Zakaj izbrati to potovanje?

Vrhunci potovanja

 • ogled »belega mesta«, kot imenujejo Lizbono
 • otožni fado v najstarejši in najslikovitejši mestni četrti Alfama
 • obisk Sintre, stare kraljeve prestolnice

 

Lizbona

Čas potovanja: 4 dni

Cena na osebo že od: 599€

map

Odhodi: 25. 3., 26. 4., 20. 5., 24. 6., 26. 8., 30. 9., 28. 10. 21, 17. 3. 22
Čas potovanja: 4 dni | 3 dni
Najmanjše št. potnikov: 20

 

1. dan: (LJUBLJANA)-BENETKE-LIZBONA-OBIDOS-LIZBONA
Zbirališče potnikov na beneškem letališču v jutranjih urah ali na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani (doplačilo za prevoz) ter vožnja do letališča. Odhod letala v Lizbono. Po pristanku v zgodnjih popoldanskih urah na lizbonskem letališču vožnja do »poročnega mesta« Obidosa, ki ga je za poročno darilo dobila dona Isabela Aragonska. Postanek za ogled slikovitega, s srednjeveškim obzidjem obdanega mesta, ki leži na vrhu apnenčaste pečine. Značilnost mesta so belo pobarvane hišice in tlakovane uličice, ki večkrat služijo tudi kot kulisa za filme. Popoldne ogled Parka Narodov, kjer so Portugalci leta 1998 organizirali svetovno razstavo Expo z naslovom „OCEANI - DEDIŠČINA PRIHODNOSTI". To je bila hkrati zadnja tovrstna tema dogodka v 20. st. Portugalska je takrat praznovala 500. obletnico odkritja poti v Indijo pomorščaka Vasca da Game. Postanek za ogled akvarija, ki velja za največjega in najlepšega na svetu ter na sodoben in privlačen način predstavlja podvodni svet. Domuje v moderni stavbi, ki so jo postavili za Expo 98, poleg te stavbe pa so zanimivi tudi: stolp Vasca da Game, dvojčka stolpa Sao Gabriel in Sao Rafael, paviljon Atlantic, nakupovani center Vasco da Gama, promenada in gondolska žičnica, umetni slap ... Vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: LIZBONA | zajtrk
Po zajtrku ogled portugalskega glavnega mesta, ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tejo. Ogledali si boste stolnico, grad S. Jorge s čudovitim pogledom na mesto, mestni stolp, slavolok zmage in dva dragulja pod zaščito Unesca: Belemski stolp (16. st.) in samostan sv. Jeronimo (spomenik renesančne arhitekture) s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev in sarkofaga pesnika Camoesa in pomorščaka Vasca De Game. Postanek tudi ob spomeniku slavnih pomorščakov - raziskovalcev. Sprehod po stari mestni četrti Alfama, ki je duša stare Lizbone ter vzpon na grad Sao Jorge in prosto popoldne za ogled katerega izmed muzejev (npr. Narodni muzej kočij, ki vsebuje eno največjih zbirk na svetu ...), sprehod po mestu ali morebitne nakupe. Prenočevanje v hotelu. Zvečer priporočamo sprehod po lizbonskih dokih, kjer je zelo živahno nočno življenje (trgovine, restavracije, bari, diskoteke).

3. dan: LIZBONA-(SINTRA-CABO DA ROCA-CASCAIS-ESTORIL)-LIZBONA | zajtrk
Po zajtrku prost dan v Lizboni, priporočamo izlet v Sintro (doplačilo). Vožnja v staro kraljevsko prestolnico, ki upravičeno velja za eno najlepših mest na Portugalskem. Mesto se deli na tri območja. Ogled Narodne palače Sintra, kraljeve palače iz 15. st. Kralji so jo uporabljali vse do 19. st., dolga zgodovina te stavbe je prinesla tudi številne arhitekturne sloge, predvsem gotskega in emanuelinskega, največji čar pa palači daje okrasje v številnih svečanih prostorih. V okolici Sintre se razprostira Park Pena, očarljiva mešanica zelenih gozdov ter nasadov mimoz ter drugih eksotičnih rastlin in cvetic. Vožnja do najzahodnejše točke Evrope - Cabo da Roca. Vrnitev v Lizbono skozi mondeni letovišči Estoril in Cascais, ki se nahajata ob obalni cesti, pribl. 30 km od Lizbone. Cascais se je razvil iz ribiške vasice in leži ob mirnem zalivu, Estoril pa je letovišče z igralnico in uveljavljenim golf klubom. Zvečer (za doplačilo) priporočamo ogled tradicionalne predstave fada s pijačo ali večerjo. Prenočevanje v hotelu.

4. dan: LIZBONA-QUELEZ-BENETKE-(LJUBLJANA) | zajtrk
Zajtrk v hotelu in vožnja do Queleza - portugalskega Versaillesa v malem. Narodno palačo s čudovitimi vrtovi in zanimivo arhitekturo iz obdobja rokokoja sta Don Pedro in žena Maria I. uporabljala kot poletno rezidenco. Po ogledu vožnja na letališče pri Lizboni in odhod letala do Benetk. Predviden pristanek na beneškem letališču v popoldanskih urah. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

V ceno je vključeno

 • povratni letalski prevoz Benetke-Lizbona
 • strošek letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo
 • avtobusni prevozi po programu
 • 3 prenočevanja z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*/4*
 • ogledi po programu brez vstopnin
 • spremstvo slovenskega vodnika in lokalnega po potrebi
 • stroški organizacije ter DDV

 

Možna doplačila (ob prijavi):

 • enoposteljna soba 110 €
 • prevoz na letališče 60 €
 • za skupino manjšo od 25 oseb 30 €
 • izlet v Sintro 56 € (ob prijavi najmanj 15 oseb); fado z večerjo 45 €, 

 

Možna doplačila (v kraju):

 • vstopnine pribl. 35 €.

Opomba

Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.

Obvezno doplačilo v hotelu:

 

 • mestna turistična pristojbina: 2 €/os/dan

S 1. 1. 2016 so v mestu Lizbona uvedli mestno turistično pristojbino. Mestna turistična pristojbina se plačuje na osebo na dan v recepciji hotela.

Seznam ponudb

Izberi datum odhoda
št. ponudb: 3
 • 14704    14704/30      Po programu
  30.09.-03.10.2021 / četrtek - nedelja
  4 dni
  letalo
  Potovanja Portugalska
 • 14704    14704/30      Po programu
  28.10.-31.10.2021 / četrtek - nedelja
  4 dni
  letalo
  Potovanja Portugalska
 • 14704    14704/30      Po programu
  17.03.-20.03.2022 / četrtek - nedelja
  4 dni
  letalo
  Potovanja Portugalska
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

Zakaj Kompas?

Vaše mnenje šteje!

Z namenom, da bomo pri načinu svetovanja in pripravi nepozabnih počitnic in potovanj še boljši, vas prosimo za pomoč.