Zakaj izbrati to potovanje?

 • Skrbno sestavljen program, kjer poleg vseh ključnih točk obiščemo tudi manj znane kotičke otoka
 • Bivanje v odličnih hotelih 3* in 4* na izbranih lokacijah
 • Vključena vožnja z ladjico po neverjetni laguni ob ledeniku Jokulsarlon
 • Spremstvo Kompasovih vodnikov, ki na otoku preživijo več mesecev letno in ga poznajo kot lastni žep

Islandija z Vestmanskimi otoki - Čarobni poletni krog, 8 dni

Čas potovanja: 8 dni

Cena na osebo že od: 1.995€

Želite doživeti celoto Islandije v toplem poletnem času, ko dolgi dnevi še podaljšajo doživetje te edinstvene dežele? Želite med jutranjo plovbo po zalivu opazovati kite, izvedeti kje stojijo »vrata pekla«, kateri slap na Islandiji je najbolj slikovit in od kod izhaja beseda gejzir?

map

Odhodi: 28. 8. 21
Trajanje: 8 dni / 7 nočitev
Produkt: 93943

1. DAN: DUNAJ – KEFLAVIK - REYKJAVIK| zajtrk

Jutranji let z dunajskega letališča in dopoldanski pristanek na Islandiji. Letališče Keflavik leži na polotoku Reykjanes, vulkansko ter geotermalno aktivnem področju, ki je prekrito s polji lave, katero na mestih porašča sivo zelen mah. Surova vulkanska pokrajina obiskovalca očara že v slabi uri vožnje do glavnega in največjega mesta Reykjavik, najbolj severne prestolnice na svetu. Živahni Reykjavik z barvitimi stavbami je pravo nasprotje vulkanski pokrajini. Z avtobusom se boste podali na panoramski ogled mesta, skozi raznolike predele mesta ob zalivu Faxaflói pa vse do mestnih plaž. Nastanitev v hotelu ter popoldan peš ogled mesta in njegovih  znamenitosti. Nočitev.    

2. DAN: REYKJAVIK – »ZLATI KROG« – REYKJAVIK IN MODRA LAGUNA| zajtrk
Prvo jutro na Islandiji se boste odpravili na najpomembnejši kraj na otoku, to je Narodni park Thingvellir. Geološko je to eden redkih krajev na svetu, kjer lahko vidite in sledite tektonski prelomnici med dvema tektonskim ploščama; med ameriško ter evro-azijsko. Na prelomu dveh celin boste vstopili v svet vikinške zgodovine, saj so Vikingi prav tu ustanovili svoj parlament, temelj današnje neodvisne države. V nadaljevanju boste obiskali najbolj slavni gejzir Geysir, čakali na izbruh gejzira Strokkur in sledili prvim ledenikom ter iskali vašo prvo mavrico v pršenju vode mogočnega slapu Gullfoss. Popoldan povratek v Reykjavik. Za zaključek dneva vas za doplačilo čaka še nepozabna izkušnja kopanja v slavni Modri laguni. Povratek v hotel in nočitev.

3. DAN: REYKJAVIK – »POT ARKTIČNE OBALE« – SIGLÖFJORDUR| zajtrk

Po zajtrku se boste prvič podali na daljšo vožnjo, vse na severno obalo otoka. Na poti iz mesta se boste zapeljali skozi edini podmorski tunel na Islandiji, ki bo skrajšal vašo pot okoli Hvalfjorda. Na prvem panoramskem postanku se boste lahko povzpeli na rob kraterja vulkana Grábrók. Vožnjo boste nadaljevali po »poti arktične obale«: pokrajini islandskih konj, islandskih sag in mitologije, ribiških vasi in tradicije. Mala vasica Siglufjördur, skrita pred severnimi vetrovi v istoimenskem fjordu, je v prvi polovici 20. stoletja postala prestolnica ribolova na slanike v severnem Atlantiku. Sprehod skozi vas je kot sprehod nazaj, v čas zlate ere slanikov. Nastanitev v hotelu in nočitev.


4. DAN: SIGLÖFJORDUR – AKUREYRI – GODAFOSS – JEZERO MYVATN| zajtrk  

Dan bo namenjen obisku mesta Akureyri ter odkrivanju jezera Myvatn z okolico. Akureyri s slikovito lego na koncu fjorda Eyjafjördur, le sto kilometrov oddaljen od severnega tečajnika, je drugo največje mesto Islandije in središče severnega dela otoka. Na vodenem sprehodu boste spoznali mestno zgodovino ter obiskali mestne znamenitosti. Nadaljevanje vožnje ter postanek pri slapovih Godafoss, kjer počivajo nordijska božanstva. V nadaljevanju se vam bo odprl pogled na pokrajino psevdo kraterjev, ki se dvigajo nad gladino jezera Myvatn. Okolica jezera slovi po bogastvu flore in favne, predvsem po bogastvu različnih vrst ptic. Geološke posebnosti boste lahko spoznali ob sprehodu po lavinem polju Dimmuborgir. Okolica je služila kot kulisa za snemanje popularne tv serije Igra prestolov. Za konec dneva postanek na aktivnem vulkanskem področju v kalderi vulkana Krafla, kjer se boste sprehodili med fumarolami, solfatarami, brbotajočimi blatnimi ter vročimi vrelci. Nastanitev v hotelu v okolici.

5. DAN: HUSAVIK – DETTIFOSS – BREIDDALSVIK| zajtrk

Jutranji obisk slikovitega in barvitega obalnega mesta Husavik, ki slovi kot prestolnica opazovanja kitov. Ob primernem vremenu, za doplačilo možnost opazovanja kitov. Nadaljevanje vožnje do kanjona Asbygi, ki naj bi bil odtis osmonogega konja boga Odina. Od tod pa nadaljevanje poti do najmogočnejšega slapu pod imenom Dettifoss, katerega hrani reka Jökulsa a Fjöllum, ta pa priteče iz najmogočnejšega ledenika Islandije. Kar težko je verjeti, da bo v nadaljevanju dneva pot tekla preko kamnite puščavske pokrajine v deželo vzhodnih fjordov, kjer boste prenočevali.

6. DAN: VZHODNI FJORDI – JÖKULSARLON – NARODNI PARK SKAFTAFELL – VIK| zajtrk
Dan boste preživeli v svetu največjih ter najmogočnejših ledenikov Evrope. Jutranja vožnja vzdolž vzhodnih fjordov, vas bo kmalu pripeljala v osrčje pokrajine, kateri kraljuje največji ledenik Vatnajökull. S posebnim amfibijskim vozilom se boste zapeljali in zapluli po ledeniški laguni Jökulsarlon ter med ledenimi gorami oprezali za tjulnji. Čas za fotografiranje na diamantni plaži, kjer ledene gore končajo svojo pot v oceanu. Nadaljevanje vožnje pod ledeniki do narodnega parka Skaftafell ter preko naplavljene južne obale do najbolj južnega kraja na otoku, kraja Vik. Pred koncem dneva še sprehod po eni najlepših in tudi najbolj nevarnih plaž na svetu, slavni črni plaži Reynisfjara. Nastanitev v hotelu v okolici in nočitev.

7. DAN: SKOGAFOSS – SELJALANDFOSS – VESTMANSKI OTOKI – KEFLAVIK| zajtrk

Jutranji postanek pri slapovih Skogafoss in Seljalandfoss. Krajša vožnja s trajektom na Vestmanske otoke. Na glavnem otoku je leta 1973 izbruhnil vulkan in dodobra spremenil podobo otoka ter življenje njegovih prebivalcev. Več o zanimivi zgodovini boste izvedeli na panoramskem, avtobusnem ogledu otoka. Otoki so največja kolonija ptic mormonov na svetu in z malo sreče jih boste lahko tudi fotografirali. Pred povratkom na celino še nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje. Pozno popoldanska vožnja preko kmetijske pokrajine, mimo Reykjavika na polotok Reykjanes. Nastanitev v hotelu v bližini letališča in nočitev.

8. DAN: KEFLAVIK - REYKJAVIK - DUNAJ – LJUBLJANA| zajtrk

Po zajtrku vožnja na letališče in dopoldanski let proti Dunaju oziroma enem izmed bližnjih letališč.

CENA NA OSEBO: 
1.995 € pri udeležbi najmanj 20 oseb

V ceno je vključeno

 • Povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu z vključenimi pristojbinami
 • 7 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 3* in 4*
 • Avtobusne prevoze po programu
 • Plovba z ladjico po laguni Jokulsarlon
 • Trajekt na Vestmanske otoke 


Doplačila:

 • Skupina manjša od 20. oseb: 140 €
 • Enoposteljna soba: 520 €
 • 3 x večerja: 182 €
 • Vstopnina v Modro Laguno z vključeno pijačo (DAN 2): 68 €
 • Opazovanje kitov v Husaviku (DAN 5): 79 €
 • Transfer LJUBLJANA-DUNAJ-LJUBLJANA: 80 € (pri udeležbi najmanj 10 oseb)


Možna doplačila na kraju samem:

 • Vstopnine cca 100 €

Odkrita beseda – večerje: V Kompasu verjamemo, da deželo odkrivamo tudi skozi njeno kulinariko. Za doplačilo vam ponujamo paket treh večerij v hotelih, ki se nahajajo izven mest in je dostop do restavracij omejen. V mestih pa vas spodbujamo, da sami odkrivate okuse Islandije, pri čemer vam bodo z nasveti in priporočili z veseljem pomagali naši vodniki.

 

 

COVID informacije - Islandija

Pogoji vstopa na Islandijo ter pogoji vstopa v Slovenijo ob povratku iz Islandije

Pošlji povpraševanje

Z oddajo povpraševanja soglašate, da ste seznanjeni s splošnimi pogoji poslovanja in politiko zasebnosti ter se z njimi strinjate.

GDPR soglasje* [Soglašam, da Kompas d.o.o. Moje osebne podatke iz tega obrazca uporablja za pripravo želene ponudbe, izvajanje neposrednega trženja (obveščanja o novostih in posebnih ponudbah podjetij skupine Kompas d.o.o.) z uporabo e-pošte. Od obvestil se lahko kadarkoli odjavite.]

Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

Zakaj Kompas?

Vaše mnenje šteje!

Z namenom, da bomo pri načinu svetovanja in pripravi nepozabnih počitnic in potovanj še boljši, vas prosimo za pomoč.