Zakaj izbrati to potovanje?

Vrhunci potovanja:

 • doživi prav posebno vzdušje »belega mesta« na sedmih gričih, kot imenujejo Lizbono
 • prisluhni otožnemu fadu v najstarejši in izjemno slikoviti mestni četrti Alfama
 • odpravi se na »konec sveta«, do rta Sao Vincente, najbolj jugozahodne točke Evrope
 • potuj skozi čas do starodavne Evore, neolitskega najdišča in muzeja na prostem
 • postani čisto pravi pomorščak na prvi pomorski šoli na svetu
 •  

 

Kompasovo doživetje:

Zanimiva in razburljiva vožnja s starim tramvajem, ki s cvilečimi zvoki premaguje strme ulice Lizbone.

Od Lizbone do konca sveta

Čas potovanja: 5 dni

Cena na osebo že od: 669€

Portugalska je dežela, kjer se »svet konča in morje začne«. In prav morje, ki je deželi veliko prineslo in hkrati odneslo, jo je verjetno naredilo tako melanholično in otožno. Portugalci so izredno ponosni na svoje velike pomorščake, ki so deželi prinesli blagostanje. Prepričajte se sami in se z nami podajte na pot od Lizbone, kjer kamniti spomeniki oživljajo čas velikih pomorščakov, vse do rta Sao Vincente oziroma do "konca sveta"

 

Ali ste vedeli: da je Rt Sao Vincente najbolj jugozahodna točka Evrope. Portugalci so vse do 14 stoletja verjeli, da klifi in divja obala predstavljajo konec sveta.

 

map

Čas potovanja: 5 dni | 4 dni
Najmanjše št. potnikov: 20

 

1. dan: (LJUBLJANA)-BENETKE-LIZBONA
Zbirališče potnikov v zgodnjih jutranjih urah na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani in vožnja na letališče pri Benetkah (doplačilo) ali na letališču 2 uri pred poletom letala v Lizbono. Po pristanku bo sledil ogled portugalskega glavnega mesta, ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tajo. Ogled dveh draguljev, ki se nahajata na seznamu svetovne dediščine Unesco - Belemski stolp (16. st.) in samostan sv. Jeronimo (spomenik renesančne arhitekture) s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev ter sarkofaga pesnika Camoesa in pomorščaka Vasca De Game. Ustavili se bomo tudi ob spomeniku slavnih pomorščakov - raziskovalcev. Sledila bo nastanitev v hotelu in čas za prijeten sprehod po barviti Lizboni ali kozarček portovca v enem najstarejših lokalov, Café A Brasileira. Nočitev.

2. dan: LIZBONA | zajtrk
Po zajtrku sprehod po uličicah najstarejšega predela Lizbone, Alfame, s stolnico, kjer je bil krščen Anton Padovanski in kjer se začenja portugalska Jakobova pot. Možnost vzpona do gradu Svetega Jurija (doplačilo), od koder se razkriva prekrasen pogled na eno najstarejših mest v Evropi. Prosto popoldne za ogled kakšnega od muzejev, sprehod po mestu, vožnjo z najstarejšim tramvajem ali morebitne nakupe. Zvečer priporočamo ogled tradicionalne predstave fada z večerjo (doplačilo). Nočitev.

3. dan: LIZBONA-EVORA-BEJA/ALGARVE | zajtrk
Po zajtrku vožnja po romantični pokrajini Alentejo, med nasadi hrasta plutovca in oljk, ob vasicah s tipičnimi belimi hišicami, vse do alenteškega mesta Evore. Ta se skriva za srednjeveškim obzidjem in je poznana po najbolje ohranjenem rimskem templju na Portugalskem. Sprehod po mestu med samostani, cerkvami, prepletenimi ulicami, trgi in oboki do »kapele kosti«, ki se nahaja v samostanskem delu frančiškanske cerkve. Sledil bo obisk in ogled enega največjih neolitskih najdišč na Iberskem polotoku, Almendres Cromlech. Zgodovinarji verjamejo, da so kamni, ki tvorijo dva kroga, služili astronomskim in časovnim namenom ter posebnim slovesnostim. Vožnjo bomo nadaljevali do podeželskega mesta Beja, ki potrpežljivo spi ob mogočnem marmornem grajskem stolpu Torre de Managem. Obisk gradu Beja in sprehod po mestu. Vožnja do hotela na poti, nastanitev in nočitev.

4. dan: BEJA/ALGARVE-SILVES-SAGRES-RT SAO VINCENTE-LAGOS-ALGARVE
Po zajtrku se bomo odpravili do starodavne prestolnice pokrajine Algarve, mesta Silves. V času vladanja Mavrov je bil glavna obrambna trdnjava in pomembno trgovsko mesto. Postanek v slikoviti ribiški vasici Sagres, kjer je Henrik Pomorščak ustanovil prvo pomorsko šolo na svetu in nadaljevanje vožnje do rta Sao Vincente, ki se nahaja na najbolj jugozahodni točki Evrope. Vse do 14. stoletja so verjeli, da klifi in divja obala predstavljajo konec tedaj znanega sveta. Na poti do hotela še postanek v nekoč pomembnem pomorskem mestu Lagos, od koder je leta 1514 potekala prva portugalska pomorska odprava. Pobudo zanjo je dal slavni Henrik Pomorščak, ki kljub vzdevku dejansko ni nikoli raziskoval. Mesto je imelo pomembno vlogo v »dobi odkritij«, ravno tu pa je bila leta 1444 ustanovljena tudi prva tržnica z afriškimi sužnji v Evropi. Nastanitev v hotelu in nočitev.

5 dan: ALGARVE-LIZBONA-BENETKE-(LJUBLJANA) | zajtrk
Po zajtrku vožnja na letališče pri Faru, od koder bomo preko Lizbone poleteli proti Benetkam. Predviden pristanek v popoldanskih urah in prevoz v Ljubljano (doplačilo).

V ceno je vključeno

 • povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • stroški letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo
 • 1 kos manjše ročne prtljage (mere 40 x 20 x 25 cm) in 1 kos oddane prtljage (do največ 20 kg)
 • avtobusni prevozi po programu
 • 4 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelih 3-4* po programu
 • zunanji ogledi po programu brez vstopnin
 • organizacija in vodenje/spremljanje potovanja ter DDV

 

Možna doplačila (ob prijavi):

 • za skupino manjšo od 25 oseb 30 EUR/osebo
 • povratni prevoz na letališče 60 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 129 EUR/osebo
 • ogled tradicionalne predstave fada z večerjo 55 EUR/osebo

 

Možna doplačila (na potovanju):

 • vstopnine in strošek za javni prevoz pribl. 30-60 €.

 

Obvezno doplačilo (na recepciji hotela):

 • mestna turistična pristojbina: 2 €/osebo/dan

Opomba:

Vrstni red ogledov se lahko, glede na časovnice leta, lokacije hotelov oziroma po presoji vodnika/spremljevalca, spremeni. Program vsebinsko kljub temu ostaja neokrnjen. Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.

Opozorilo:

Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK, tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen. Veljajo posebni splošni pogoji.

Seznam ponudb

Izberi datum odhoda
št. ponudb: 1
 • 14704J    14704J/30      Po programu
  05.10.-09.10.2022 / sreda - nedelja
  5 dni
  katalog
  Potovanja Portugalska
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice