Republika Južna Afrika

Nova zgodba na vsakem koraku

Republika Južna Afrika, pogosto napačno imenovana Južnoafriška republika, je najjužnejša država afriške celine. Na severu meji na Namibijo, Bocvano in Zimbabve, na severovzhodu pa na Mozambik in Esvatini, znotraj države pa se nahaja Kraljevina Lesoto. Južna Afrika ima kar tri glavna mesta, Cape Town, Pretoria in Bloemfontein

Republika Južna Afrika(ali JAR) ima za seboj pestro kolonialno zgodovino. Do leta 1966 je bila dominion Velike Britanije. Zaznamovalo jo je tudi temno obdobje apartheida, ki se je končalo šele leta 1994. Južno Afriko zaradi njene multikulturnosti pogostokrat imenujejo tudi »mavrična nacija«

Hitre opombe

Izjemni safariji

Južnoafriška republika slovi po raznolikem živalskem in rastlinskem svetu.V največjem in najstarejšem narodnem parku Krugerna nas čakajo zebre, žirafe, sloni,morda še kakšen nosorog, lev ali leopard.

Potovanje po vinski poti

JAR je ena glavnih svetovnih pridelovalk in izvoznic vina. V območju Stellenbosch se lahko sami prepričate o kakovosti južnoafriškega vina.

Iz mestnega vrveža med pingvine

Po ogledu Cape Towna je čas za obisk Rta dobrega upanja, kjer na bližnji plaži opazujemo kolonijo ljubkih, zaupljivih afriških pingvinov.

Koristne informacije

Za vstop v državo je potreben vizum, ki ga pridobite na Veleposlaništvu Republike Južne Afrike na Dunaju. Na določenih področjih se svetuje izredna previdnost. Priporočljivo je cepljenje proti tetanusu, hepatitisu B in A ter rumeni mrzlici

Kompas Bucket List

Kdaj Potovati

Južna Afrika je na južni polobli, kar pomeni, da so letni časi ravno obrnjeni v primerjavi z našimi. V času našega poletja ima večina države sušno dobo, temperature pa so vseeno prijetne in ne zimsko mrzle, kot bi si morda predstavljali.

  • Narodni park Kruger
  • Južnoafriško vino
  • Rt dobrega upanja
  • Cape town
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice