Zakaj izbrati to potovanje?

 • Mesto Talinn je zelo privlačno – katedrala Alexandra Newskyja, Mestni trg, znane pivnice, mestno obzidje, muzeji, Toompea grad na hribčku sredi mesta.
 •  Lahemaa– narodni park za ljubitelje dolgih sprehodov
 •  Estonski muzej na prostem – prikazuje etnografske značilnosti Estonije danes in v preteklosti.
 • Kumu – muzej moderne umetnosti.
 • Tartu– drugo največje mesto v Estoniji, univerzitetno mesto, intelektualno središče Estonije, tu je tudi vrhovno sodišče Estonije in Ministrstvo za izobraževanje.
 • Estonske plaže in najbolj znano letovišče in zdravilišče Parnu – plaže so zelo lepe, ena sama mivka, morje pa je tudi poleti mrzlo

Talinn

Čas potovanja: 5 dni

Cena na osebo že od: 430€

Glavno mesto Estonije Talinn je vredno ogleda, ker je eno najbolje ohranjenih srednjeveških mest v Evropi. Nekoč ga je obdajalo mogočno obzidje s 66 stolpi. Nekateri med njimi so še dobro ohranjeni. Mesto je bilo skozi celo zgodovino in je še vedno pomembno pristanišče. Ogledamo si nekaj cerkva in uživamo na izjemno lepem mestnem trgu.

map

Estonija ima odlično lego ob Baltskem morju, meji na velesilo Rusijo na vzhodu in na Latvijo na jugu, po morju pa na Finsko in Švedsko. Zaradi te lege ima dobro razvit pomorski promet, ladjedelništvo in ribolov.

Podnebje je ob morju oceansko, v notranjosti pa prehaja v celinsko. Zime so precej mrzle in poletja sveža, vendar prijetna.

Estonija je pretežno ravninska dežela. Ima številne reke in jezera. Tu in tam so obsežne ledeniške terase, visoke 50 do 70 metrov.

Mesto je bilo skozi celo zgodovino in je še vedno pomembno pristanišče. Ogledamo si nekaj cerkva in uživamo na izjemno lepem mestnem trgu.

V ceno je vključeno

 • direkten letalski prevoz iz Benetk Treviso
 • letališke pristojbine in varnostne pristojbine
 • 1 manjši kos prtljage ( nahrbtnik/ torbica : dimenzij 40 x 20 x 25 cm ) 1 kabinski kovček do 10kg, dimenzij 55 x 40 x 20 cm, rezervacija sedežev na letu; na osebo
 • namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* (cena na osebo  v dvoposteljni sobi)
 • 4 x nočitev z zajtrkom

 • Ob prijavi je potrebno navesti točno IME IN PRIIMEK, kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali ( veljavna osebna izkaznica ali potni list ). Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen.
 • ponudba velja za odhode v terminu 25.9.-10.11.2023. Število mest po akcijski ceni na posameznem terminu je omejeno in je odvisno od razpoložljivosti prostih mest na letalu! Cena ne velja v času prvomajskih počitnic ali v glavni turistični sezoni.
 • cena velja za eno osebo do zasedbe prostih mest na letalu in v izbranem hotelu, ponudba pa velja pri prijavi obvezno DVEH POTNIKOV
 • Pri aranžmajih city break se lahko hotelske kapacitete/letalske vozovnice hitreje zasedejo oziroma se lahko cena spremeni, ker se kapacitete preverja sproti za vsak termin posebej, zato je vaša hitra povratna informacija za nas pomembna. Fiksna rezervacija se opravi po prejemu vplačila, do takrat pa se lahko razpoložljiva mesta ali cena spremenijo.

 Za program CITY BREAK veljajo posebni splošni pogoji.

Pošlji povpraševanje

Z oddajo povpraševanja soglašate, da ste seznanjeni s splošnimi pogoji poslovanja in politiko zasebnosti ter se z njimi strinjate.

GDPR soglasje* [Soglašam, da Kompas d.o.o. Moje osebne podatke iz tega obrazca uporablja za pripravo želene ponudbe, izvajanje neposrednega trženja (obveščanja o novostih in posebnih ponudbah podjetij skupine Kompas d.o.o.) z uporabo e-pošte. Od obvestil se lahko kadarkoli odjavite.]

Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice