Zakaj izbrati to potovanje?

 • ogled domovanja francoskega impresionističnega slikarja Moneta v vasici Giverny
 • obisk mnogih pomembnih muzejev, kot so: Eugène Boudin, Louvre, Musée d'Orsay in Picasso
 • sprehod po Rodinovem muzeju znotraj njegove nekdanje delavnice v Hotel Biron, kjer so na ogled njegove najpomembnejše stvaritve
 • skok do gostilne in sobe, kjer je Vincent Van Gogh preživel zadnje mesece
 • poglobljeno doživetje Pariza, mesta umetnosti in kulture

Po poteh francoskih impresionistov

Čas potovanja: 6 dni

Cena na osebo že od: 1369€

Vabljeni na najbolj impresionistično popotovanje! Sprehodili se bomo po mnogih pomembnih muzejih, vključno z Musée d'Orsay, Giverny, Musée Rodin in Musée des Beaux Arts. Obiskali bomo kraje, kjer so francoski impresionisti pustili sledi s številnimi znanimi deli ter obiskali dom znanega slikarja Clauda Moneta. V »mestu luči« pa bomo raziskali vpliv zahodnih mojstrov ter njihovo zapuščino.

map

Čas potovanja: 6 dni | 5 noči
Najmanjše št. potnikov: 10
Produkt:

 

1. dan: (LJUBLJANA)-BENETKE-PARIZ-GIVERNY-ROUEN | večerja
Zbirališče potnikov v zgodnjih jutranjih urah na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani in vožnja na letališče pri Benetkah (doplačilo) ali na letališču 2 uri pred poletom letala. Polet letala proti francoski prestolnici, Parizu. Po pristanku se bomo odpeljali do majhne vasice Giverny, ki je dom znanega impresionističnega slikarja Clauda Moneta. V udobju njegovega doma se bomo skozi prostore in podobe preselili v čas, ko je živel ter naslikal svoja številna znana dela. Sprehodili se bomo po čudovitih vrtovih, tudi ob ribniku, ki ga je slikar upodobil v »Les Nympheas« (slika Vodna lilija). Pot bomo nadaljevali do središča regije Haute Normandie, mesta Rouen. Živahno srednjeveško pristaniško naselje ob reki Sienni se je skozi stoletja razvilo v bogato kulturno mesto in v svoj objem privabilo številne pomembne umetnike. Tudi Moneta. Sprehodili se bomo po živahni ulici Rue du Gros-Horloge, kjer bomo občudovali stare lesene hiše in znamenito uro, vse do glavnega mestnega trga, kjer so sodili Ivani Orleanski. Obiskali bomo Rouenovo katedralo Notre-Dame, kjer je Monet poslikal zahodno stran fasade in ji tako dal večno slavo. Sledila bo nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: ROUEN-HONFLUER-ETRETATU-ROUEN | zajtrk, večerja
Po zajtrku se bomo odpravili do pristaniškega mesta Honfluerja. To privlačno normandijsko mesto je s svojim mestnim osrčjem iz 17. stoletja privabljalo številne umetnike iz celotne Francije, med njimi tudi Boudina, Renoira, Courbeat in Cézanne. Obiskali bomo muzej Eugène Boudin, kjer se nahajajo različne zgodnje impresionistične slike in zbirka normanskih noš. Raziskali bomo muzej Musée des Beaux Arts, ki je z več kot 65 umetniškimi sobami eden izmed najpomembnejših francoskih muzejev. Zbirka je pravi pravcati umetnostno-zgodovinski sprehod, od umetnin srednjeveških mojstrov do sodobnih slik. V muzeju je predstavljenih veliko izvrstnih umetnikov, med njimi David, Delacroix, Ingres, Veronese, Velazquez, Caravaggio, Rubens, Poussin, Fragonard in Corot. Polni izjemnih vtisov bomo pot nadaljevali in se popoldan ustavili še v obmorskem mestecu Etretat. Njegove slikovite bele pečine so služile kot navdih številnim impresionistom. Za nas pa bodo opravile vlogo idealne kulise za kakšno fotografijo. Skupaj se bomo sprehodili skozi živahno vasico, nato pa si vzeli nekaj prostega časa za kavo ob morju in opazovanje morskih valov v svoji igri s pečino, ki predstavlja eno najlepših podob, brezčasno upodobljenih na platnih Moneta, Boudina in Couberta. Večerni povratek v Rouen, večerja in prenočevanje.

3. dan: ROUEN-PARIZ | zajtrk, večerja
Zajtrk in vožnja proti očarljivi prestolnici Francije, mestu polnem kulture in zgodovine. Ustavili se bomo v Château d'Auvers in obiskali obnovljen grad, ki nas bo popeljal v čas impresionistov. Nato si bomo ogledali gostilno Maison de Van Gogh, v kateri je Vincent Van Gogh preživel svoje zadnje mesece. Ogledali si bomo tudi kratek film o njegovem izjemnem delu, ki ga je zaključil v Auvers-Sur-Oise, nato pa nadaljevali pot proti Parizu. »Mesto luči« so opisovali številni pisatelji in upodobili številni likovni umetniki. Pariz je vsekakor mesto, ki ga moramo doživeti, saj le izkušnja bivanja lahko izrazi njegovo veličino in čarobnost. Podali se bomo na križarjenje po reki Seni, pluli pod številnimi gracioznimi mostovi in tako doživeli popoln uvod v lepoto mesta. Zvečer si bomo privoščili večerjo v lokalni restavraciji. Sledila bo nastanitev in prenočevanje.

