Zakaj izbrati to potovanje?

 • ogled moderne arhitekture Calatrave
 • enkratna La Ronja - staro poslopje borze
 • odlična paella in tapasi
 • družinam prijazno mesto: največji akvarij v Evropi, moderno zasnovan živalski vrt in muzej znanosti, kjer dotikanje ni prepovedano ter otroška igrala na vsakem koraku

 

Kompasovo doživetje:

V družbi našega vodnika boste imeli možnost poskusiti peallo, saj originalni recept za to jed izvira ravno iz Valencije. Le 25 kilometrov iz mesta, v La Albufera laguni, gojijo riž ki je sestavni del paelle.

Moderna in romantična Valencija

Čas potovanja: 4 dni

Cena na osebo že od: 449€

Valencija, tretje največje špansko mesto, je vedno igrala vlogo posebneža. Ob bleščavi Barceloni in impozantnem Madridu velja Valecija za mesto z veliko sonca ter odličnimi pogoji za živjenje. V kanalu bivše reke, ki je tekla skozi mesto so uredili parkovne in sprehajalne površine ter števlne kolesarske poti. Muzeji in galerije spadajo med najboljše v Španiji, mesto pa je obenem rojstni kraj paelle. Danes slovi Valencija tudi kot raj za kulinarične navdušence ter eno najbolj družinam-prijaznih mest v Evropi. Vzemite si čas in naj navduši tudi vas!

 

Ali ste vedeli: Pomaranče sorta Valencija imajo gladko, tanko lupino in manj ali nobenih pešk. Aromatično meso sadeža je svetlo in zelo sočno, zato so te pomaranče priljubljene za stiskanje soka. Najbolj znana pijača mesta je prav »Agua de Valencia«, pripravljena iz pomarančnega soka, vodke in katalonske penine Cava.

map

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

1. dan: (LJUBLJANA)−BENETKE - VALENCIJA
Zbirališče potnikov v večernih urah na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani ter vožnja do letališča v severni Italiji (doplačilo) ali na letališču 2 uri pred poletom letala. Polet letala proti Valenciji. Po pristanku vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: VALENCIJA / zajtrk
Zajtrk v hotelu. Dopoldne sledi avtobusni ogled enega izmed največjih in najbolj živahnih mediteranskih mest, znanega po številnih vrtovih, s katerimi si je mesto prislužilo naziv »mesto rož«. Vožnja skozi moderni del, ki je urbano celoto spremenila v eno najmodernejših evropskih mest. Želja, da bi v mestu oblikovali učinkovito povezavo med starim in novim, se je uresničila z izvedbo načrtov najpomembnejšega arhitekta Valencije, Santiaga Calatrave. Na bregovih nekdanje reke Turie je postavljen mogočen kompleks, ki pa nima le estetskega, vendar tudi praktičen značaj; vsebuje vse od Muzeja znanosti, palače umetnosti, Oceanografskega muzeja. V tem delu pa se »Nova Valencija še ne konča. Futuristične promenade kažejo pot do steze Formule 1, teniških igrišč za mednarodna tekmovanja. Prenočevanje.

3. dan: VALENCIJA / zajtrk
Zajtrk v hotelu. Ogled (z metrojem in peš) starega mesta Valencije, ki je klasično špansko. Osrednji del zajema gotsko katedralo, staro poslopje borze, La Lonje, ki predstavlja poznogotsko trgovsko središče iz 15. st., Puento del Real, Puento de la Trinidad in Puento de la Serranos. Sprehod po živahnih ulicah Barrio del Carmen. Seveda se boste sprehodili po tržnici Central iz leta 1928, eni najlepših in največjih evropskih tržnic, s 350 lično opremljenimi stojnicami. Prosto popoldne za samostojne sprehode, ogled katerega izmed muzejev, akvarija ali nakupovanje. Zvečer za doplačilo priporočamo ogled tradicionalne predstave flamenka. Prenočevanje.

4. dan: VALENCIJA−(OBISK FARME POMARANČ)– BENETKE (LJUBLJANA) / zajtrk
Zajtrk v hotelu. Prost dan lahko namenite vožnji s kolesom. Mesto ima ogromno urejenih kolesarskih poti, prav tako veliko možnosti za sprehode. Priporočamo (doplačilo) izlet v okolico Valencije, na eno izmed številnih plantaž–farm pomaranč ter ostalih agrumov. Izvedeli boste vse o pomarančah; različnih vrstah in okusih, rasti ter procesih od cveta do sadeža. Po sprehodu v čudoviti naravi vam bodo postregli z lokalno pijačo Aqua de Valencia in vas naučili pripraviti paello. Po koncu priprave boste nagrajeni z okusnim kosilom. Vožnja na letališče pri Valenciji, od koder boste v popoldanskih urah poleteli proti letališču na severu Italije. Sledi avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

V ceno je vključeno

 • povratni letalski prevoz do Valencije
 • strošek letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo
 • 1 kos manjše ročne prtljage (mere 40 x 20 x 25 cm)
 • 1 kos oddane prtljage največ 20 kg (ne velja za odhod 24. 4.  in 28. 4. 2020)
 • avtobusni prevoz po programu
 • 3 prenočevanja z zajtrki v hotelu 3–4* v dvoposteljnih sobah
 • ogled Valencije
 • organizacija in vodenje potovanja
 • DDV
Popusti
 • 20 % za 2-12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

V ceno ni vključeno

Ob prijavi:

 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 30 oseb 40,00 EUR/osebo

Možna doplačila:

ob prijavi:

 • izlet na farmo pomaranč z učenjem priprave paelle in kosilom (ob prijavi najmanj 15 oseb) 69,00 EUR/osebo
 • prevoz na letališče 60,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 120,00 EUR/osebo

v kraju samem (vodniku na poti):

 • strošek za vstopnine, javni prevoz pribl. 30 EUR
 • ogled predstave flamenca s pijačo pribl. 35 EUR

Opomba
 • Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu.
 • Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.
Opozorilo
 • Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK, tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Letalski prevozniki zahteva tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice.
 • Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen. Veljajo posebni splošni pogoji.

Seznam ponudb

Izberi datum odhoda
št. ponudb: 1
 • 68898    30      Po programu
  19.03.-22.03.2021 / petek - ponedeljek
  4 dni
  letalo
  Potovanja Španija
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice