Zakaj izbrati to potovanje?
- prepusti se skrivnostni lepoti renesanse v Mantovi, »čipki na vodi«
- odkrivaj skrivnosti v posebni in zapeljivi Modeni
- spoznaj, kako nastane okusen italijanski balzamični kis
- doživi kulinarični »jackpot« v Parmi, mestu sira in pršuta ter prijaznih ljudi
- okusi razliko med slavnima »prosciutto crudo« in »prosciutto cotto«
ODHODI: 1.4., 22.4., 1.5., 27.5., 17.6., 1.7., 30.9., 21.10., 18.11.2023
Spoznavanje okusov Emilije Romanje
Čas potovanja: 2 dni
Cena na osebo že od: 179€
Dežela, ki se razteza med delto reke Pad, obalo Jadranskega morja in Apenini. Pokrajina, kjer si narava in razvoj segata iz roke v roko. Dežela neskončnih peščenih plaž Riminija, mozaikov Ravene in lepot Modene, ki pričakuje, da jo odkrijemo skupaj.

Čas potovanja: 2 dni | 1 noč
Najmanjše št. potnikov: 25
Produkt: 71597
1. dan:(MARIBOR, CELJE) LJUBLJANA-MANTOVA-MODENA-PARMA | večerja
Odhod avtobusa ob 6. uri z obračališča mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani. Vožnja do Mantove. Ogled mesta, ki se nam bo ob prihodu predstavil kot čipka na vodi. Utrjeno staro mestno jedro je zgrajeno na polotoku in ga s treh strani obdaja voda. Mantova očara obiskovalca s svojo renesančno podobo. Mesto Francesca Gonzage nam bo razkrilo osrednji trg, vojvodsko palačo, trg Sordello, trg Mantegna. Po ogledu bo sledila vožnja do okolice Modene, kjer si bomo ogledali predelovalnico lokalne specialitete, balzamičnega kisa. Če bo čas dopuščal, krajši ogled mesta Modene ter sprehod mimo stolpa Ghirlandina do Piazza Grande in znamenite katedrale. Vožnja proti Parmi, nastanitev v hotelu v okolici, večerja in nočitev.
2. dan: PARMA-LJUBLJANA (MARIBOR, CELJE) | zajtrk, malica
Po zgodnjem zajtrku se bomo najprej odpravili do tradicionalne sirarne in si ogledali pridelavo znanega sira parmezana (»parmiggiano reggiano«). Nato bo sledila vožnja do Parme, ki poleg sira daje ime tudi najbolj priznanemu pršutu in šunki (prosciutto crudo e cotto di Parma), mestu Giuseppeja Verdija, Arturja Toscaninija ter mnogih drugih znanih italijanskih umetnikov. Ogled mestnih znamenitosti na Piazzi Pilotta, Piazzi Garibaldi in Piazzi della Pace. Po ogledu obisk tradicionalne pršutarne, kjer zori znana parmska šunka. V popoldanskih urah se bomo odpravili proti Ljubljani, kamor bomo predvidoma prispeli v večernih urah.
V ceno je vključeno
- prevoz s turističnim avtobusom po programu,
- vse cestnine in parkirnine,
- 1x polpenzion v dvoposteljni sobi v hotelu 3-4* v okolici Parme,
- zunanji ogledi po programu,
- ogled postopka pridelave balzamičnega kisa v okolici Modene,
- ogled sirarne z degustacijo v okolici Parme,
- obisk pršutarne z degustacijo v Parmi,
- slovensko spremstvo/vodenje,
- organizacija potovanja in DDV.
Možna doplačila (ob prijavi):
- doplačilo pri udeležbi manjšega števila potnikov - od 35 do 45 potnikov 20 EUR/osebo, od 25 do 35 potnikov 40 EUR/osebo,
- enoposteljna soba 30 EUR/osebo.
Možna doplačila (na potovanju):
- vstopnine pribl. 15 EUR/osebo, ostalo, kar ni navedeno v postavki cena vključuje.
Obvezno doplačilo (na recepciji hotela):
- lokalno predpisana turistična mestna pristojbina.
Otroški popust:
- 10% za otroka do 12 let v spremstvu odrasle osebe.
Pomembno:
- Možnost doplačila za prevoz iz Maribora in Celja 15 EUR/osebo (ob prijavljenih najmanj 15 potnikih).
Seznam ponudb
-
71597 71597/30 Po programu24.02.-25.02.2024 / sobota - nedelja2 dnitripPOTOVANJA ITALIJA
-
71597 71597/30 Po programu30.03.-31.03.2024 / sobota - nedelja2 dnitripPOTOVANJA ITALIJA