Zakaj izbrati to potovanje?

 • Direktni čarter iz Ljubljane
 • Polni dnevi: jutarnji odhod in večerni povratek
 • Bivanje v odličnih hotelih 3-4*
 • Kombinacija urbanega doživetja in neokrnjene narave
 • Več možnosti aktivnega doživljanja pokrajine (kolesarjenje, sprehodi, tek, plavanje…)
 • Strokovno vodenje Kompasovega vodnika (predviden vodnik: Brane Struga)

Vrhunci Baltika

Čas potovanja: 4 dni

Cena na osebo že od: 559€

Poletite z nami in odkrijte najlepše zaklade Baltika. Mesta, ki jih v poletnih mesecih sonce obsije še bolj svetlo. Baročni zvoniki, Art Nouveau fasade in urejeni vrtovi, ki zažarijo v nešteto barvah. Parki, kjer se prepletajo vonjave cvetja in podobe sproščenih domačinov, ki posedajo v senci dreves. Burna, večstoletna zgodovina, ki je ustvarila raznolike in napredne držav, ki se kljub svoji butični velikosti lahko v določenih segmentih kosajo z največjimi na svetu. Vse to in še več ponujajo baltske dežele, ki jih bomo na našem 4-dnevne potovanju dodobra spoznali.

map


Termin:
1.7.2021
Trajanje: 4 dni / 3 noči
Produkt: 11024

1.DAN   KAUNAS – ŠIAULIAI– JURMALA - RIGA  
Zjutraj zbor na ljubljanskem letališču in polet posebnega letala proti Kaunasu. Po opravljenih letaliških formalnostih sprehod skozi Kaunas. Srednjeveška utrdba, ki krajuje ob sotočju rek Neris in nemunas, gotski zvoniki hanzeatske hiše Perkunas ter katedrala, ki se bohoti v starem delu mesta, ustvarijo razgibano sliko mestnega življenja skozi zgodovino. Nekaj časa za nakupe, nato pa  vožnja v Šiauliai in obisk griča s križi. Mesto je nastalo v 19. stoletju kot simbol upora poroti ruski nadvladi, danes pa je ene največjih romarskih točk v Evropi. Na hribu namreč stoji preko 2. miljona križev, ki so jih domačini in romarji iz vseh delov sveta prinesli  kot simbol mirnega izračanja upora proti nadvladi tujcev. Popoldan vožnja v obmorsko letivišče Jurmala. Značilne lesene obmorske vile, postavljene v slogu Art Nouveau, so prepoznavna podoba tega letoviškega mesta, ki je prepoznan po vojem zdravilnem blatu, mineralni vodi ter smrekovem gozdu. Tudi mi si bomo vzeli čas za sprehod skozi urejene gozdne poti in tako še bolj doživeli utrip narave. Lahko pa si boste oddahnili na obali Jurmale ter si vzeli čas za skok v vodo. V večernih urah se bomo zapeljali do latvijske prestolnice Rige, kjer nas čaka nastanitev. Za konec dneva še sprehod po starem delu mesta in možnost večerje. Prenočevanje.

2.DAN   RIGA – KEMERI NP – RIGA | zajtrk
Po zajtrku vožnja v NP Kemeri, kjer se izmenjujejo travišča, šotni predeli in mokrišča. Sprehod ob jezerih Sloka in Kanieris s svojim zdravilnim blatom in mineralnimi izviri ter sprehajalna brv ob Velikem Kemeri šotišču nas bodo še bolj povezali z naravo. Za aktivne bo na voljo možnost kolesarjenja ob Zeleni sipini, več kilometrov dolgem peščenem griču, prekritem z borovim gozdom. Lahko pa se bomo podali na „bosonogo pot“ ob jezeru Valgums. V popoldanskih urah povratek v Rigo in izčrpen ogled latvijske prestolnice. Stari del mesta se ponaša z več kot 800 leti zgodovine in je uvrščen na UNESCOV seznam Svetovne kulturne dediščine. Centralna mestna tržnica, urejena v nekdanjih skladiščih zeppelinov, je ena največjih v Evropi. Tu bomo lahko uživali v prepletu vonjav in okusov lokalnega pridelka, sušenega mesa, svežih rib ter sadja in zelenjave. Mesto odlikujejo tudi urejena pročelja stavb, postavljenih v začetku prejšnjega stoletja v slogu Art Nouveau. Nastanitev v hotelu in čas za osvežitev. Možnost večerje in večernega obiska katere od kulturnih prireditev (koncert klasične glasbe, operne predstave ali plesnega nastopa ). Prenočevanje.

3.DAN   RIGA – RUNDALE  – VILNA | zajtrk
Pred zajtrkom v Rigi možnost zgodnjega sprehoda po mestu, da doživimo še jutarnji utrip slikovitega mesta, ko se prebuja. Zajtrk v hotelu in nato vožnja v Rundale. Mogočni kompleks, ki ga sestavljajo palača, muzej ter park z vrtom vrtnic, je  latvijski odgovor na mogočni Versailles in Petrov dvorec v St. Peterburgu.  Ogled baročnega dvorca in vrtov, ki ga obdajajo, bo tako še eno nepozabno doživetje za vse ljubitelje kulture, zgodovine in arhitekture. Sprehod skozi park nam bo odkril številne skrite poti, odmaknjene pergole in raznolike vrtove rož. Popoldan bomo spet prečkali mejo z Litvo ter se zapeljali v Vilno. Nekoč center največje srednjeveške države v Evropi je danes center umetnosti in izobraževanja, s številnimi muzeji, crekvami in urejenimi tgi in parki pa predstavlja čudovito podobo razvoja Baltskih držav po letu 1990. Nastanitev v hotelu in nato večerni sprehod po mestu z možnostjo večerje. Prenočevanje.

4.DAN   VILNA – TRAKAI – KAUNAS | zajtrk

Po zajtrku ogled mesta. Najprej se bomo ustavili v baročni cerkvi Sv. Petra in Pavla, kjer navduši kompleks preko 2.000 skulptur, povezanih v celoto z naslovom „Življenje – predstava v režiji Boga“. Sledil bo sprehod skozi stari del mesta, pod Vrati zore mimo simpatičnih starinarnic in lokalnih butikov.  V eni od trgovin nas čaka predstavitev jantarja in njegove uporabe. Neka časa za samostojne nakupe, nato pa vožnja v Trakai. Postanek ob istoimenskem slikovitem gradu, postavljenem v 14. st.  Sprehod po okolici jezera, čas pa bo tudi za ogled gradu (vstopnina za doplačilo), v katerem so urejen srednjeveške zbirke opreme in oblačil ter več razstav, posvečenih življenju v mestu Trakai in okolici skozi zgodovino. Čas za kosilo in popoldan nekaj časa prosto za še zadnje nakupe in oglede.. Proti večeru vožnja na letališče v Kaunasu. Vkrcanje na letalo in polet proti Ljubljani kamor bomo prispeli v nočnih urah.

V ceno je vključeno

 • povratni letalski prevoz na relaciji LJUBLJANA-KAUNAS-LJUBLJANA v ekonomskem razredu
 • letališke takse in ostale pristojbine
 • 20 kg osebne in 5 kg ročne prtljage
 • 3 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 3-4* po programu
 • avtobusne prevoze po programu
 • slovensko vodenje ves čas potovanja
 • DDV in organizacijo potovanja

Možna doplačila ob prijavi:

 • doplačilo v primeru skupine manjše od 25 oseb: 60 €
 • enoposteljna soba: 89 €
 • polpenzion (3 x večerja): 66 €
 • vstopnina v grad Trakai: 12 €

Cena ne vključuje:

 • navedenih doplačil
 • pijače pri obrokih
 • storitev po osebnih naročilih

Seznam ponudb

Izberi datum odhoda
št. ponudb: 1
 • 11024    30      Po programu
  01.07.-04.07.2021 / četrtek - nedelja
  4 dni
  katalog
  Potovanja Baltik
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

Zakaj Kompas?

Vaše mnenje šteje!

Z namenom, da bomo pri načinu svetovanja in pripravi nepozabnih počitnic in potovanj še boljši, vas prosimo za pomoč.