4. dan: PARIZ | zajtrk, večerja
Po zajtrku bo dan namenjen raziskovanju vpliva zahodnih mojstrov in njihove zapuščine. Najprej se bomo ustavili ob katedrali Notre-Dame, ki je svetišče že od rimskih časov in ki je bila v preteklosti prizorišče nekaterih pomembnih francoskih dogodkov. Obiskali bomo znameniti muzej Louvre, kjer bomo videli Mona Lizo Leonarda da Vincija, impozantno Napoleonovo kronanje ter številne slike in skulpture zahodne civilizacije. Seveda ne bomo izpustili neoklasicističnih vrtov Jardin des Tuileries in Elizejskih poljan, ki ponujajo čudovit pogled na pariško življenje in arhitekturo. Sledil bo še skok do Slavoloka zmage, ki ga je naročil Napoleon, danes pa je simbol Pariza in dom grobnice Neznanega vojaka. Po celem dnevu umetniških doživetij v Parizu se bomo odpravili na večerjo v lokalno restavracijo v Latinski četrti, predelu mesta, ki sega v rimske čase in je na splošno povezan z umetniki, intelektualci ter pomembnimi dogodki preteklih stoletij. Prenočevanje.

5. dan: PARIZ | zajtrk, večerja
Po zajtrku obisk muzeja Musée d'Orsay, ki se nahaja v nekdanji železniški postaji in predstavlja francosko umetnost med leti 1848 in 1915. Znan je predvsem po impresionističnih mojstrovinah Moneta, Degasa, Renoirja in Cézana. Sledil bo obisk vrtov in dvorca Musée Rodin iz 18. stoletja, kjer je bival znan kipar Auguste Rodin. Ogledali si bomo večino njegovih pomembnih stvaritev, med njimi tudi Poljub in Mislec. Nato še obisk muzeja Marmottan-Claude Monet, kjer bomo videli znamenito sliko Impresija: Sončni vzhod, ki je bila prvič prikazana na razstavi impresionistov v Parizu, in sicer aprila 1874. Slika je služila kot navdih za ime impresionističnega gibanja. Po razgibanem dnevu, polnem umetniških presežkov, se bo prilegla večerja v lokalni restavraciji v predelu Montmartre, ki je konec 19. stoletja postalo znano kot prestolnica umetnikov. Prenočevanje.

6. dan: PARIZ-BENETKE-(LJUBLJANA) | zajtrk
Zajtrk in čas za češnjo na torti. Obiskali bomo čutno četrt Marais, kjer bomo odkrivali avtentični utrip življenja Parižanov. Obiskali bomo lahko zanimive trgovinice in butike ali pa si privoščili kavo in croissant v tipični francoski kavarni na trgu La Place des Vosges, ki se ponaša z nazivom najstarejšega trga v Parizu. Obiskali bomo sloviti muzej Picasso, kjer je razstavljenih več kot 3.000 del. Izjemne stvaritve zajemajo 75 let umetnikovega življenja in prikazujejo njegov nenehno spreminjajoč se slog. Videli bomo tudi Picassovo osebno zbirko njegovih najljubših umetnikov. Francija je zbirko pridobila tako, da jo je sprejela namesto 50 milijonov dolarjev davka na dediščino od Picassovih potomcev. Predvidoma v poznih popoldanskih urah bo sledil transfer na letališče in polet letala proti Ljubljani.

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz Benetke-Pariz-Benetke,
 • strošek letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo,
 • 1 kos manjše ročne prtljage (mere 45x36x20cm) 
 • avtobusni prevoz po programu
 • vstopnine po programu (muzej Picasso, muzej Musée d'Orsay, muzej Rodin, muzej Marmottan-Claude Monet, muzej Louvre, grad Château d'Auvers, muzej Eugène Boudin, muzej Musée des Beaux Arts, Fondation Claude Monet) 
 • vožnja z ladjico po Seni
 • 5 nočitev z zajtrkom v butičnih hotelih 3*- 4* v Rouenu in Parizu v dvoposteljnih sobah 
 • 5 večerij v hotelih in lokalnih restavracijah
 • slovenski vodniki
 • DDV
 • organizacijo potovanja

 


Obvezna doplačila (ob prijavi):

 • za skupino manj kot 12 oseb 220 €

 

Možna doplačila (ob prijavi):

 • enoposteljna soba 269 €
 • povratni prevoz na letališče 60 €
 • 1 kos oddane prtljage max teže 23 kg: 55 €

 

Obvezno doplačilo v hotelu:

 • mestna turistična pristojbina pribl. 3,5 €/os/noč

 

Popust:

 • osebe mlajše od 26 let imajo poseben popust: 100 €

Seznam ponudb

Izberi datum odhoda
št. ponudb: 1
 • 93169    93169/30      Po programu
  26.10.-31.10.2021 / torek - nedelja
  6 dni
  katalog
  Potovanja Francija
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

Zakaj Kompas?

Vaše mnenje šteje!

Z namenom, da bomo pri načinu svetovanja in pripravi nepozabnih počitnic in potovanj še boljši, vas prosimo za pomoč.