bolj izrazitim marca/aprila in manj izrazitim novembra/decembra, letna povprečna temperatura zraka je med 25 – 32 °C, morja pa med 25 – 29 °C. Le pomlad ni najbolj priporočljiv čas za obisk.

  • Jezero Viktorija
  • Plaže ob Indijskem oceanu
  • Narodni park Serengeti
  • Najgloblje jezero Tanganjika
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice