Zakaj izbrati to potovanje?

 • aktivno doživetje enega najbolj slikovitih delov Francije
 • intenzivnejši poudarek na kolesarjenju - na dan povprečno naredimo 70 km
 • vključen letalski prevoz iz Ljubljane ali Benetk + osebna (20 kg) in ročna (8 kg) prtljaga
 • vključen najem treking kolesa
 • možnost najema električnega kolesa (doplačilo)
 • slovenski spremljevalec in lokalni vodnik
 • butična skupina - največ 15 oseb
 • urejen transport prtljage s spremljevalnim vozilom
 • primerno tudi za tiste, ki sicer ne kolesarijo redno, a obvladajo vožnjo s kolesom
 
 

Normandija s kolesom

Čas potovanja: 4 dni

Cena na osebo že od: 1295€

Normandija - slikovita, divja in neustrašna. Navdih slikarjem, pesnikom in vojščakom. Od vikinških vpadov do stoletnih vojni in neverjetnih zgodb izkrcanja na Dan D. Dežela ki je prežeta z zgodovino, prepletena s podobami »bocage«, ki združuje travnike, nizka drevesa, grmičevje, polja in sadovnjake. Sever Francije, kjer teče odlično jabolčno žganje calvados, kjer zorijo vrhunski siri in kjer podoba mističnega Mont St. Michela vsakič vzame dih.

map

1. DAN: LJUBLJANA - PARIZ - OUISTREHAM - CLÉCY | večerja
Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana (ali enem od bližnjih letališč) in polet proti Parizu. Po pristanku nas čaka vožnja pristaniškega naselja Ouistreham v Normandiji. Tu so se na obali, znani kot Sword Beach na dan D, 6. junija leta 1944 izkrcale zavezniške sile. Kolesarska pot se začne ob reki Orne, mimo mostu Pegasus, ki je igral pomembno vlogo pri omejevanju učinkovitosti nemških protinapadov v dnevih in tednih po invaziji v Normandiji. Posebno vlogo so imele angleške padalske enote. Z napadom so presenetili nemške sile in tako zagotovili lažji prodor britanskim silam iz obale v notranjost Normandije. Po krajšem postanku ob spomeniku bomo nadaljevali pot proti mestu Caen in naprej po poti južno od reke Orne proti Normandijskim hribom. Ta del poti vodi ob nekdanji železnici, kjer je pot izjemno mirna in odlična za ljubitelje narave. Kolesarji po poti sledimo ovinkom, ki jih na svojem toku plete reka Orne. Popoldanski prihod v Clecy in nastanitev v hotelu. Pred večerjo se lahko sprehodimo še do muzeja impresionista Andre Hardy-a, ki je navdih za svoje slike črpal prav iz čarobnih pejsažev Clecya. Priporočamo tudi obisk muzeja železniških miniatur. Čudovita narava okolice Clecya je odlična tudi za sprehod ter vožnjo s kanujem ali SUP-om po reki Orne. Večerja v hotelu in čas za strnitev vtisov prvega dne. Prenočevanje.

Dolžina kolesarjenja: 55 km
Višinska razlika (skupaj vzpon): 200 m
Zahtevnost: lahka

2. DAN: CLÉCY - FLERS - DOMFRONT | zajtrk, večerja
Po zajtrku bomo zapustili slikovito vasico Clecy in se po urejeni poti s kolesi zapeljali ob reki Noireau, skozi dolino, obdano s strmini pobočji, vse do Condé-sur-Noireau. Tu se cesta prične strmo vzpenjati proti planoti Cerisy, na vrhu pa pot ponovno postane prijaznejša, ko se s kolesi podamo proti mestu Flers in tamkajšnjemu gradu. Mesto je utrpelo veliko škodo v spopadih med zavezniki in nemškimi silami junija 1944. Glavna znamenitost ostaja slikoviti grad iz 16. stoletja, v katerem je danes urejen muzej pokrajine in zgodovine gradu. V mestu bo tudi čas za kosilo v kateri izmed simpatičnih lokalnih restavracij. Popoldan nadaljujemo našo pot z umirjeno vožnjo s kolesom mimo normandijskih polj skozi tipično pokrajino ter s prijetnim spustom do reke Varenne. Ob reki bomo odkolesarili do mesta Domfront kjer se bo kolesarjenje za ta dan končalo. Po večerji se bomo odpravili na zaslužen počitek, saj nas naslednji dan čaka skoraj 100 km vožnje in eden od vrhuncev poti - vasica Mont St. Michel. Prenočevanje.

Dolžina kolesarjenja: 70 km
Višinska razlika (skupaj vzpon): 600 m
Zahtevnost: srednja

3. DAN: DOMFRONT - LE MONT ST. MICHEL | 95 km, 6h kolesarjenja, 250 m.v.r. | zajtrk, večerja
Zjutraj se bomo okrepčali z okusnim zajtrkom in na kolesih pomahali mestu Domfront v slovo. Začetek poti bo zahteval posebno pozornost, saj je strm in običajno dokaj prometen. Nato pa se kolesarska pot La Veloscenie priključi na pot med travniki, kjer lahko občudujemo tipične podobe čudovitega podeželje Normandije, imenovane »bocage«. Ta značilna francoska beseda opisuje pokrajino, kjer se polja prepletajo z nasadi dreves, nizkim grmičevjem in sadovnjaki, vmes pa najdemo slikovite kmetije s kamnitimi hišami, ki stojijo tam že stoletja. Kolesarsko pot bomo nadaljevali ob reki Sélune. Čudoviti slapovi Cance reke Sélune so osrednja točka območja, vpetega med visoke hribe v osrčju Normandije. Pot nas bo peljala proti vasici St. Hilaire du Harcouet, točki kjer se reka Sélune konča. Sredi vasi stoji mogočna normanska cerkev, katre temelji na stičišču Bretanije, območja Loare in Normandije segajo še v vikinški čas. Tod bomo v daljavi že lahko opazovali »čudež zahodnega sveta«, kot so poimenovali vasico Mont St. Michel, ki se razteza kot biser na obzorju. Mogočni samostan na vrhu vzpetine sveti kot krona in že stoletja navdihuje romarje in obiskovalce z vsega sveta. Popoldanski prihod v naselje pred vasjo in nastanitev v enem od hotelov, kjer nas čaka večerja. Tukaj se bomo tudi poslovili od naših koles. Po večerji se bomo lahko odpravili na nočni obisk Mont St. Michela, ki se potem, ko ga dnevni obiskovalci zapustijo, ogrne v skrivnostne podobe noči... Prenočevanje.

Dolžina kolesarjenja: 95 km
Višinska razlika (skupaj vzpon): 250 m
Zahtevnost: srednja

4. DAN: MONT ST. MICHEL - PARIS - LJUBLJANA | zajtrk
Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili na obisk Mont St. Michela še pred prihodom množice dnevnih gostov. Ozke ulice, slikovite trgovine, muzeji in restavracije pričajo o strateškem in verskem pomenu naselbine. Najstarejši deli samostana, ki se dviguje na vrhu vzpetine, segajo v 8. st, ko naj bi nadangel Mihael škofu Aubertu v sanjah naročil, naj na vrhu vzpetine postavi samostan, in mu zašepetal: »Postavi ga, in bodo prišli«. Res so prišli in hodijo še danes - samostan je bil v srednjem veku drugo najpomembnejše romarsko središče v Evropi (takoj za Santiagom de Compostelo). Danes slikovita podoba vasice in samostana navdušuje v vseh letnih časih, sprehod po mestnem obzidju pa nam bo dal še jasnejšo sliko o strateškem pomenu utrjene vasice na stičišču Normandije in Bretanije, ki je igrala pomembno vlogo v času stoletnih vojn med Francozi in Britanci. V popoldanskih urah bomo zapustili Mont St. Michel in se z avtobusom odpeljali proti Parizu. Večerni polet proti Ljubljani ali enem od okoliških letališč.

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz po programu v ekonomskem razredu 
 • letališke pristojbine
 • 3 x nočitev v hotelu 3*
 • 3 x polpenzion: zajtrk in večerja (pri večerji vključena tudi pijača - kozarec vina) 
 • ogledi po programu 
 • 3- dnevni najem koles (treking kolesa)
 • lokalni kolesarski vodnik
 • prevoz prtljage
 • prevoz Pariz-Ouistreham in Mont Saint-Michel-Pariz

 

Možna doplačila (ob prijavi):

 

 • enoposteljna soba 80 €
 • električno kolo 60 €
 • doplačilo za skupino manjšo od 15 oseb: 60 €
 

 

Uporabne informacije:

a) KOLESA: v ceno je vključeno cestno treking kolo. Za doplačilo ob prijavi je mogoče naročiti električno kolo. Ob prijavi navedite želeni tip kolesa (treking ali električno kolo) ter vašo višino, da vam naročimo ustrezno velikost kolesa.

b) ZAHTEVNOST:

 

 • Lahka: položen teren brez večjih vzponov, dnevna dolžina do 30 km ter celotna višinska razlika do 350m na dan. Zahteva osnovno znanje vožnje kolesa in ravnanja s prestavami.
 • Srednja: razgiban teren, kjer se izmenjujejo ravni deli in krajši vzponi. Dnevna dolžina do 50 km ter celotna višinska razlika do 1000 m na dan. Zahteva osnovno znanje vožnje kolesa in ravnanje s prestavami.
 • Višja: razgiban teren, kjer se izmenjujejo ravni deli in krajši vzponi. Dnevna dolžina do 100 km in celotna višinska razlika do 1000 m na dan. Zahteva osnovno znanje vožnje kolesa in ravnanje s prestavami.

 

c) HRANA: v času potovanja imate vključene zajtrke in večerje. V skladu s potekom programa boste del dneva namenili tudi postanku za kosilo. Kosila in ostala obroke izven programa plačujete na kraju samem v skladu z oddanim naročilom. Za dodatne informacije vam bo na voljo tako lokalni vodnik kot slovenski spremljevalec.

d) NASTANITEV: v času potovanja boste nastanjeni v lokalnih hotelih, ki jih odlikuje bogata zgodovina, urejena okolica in slikovita lokacija. Poleg aktivnega preživljanja dne v času potovanja bo tako tudi nastanitev del edinstvenega doživetja Normandije.

Seznam ponudb

Izberi datum odhoda
št. ponudb: 4
 • 15048K    15048K/30      Po programu
  14.07.-17.07.2022 / četrtek - nedelja
  4 dni
  katalog
  Potovanja Francija
 • 15048K    15048K/30      Po programu
  12.08.-15.08.2022 / petek - ponedeljek
  4 dni
  katalog
  Potovanja Francija
 • 15048K    15048K/30      Po programu
  15.09.-18.09.2022 / četrtek - nedelja
  4 dni
  katalog
  Potovanja Francija
 • 15048K    15048K/30      Po programu
  29.09.-02.10.2022 / četrtek - nedelja
  4 dni
  katalog
  Potovanja Francija
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice