Zakaj izbrati to potovanje?

 • ogled pokrajine v osrčju Španije
 • sprehod skozi veličastni dom španskih kraljev - Kraljevo palačo
 • edinstveni El Escorial - najbolj obiskana španska znamenitost
 • ogled muzeja Prado in zbirke največjih mojstrov španskega slikarstva
 • slikovite ulice srednjeveškega Toleda

 

 

Madrid in enkratna Kastilija

Čas potovanja: 4 dni

Cena na osebo že od: 569€

Prestolnica Španije, ki so jo skozi stoletja oblikovali vladarji in pesniki, vrhunski kuharji in svetovno znani slikarji. Piccasso, Dali in Miro so svoja dela razstavili v številnih mestnih muzejih. Obiščite z nami najbolj čutno evropsko prestolnico. Pustite se zapeljati naključju, saj je v Madridu ravno ta najboljši vodnik za odkrivanje mesta, kjer življenje nikoli ne miruje.

 

Ali ste vedeli: da se najstarejša restavracija na svetu nahaja prav v Madridu? Sobrino de Botín je klasična španska restavracija, ustanovljena davnega leta 1725. Še bolj šokantno je dejstvo, da peč v restavraciji ni bila ugasnjena od prvega dne, ko so jo odprli.

map

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

1. dan: (LJUBLJANA)−BENETKE−MADRID
Zbirališče potnikov v zgodnjih jutranjih urah na obračališču mestnega prometa Dolgi most, v Ljubljani ter vožnja na letališče pri Benetkah (doplačilo) ali zbirališče na letališču dve uri pred odhodom letala v Madrid. Po pristanku v Madridu, ki slovi kot najvišje ležeča evropska prestolnica na peščenih gričih Sierra de Guadarrama, boste spoznali danes kozmopolitansko in moderno mesto. Z avtobusom si boste ogledali Passeo de la Castellana, najdaljšo ulico v mestu s številnimi visokimi stolpnicami, muzeji in stadionom nogometnega kluba Real–Bernabéu, najbolj znan madridski prizor - trg Cibeles z vodnjakom Kibele, mestna vrata Alcalá, areno za bikoborbe Las Ventas, Plaza España − trg s kipom Don Kihota in Sanča Panse, glavno poslovno ulico Gran Via, mestni park Retire … Nastanitev in prenočevanje v hotelu.

2. dan: MADRID−(SEGOVIA−EL ESCORIAL)−MADRID / zajtrk
Po zajtrku prost dan v Madridu, lahko pa se odločite za izlet v Kastiljo (doplačilo): pot vas bo vodila v pokrajino Castilla y León, kjer boste obiskali simpatično kastiljsko mestece Segovio, znano predvsem po dobro ohranjenem rimskem akvaduktu v Španiji, ki je vpet v staro mestno središče. Segovia se ponaša tudi s čudovitim Alcázarjem, ugnezdenim na robu pečine na koncu mesta. Po ogledu vožnja v El Escorial, kjer si boste ogledali največji arhitekturni in umetniški dosežek španske arhitekture 16. st. Ogled dvorca s 16 dvorišči, 2673 okni, 1200 vrati in 86 stopnišči, samostana, knjižnice in mavzoleja. Popoldne vožnja v Madrid in prenočevanje v hotelu.

3. dan: MADRID−(TOLEDO)−MADRID / zajtrk
Zajtrk v hotelu in prosto za samostojno raziskovanje mesta, ogled katerega izmed številnih muzejev (Muzej Prado, Muzej Reina Sofia). Za doplačilo priporočamo izlet v Toledo: ogled glavnega mesta pokrajine Castilla−La Mancha, znanega po toleškem jeklu. V mestu, ki je pod zaščito UNESCA, se boste po srednjeveških uličicah sprehodili do ene najlepših gotskih stolnic v Španiji in nadaljevali do cerkvice Santo Tomé, za katero je v Toledu živeči manieristični slikar El Greco narisal svoje mojstrsko delo, »Pogreb grofa iz Orgaza«. Vrnitev v Madrid. Zvečer priporočamo obisk tradicionalnega plesa flamenka (doplačilo). Prenočevanje v hotelu.

4. dan: MADRID−BENETKE–(LJUBLJANA) / zajtrk
Po zajtrku sprehod skozi Kraljevo palačo, veličasten dom burbonske dinastije, zgrajen v neoklasicističnem slogu z 2800 sobami. Nadaljevanje sprehoda mimo madridske operne hiše (Teatro Real), trga Mayor, največjega in najlepšega renesančnega trga s številnimi kavarnami, bari tapas in restavracijami, ki vabijo mimoidoče. Prav na trgu se obiskovalec zave, da je v prestolnici Španije. Krajši postanek in nadaljevanje sprehoda do »srca Madrida«, kot pravijo trgu Puerta del Sol, s kipom medvedke z jagodičnico − simbolom mesta. Prosto popoldne za samostojno raziskovanje mesta, kulinarično razvajanje ali sprehod po enem izmed mestnih parkov. V poznih popoldanskih urah vožnja na letališče Barajas in polet letala proti Benetkam. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

V ceno je vključeno

 • letalski in avtobusni prevoz po programu
 • stroški letaliških in varnostnih pristojbin
 • 1 kos oddane prtljage največ 23 kg
 • 3 prenočevanja z zajtrki v hotelu 3–4* v dvoposteljnih sobah v Madridu
 • ogled Madrida in vstopnina v Kraljevo palačo
 • stroški lokalnega vodnika v Madridu
 • DDV
 • organizacija in vodenje potovanja
Popusti
 • 10 % za 2-12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

 

V ceno ni vključeno

Ob prijavi:

 • obvezno doplačilo za skupino 20-30 oseb 30,00 EUR/osebo
 

Možna doplačila:

ob prijavi:

 • enoposteljna soba 130,00 EUR/osebo
 • izlet v Segovio / El Escorial (vstopnine vključene, ob prijavi najmanj 15 potnikov) 69,00 EUR/osebo
 • izlet v Toledo (vstopnine vključene, ob prijavi najmanj 15 potnikov) 59,00 EUR/osebo
 • prevoz na letališče in nazaj 60,00 EUR/osebo

 

v kraju samem (vodniku na poti):

 • obisk lokala s programom flamenka in eno pijačo pribl. 38 EUR
 • dodatne morebitne vstopnine pribl. 50 EUR

Opomba

 • pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu.
 • če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.

Seznam ponudb

Izberi datum odhoda
št. ponudb: 2
 • 20701    1063      Po programu
  18.02.-21.02.2021 / četrtek - nedelja
  4 dni
  letalo
  Potovanja Španija
 • 20701    1063      Po programu
  25.03.-28.03.2021 / četrtek - nedelja
  4 dni
  letalo
  Potovanja Španija
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice