Zakaj izbrati to potovanje?

 • 10 % popust za otroka do 12. leta v spremstvu dveh odraslih oseb 
 • odličen hotel Golden Tulip Media City 4*
 • predviden izkušen vodnik Edvard Jaber Krišjak

 

Nepozabna doživetja

 

 • poglejte z najvišje stolpnice na svetu Burj Khalifa
 • začutite vrvež slikovitih tržnic začimb in zlata 
 • povzpnite se na "Dubai Frame", kjer se ozremo v preteklost Dubaja in vstopimo v svet prihodnosti
 • opazujte magični cvetlični vrt sredi puščave
 • spoznajte svet islama na ogledu mošeje Jumeirah

Dubaj

Čas potovanja: 7 dni

Cena na osebo že od: 899€

Dubaj ima dve plati popotniškega raziskovanja. Futuristični svet arhitekturnih presežkov z najvišjim stolpom na svetu Burj Khalifa in novo ikono Dubai Frame ter številna nakupovalna središča Dubaja so vzporednica staremu Dubaju, predelu Deira, ki ga zaznamujejo mošeje in tradicionalne tržnice. Na potovanju v družbi izkušenega vodnika boste spoznali vse plati te bleščeče metropole.

map

Dubaj ima dve plati popotniškega raziskovanja. Futuristični svet arhitekturnih presežkov Dubaj marine, najvišji stolp na svetu Burj Khalifa , nove arhitekturne ikone Dubai Frame, Museum of Future, Dubai Eye ... številna nakupovalna središča Dubaja so vzporednica staremu Dubaju, predelu Deira, ki ga zaznamujejo mošeje in tradicionalne tržnice. Na potovanju v družbi izkušenega vodnika boste spoznali vse plati te bleščeče metropole.

Čas potovanja: 7 dni / 4 noči
Čas za prijavo: 14 dni pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest
Najmanjše št. potnikov: 20
Vizum: ni potreben

Produkt: 92957

 

1. dan: LJUBLJANA - ISTANBUL - DUBAJ / obroki na letalu
Popoldan odhod z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana v Dubaj s prestopanji.

2. dan: DUBAJ / zajtrk
Po pristanku boste dan začeli z zajtrkom v nekdanjem predelu bogatih dubajskih trgovcev Al Bastakiya. Odpravili se boste na avtobusni ogled mesta in se ustavili tudi v Dubajskem muzeju, ki vas bo popeljal v nastanek te moderne metropole. Po krajšem oddihu v hotelu popoldan prevoz z metrojem do Downtown Dubai in (za doplačilo) vzpon v višave na stolpa Burj Khalifa, ki se dviguje kar 828 m nad mesto. Tu se nahaja tudi največji svetovni nakupovalni center Dubai Mall. Čas za nakupe ali obisk izvrstnega akvarija (doplačilo). Zvečer ne zamudite »plešočih fontan« - predstave luči, vodnih curkov in glasbe. Prenočevanje.

3. dan: DUBAJ / zajtrk
Zapeljali se boste po aveniji Šejka Zayeda, mimo številnih arhitekturnih presežkov ter si privoščili tudi sprehod ob Dubaj Marini. Popeljali se boste »po deblu« ene od treh palm, Palm Jumeirah in se ustavili na panoramski točki The Point. Postanek za kosilo v čudovitem naselju Madinat Jumeirah. Po morski ožini, Creeku-naravni zajedi v kopno, ob kateri je mesto tudi nastalo, se boste peljali z vodnimi taksiji-abrami ter doživeli tudi slikovito vzdušje tržnice začimb in souku zlata. Proti večeru vas (za doplačilo) čaka še nova ikona prestolnice "Dubai Frame" oz. "Okvir " od koder se odpre čudovit pogled na prestolnico Emirata Dubaj. Prenočevanje.

4. dan: DUBAJ / zajtrk
Prosto za počitek ali obisk ene od bližnjih mestnih plaž. Trenutno je najbolj popularna plaža Dubai La Mer Beach s številnimi lokali in restavracijami, lahko se odločite za sprehod ob plaži JBR in predelu Bluewaters blizu nove arhitekturne ikone Dubai Eye. Pozno popoldne vožnja z metrojem do centra Mall of Emirates, kjer se boste lahko spustili po eni največjih pokritih smučin na svetu ali nakupovali v prestižnem nakupovalnem središču Emiratov. Zvečer (za doplačilo) priporočamo romantično plovbo z večerjo na tradicionalni leseni ladji, ki ponuja čudovit razgled na arhitekturne presežnike dubajske Marine. Prenočevanje.

5. dan: DUBAJ / zajtrk
Dopoldne se lahko (za doplačilo) odločite za obisk mošeje Jumeirah Mosque, kjer se boste na vodenem ogledu z lokalnim vodnikom seznanili z arabsko kulturo in svetom islama. Popoldan (za doplačilo) priporočamo pravo doživetje puščave na izletu s terenskimi vozili. Po adrenalinski vožnji po peščenih sipinah si boste oddahnili v kampu postavljenem po vzoru pravih beduinskih taborov. Počitek v arabskem slogu z okusno večerjo ob beduinski glasbi, ki vam ga bo popestrila trebušna plesalka. Vrnitev v hotel. Prenočevanje.

6. dan: DUBAJ / zajtrk
Počitek na plaži ali poldnevni izlet do Čarobnih vrtov in Globalne Vasi. Čaka vas obisk enega najlepših cvetličnih parkov v tem delu sveta-Miracle Garden. Sprehodili se boste čez urejene parke, cvetlične nasade in občudovali mogočne skulpture, ki so jih spretni vrtnarji ustvarili sredi puščave. Nekatere izmed skulptur so bile uvrščene celo v Guinessovo knjigo rekordov. Navdušijo s cvetjem obdelane hišice in igrala, vodnjaki,... Sledil bo prevoz do multikulturnega prireditvenega prostora Global Village s številnimi pavilijoni (odprto le v zimskem času), kjer so na ogled in pokušino tudi kulinarične »dobrote » z različnih koncev sveta. Ponoči prevoz do letališča Dubaj.

7. dan: DUBAJ - ISTANBUL - LJUBLJANA / obroki na letalu
Nočni let preko Istanbula do Ljubljane.

 

Beseda vodnika:

Moje prvo srečanje z islamom in deželami Magreba je bilo dokaj nenavadno. Namreč, zgodilo se je tistega usodnega septembra 2001. Na popotovanju po Tuniziji in kasneje na potepanju po sosednji Libiji. In nekako zaznamovalo tudi mojo kasnejšo pot odkrivanj novih življenjskih modrosti. Odpeljalo me je na skrivnostni Bližnji Vzhod, ki me je preprosto očaral z mozaikom različnih kultur.


Pogosto slišimo, da je ključ dobrega potovanja v pravšnji kombinaciji zgodovine in sedanjosti, pustolovščine in varnosti, kulture in sprostitve. In prav slednje sem našel na mojih potepanjih po tem delu Arabije. Prepletanje barv in bogastvo vonjav na živahnih tržnicah, soukih, poležavanje na peščenih plažah otoka Sadiyat, nova prestolnica arabske kulture v emiratu Abu Dhabi z imenitnim muzejem Louvre. Arabski arhitekturni mojstrovini Emiratov , Predsedniška palača Qasr Al Watan in mošeja šejk Zayeda me vedno znova očarata, ob vsakem obisku. Lepote islamske umetnosti je po poteh Arabije odkrival že popotnik Marco Polo, ko se je v 13.stoletju ustavil tudi v laguni pristanišča Julfar. Ta predel ob obali Perzijskega zaliva, nekoč znanega po zloglasnih piratih, danes zaznamujejo mondeni hotelski kompleksi priljubljene počitniške destinacije emirata Ras Al Khaimah. Seveda ne smemo med obiskom Združenih arabskih Emiratov  spregledati arhitekturnih presežnikov sodobne turistične meke, Dubaja. Prav nenavadno je  »vstopiti«  v dubajski Frame , se sprehoditi skozi futurističen Museum of Future. Nepozaben je vzpon na najvišjo stolpnico na svetu, Burj Khalifa. Nikakor ne pozabite na adrenalinsko doživetje vožnje z džipi po peščenih sipinah, proti večeru se sprehodite ob plaži JBR do predela Blue Waters..

V Emiratih »se dogaja«.

Edvard Jaber Krišjak, vodnik

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz po programu
 • letališke in varnostne pristojbine
 • prevozi po programu
 • 4 prenočevanja z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelu 4*
 • dodaten zajtrk
 • vodenje v slovenskem jeziku
 • organizacija potovanja
 • DDV

 

Neobvezna doplačila:

 • metro prevozi pribl. 25 EUR

 

Obvezna doplačila (vodniku na poti):

 • napitnine pribl. 30 EUR

 

Obvezna doplačila (na recepciji hotela):

 • lokalno predpisana turistična mestna pristojbina pribl. 5 EUR na sobo/noč

Seznam ponudb

št. ponudb: 0
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice