Španija

Dežela mnogih obrazov

Španija, širna dežela, ki obsega pet šestin Iberskega polotoka. Pokrajine, kjer Španci živijo, in hrana, ki jo jedo, pričajo o raznolikosti Španije. Še bolj nas o tem prepriča španski jezik, saj govorijo štiri jezike in mnoga narečja. Dežela onstran Pirenejev, eksotična, nenavadna, romantična; del Evrope, vneta članica NATO in Evropske unije; dežela kitar in nageljnov, navdušena za nogomet in dolge kolesarske dirke; dežela nenavadnih velikonočnih procesij, dežela starih mest in sodobnih umetnikov. To je dežela mnogih obrazov.

“Španija … najbolj in najmanj znana med večjimi evropskimi državami”.
(John Hooper, The New Spandiars)

Hitre opombe

Andaluzijska pravljica

V Andaluziji na vas čaka preplet arabske in evropske kulture. V andaluzijski prestolnici Sevilja si lahko ogledate čudovito gotsko stolnico, zgrajeno na mestu nekdanje mošeje, V Granadi pa lahko preizkusite svoje plesne sposobnosti in se naučite plesati flamenko.

Šport na vsakem koraku

Španija je nedvomno dežela nogometa. V Barceloni je tako obisk stadiona Camp Nou obvezen za vsakega oboževalca barcelonskega kluba.

Koristne informacije

Zaradi možnosti uličnih tatvin bodite pozorni na svoje stvari. V Kataloniji se izogibajte večjim javnim zborovanjem in upoštevajte navodila lokalnih oblasti.

Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice