Zakaj izbrati to potovanje?

  • Ogled Mantove - mesta na vodi (vojvodska palača, Trg Sordello, Trg Mantegna)
  • Ogled Modene (Piazza grande, katedrala)
  • Ogled kulinarične prestolnice Evrope - Parme (La Pilotta, piazza Garibaldi, krstilnica in stolnica)
  • Ogled pridelave in pokušina pravega parmskega pršuta, balzamičnega kisa iz Modene in sira Parmiggiano Reggiano.

Odhodi od maja 2021 naprej iz Maribora in Celja brez doplačila!

Spoznavanje okusov Emilije Romanje

Čas potovanja: 2 dni

Cena na osebo že od: 120€

Emilija Romanija je raznolika dežela, ki se predstavi z še bolj raznoliko kulinariko. Dežela je prispevala k prepoznavnosti italianske kulinarike na svetu s kar 3 vodilnimi proizvodi: tu so doma pršut (nastal v Parmi), balamični kis (Modena) in nepogrešljiv parmezan (Parmiggiano Reggiano). Odkrite pravi okus in spoznajte postopke izdelave na tem prijetnem potovanju, ki vas bo popeljalo v čudovita mesta, kjer se prepletajo števine vonjave in slasti...

 

Ali ste vedeli:

  • Da je Parmigiano−Reggiano trdi tip sira z zaščitenim imenom in postopkom izdelave? S sorodnim Grano−padanom si delita laično ime parmezan in se pogosto uporabljata kot dodatek k testeninam in juham.
  • Da je ena najbolj tipičnih jedi v Emiliji Romanji PIADINA? Močno zabeljena pogača je narejena iz kvašenega testa iz moke, olivnega olja, soli in vode. Glede na pripravo ločimo 3 zvrsti: listnato, cvrto in polnjeno (najbolj pogosta). Tradicionalno se peče na glinenem krožniku. Prvotno je pogača bila »kruh za revne« in se razlikuje po debelosti in sestavi od mesta do mesta. Jed naj bi izvirala iz rimskih časov kot okrepčilo na dolgih vojaških pohodih. V pisnih virih je prvič omenjena leta 1371.

map

Čas potovanja: 2 dni | 1 noč
Najmanjše št. potnikov: 24

Produkt: 71597

 

Dežela, ki se razteza med delto reke Pad, obalo Jadranskega morja in Apenini. Pokrajina, kjer si narava in razvoj segata iz roke v roko. Dežela neskončnih peščenih plaž Riminija, mozaikov Ravene in lepot Modene, ki pričakuje, da jo odkrijemo skupaj.



Vrhunci potovanja: Mantova, balzamični kis, Modena, parmiggiano reggiano, Parma in parmski pršut.

1. dan: LJUBLJANA-MANTOVA-MODENA-PARMA | večerja 
Odhod avtobusa ob 6.00 z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu, v Ljubljani in vožnja do Mantove. Ogled mesta, ki se vam ob prihodu predstavi kot čipka na vodi. Utrjeno staro mestno jedro je zgrajeno na polotoku in ga s treh strani obdaja voda. Mantova očara obiskovalca s svojo renesančno predstavitvijo. Mesto Francesca Gonzage nam bo razkrilo osrednji trg, vojvodsko palačo, trg Sordello, trg Mantegna. Vožnja do okolice Modene in ogled predelovalnice balzamičnega kisa, ki je tukaj lokalna specialiteta. Če bo čas dopuščal, krajši ogled mesta Modene in sprehod mimo stolpa Ghirlandina do Piazza Grande in znamenite katedrale. Vožnja proti Parmi, nastanitev v hotelu v okolici, večerja in prenočevanje.

2. dan: PARMA-LJUBLJANA | zajtrk, malica 
Po zgodnjem zajtrku vožnja do tradicionalne sirarne in ogled pridelave znanega sira parmezana (parmiggiano reggiano). Vožnja do Parme, ki poleg sira daje ime tudi najbolj priznanemu pršutu in šunki (prosciutto crudo e cotto di Parma), mestu Giuseppeja Verdija, Arturja Toscaninija ter mnogih drugih znanih italijanskih umetnikov. Ogled mestnih znamenitosti na Piazzi Pilotta, Piazzi Garibaldi in Piazzi della Pace. Po ogledu pa še v tradicionalno pršutarno, kjer zori znana parmska šunka. V popoldanskih urah se boste vrnili proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v večernih urah.

 

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu
  • cestne pristojbine in parkirnine
  • nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3/4* v okolici Parme
  • 1 polpenzion (zajtrk, večerja)
  • najem sistema avdioguide
  • obisk pršutarne s pokušnjo
  • ogled pridelave balzamičnega kisa
  • ogled sirarne-pridelave sira parmezana s pokušnjo
  • DDV, slovensko spremstvo in organizacija izleta

 

Obvezno doplačilo (na recepciji hotela):

  • lokalno predpisana turistična mestna pristojbina.

 

Možna doplačila (ob prijavi):

  • Doplačilo pri udeležbi manj kot 40 oseb: 15€
  • Doplačilo pri udeležbi manj kot 32 oseb: 25 €
  • enoposteljna soba 25 €

Možna doplačila (na kraju samem):

  • vstopnine pribl. 15 €
  • ostalo kar ni navedeno v postavki cena vključuje

Ob predhodni najavi (ob rezervaciji) je možen vstop na:

POČIVALIŠČU LOM - približno 20 min po odhodu iz Ljubljane
POČIVALIŠČU RAVBARKOMANDA - približno 30 min po odhodu iz Ljubljane
SEŽANA - pred železniško postajo, približno 60 min po odhodu iz Ljubljane

 

COVID informacije - Italija

Pogoji vstopa v Italijo ter pogoji vstopa v Slovenijo ob povratku iz Italije

 

Seznam ponudb

Izberi datum odhoda
št. ponudb: 7
  • 71597    71597/30      Po programu
    09.10.-10.10.2021 / sobota - nedelja
    2 dni
    trip
    POTOVANJA ITALIJA
  • 71597    71597/30      Po programu
    23.10.-24.10.2021 / sobota - nedelja
    2 dni
    trip
    POTOVANJA ITALIJA
  • 71597    71597/30      Po programu
    30.10.-31.10.2021 / sobota - nedelja
    2 dni
    trip
    POTOVANJA ITALIJA
  • 71597    71597/30      Po programu
    13.11.-14.11.2021 / sobota - nedelja
    2 dni
    trip
    POTOVANJA ITALIJA
  • 71597    71597/30      Po programu
    12.03.-13.03.2022 / sobota - nedelja
    2 dni
    trip
    POTOVANJA ITALIJA
  • 71597    71597/30      Po programu
    26.03.-27.03.2022 / sobota - nedelja
    2 dni
    trip
    POTOVANJA ITALIJA
  • 71597    71597/30      Po programu
    09.04.-10.04.2022 / sobota - nedelja
    2 dni
    trip
    POTOVANJA ITALIJA
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

Zakaj Kompas?

Vaše mnenje šteje!

Z namenom, da bomo pri načinu svetovanja in pripravi nepozabnih počitnic in potovanj še boljši, vas prosimo za pomoč.