Zakaj izbrati to potovanje?

 • obisk ene najlepših tržnic v Evropi – La Boqueria
 • obisk parka Guell
 • ogled znamenitih arhitektonskih spomenikov Gaudíja in drugih predstavnikov
 • obdobja modernizma
 • vznemirljivo nočno življenje
 • čudoviti sprehodi ob obali in ulici Rambla 

 

Kompasovo doživetje

Obisk parka Guell, kjer je zavita kamnita klop okrašena z drobci keramičnih ploščic barvnega stekla. Gaüdi je želel, da bi arhitektura bila videti kot plod organske rasti. Ob Gaudijevih mojstovinah bomo navdih zagotovo našli tudi mi…

Barcelona

Čas potovanja: 4 dni

Cena na osebo že od: 499€

Barcelona – oder za uživanje življenja. Kdor obišče Barcelono, v njej začuti svetovljansko vzdušje, mešanico življenjske radosti, potrebe po svobodi in veselja do umetnosti.

 

Ali ste vedeli: da vzhodna fasada Sagrade Famílije, ki gleda proti vzhajajočemu soncu, predstavlja rojstvo, medtem ko je zahodna fasada, ki gleda v zahajajoče sonce, posvečena Kristusovemu trpljenju. Glavna južna fasada je posvečena gloriji. Cerkvena notranjost naj bi spominjala na gozd, njeni drevesom podobni stebri se na določeni višini razcepljajo in podpirajo obok, ki ga oblikuje bogato geometrijsko omrežje zvezdastih oblik.

 

map

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

 

1. dan.: (LJUBLJANA)−BENETKE–BARCELONA
Zbirališče potnikov v zgodnjih jutranjih urah na obračališču mestnega prometa Dolgi most, v Ljubljani in vožnja na letališče pri Benetkah (doplačilo) ali na letališču 2 uri pred poletom letala v Barcelono. Takoj se boste posvetili katalonski prestolnici in njenim znamenitostim. Ogledali si boste njen zaščitni znak–cerkev, posvečeno sveti družini–Sagrado Famílio in nekaj drugih Gaudíjevih stvaritev, kot je La Pedrera, prizorišče poletnih olimpijskih iger na Montjuicu, ki jih je Barcelona priredila leta 1992, mestno območje l’Eixample ter Španski trg. Po panoramskem ogledu vožnja do hotela. Nastanitev in prenočevanje.


2. dan: BARCELONA–(MONTSERRAT–KLETI PENEČEGA VINA)–BARCELONA / zajtrk
Zajtrk in prost dan v Barceloni za obisk katerega od številnih odličnih muzejev, morda živalskega vrta ali akvarija ... Za doplačilo priporočamo izlet na katalonsko sveto goro Montserrat, ki številne obiskovalce privablja tudi zaradi izredne lepote narave tega naravnega rezervata. Ogledali si boste baziliko s črnim kipcem svete Matere Božje, zaščitnice Katalonije, lahko pa si boste ogledali tudi odličen montseraški muzej z deli katalonskih, španskih in francoskih slikarjev. Po poti na Montserrat se boste ustavili v kleteh izvrstnega katalonskega penečega vina, spoznali postopke pridelave in ga seveda tudi pokusili. Popoldne vrnitev v Barcelono in nekaj prostega časa. Zvečer priporočamo obisk tradicionalnega plesa flamenka (doplačilo). Prenočevanje.

3. dan: BARCELONA / zajtrk
Po zajtrku sledi raziskovanje mesta (peš/z javnim prevozom). Podali se boste do ikoničnega parka Guell, ki je razglašen za Unescovo svetovno dediščino in znan po bogati dekoraciji z mozaiki, sestavljenimi iz posameznih delcev razbite keramike. Nekaj prostega časa v parku. Sledi sprehod po slavni Rambli, eni najbolj znanih sprehajališč na svetu. Rambla je srce Barcelone, kjer se bo vsak obiskovalec znašel vsaj enkrat v času obiska. Avenija okrašena s platanami povezuje Katalonski trg s pristaniščem, na ulici pa se vrstijo prodajalci ptic, časopisov in cvetličarke s svojimi kioski. Sledi ogled Gotske četrti–Barrio Gotico, zgodovinskega dela Barcelone s ponosno katedralo La Seu. Priporočamo ogled ene izmed gaudijevih »daritev v kamnu« − hiš, ki jih je za bogate industrialce gradil slavni arhitekt; La Pedrera ali Casa Batlló. Zvečer priporočamo ogled "magičnih fontan" na španskem trgu, ki jih je Buigas načrtoval že leta 1929 za Svetovno razstavo. Prepustite se kombinaciji čarobnih trenutkov barve, luči, čustev, vode in glasbe. Prenočevanje.

4. dan: BARCELONA–(FIGUERAS–GIRONA)–BENETKE–(LJUBLJANA) / zajtrk
Zajtrk in prost dan v Barceloni za obisk katerega od številnih odličnih muzejev ali morda stadiona Camp Nou. Po želji in za doplačilo priporočamo izlet proti severu Katalonije, v rojstni kraj ekscentričnega umetnika Salvadorja Dalíja, kjer si boste ogledali galerijo leta 1989 umrlega slikarja. Po prostem času za kosilo boste obiskali glavno mesto province, srednjeveško Girono z eno najbolje ohranjenih židovskih četrti v Evropi in mogočno enoladijsko gotsko stolnico. Pozno popoldne vožnja na letališče pri Barceloni, od koder boste predvidoma v večernih urah poleteli proti Benetkam. Pristanek v večernih urah in prevoz v Ljubljano (doplačilo)

V ceno je vključeno

 • letalski in avtobusni prevoz po programu
 • stroške letaliških in varnostnih pristojbin
 • 1 kos oddane prtljage največ 20 kg
 • 3 prenočevanja z zajtrki v hotelu 3–4* v dvoposteljnih sobah v Barceloni
 • ogled Barcelone in vstopnina v park Guell
 • DDV
 • organizacijo in vodenje potovanja

 

Popusti:

10 % za 2-12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

 

V ceno ni vključeno

Ob prijavi:

obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 30,00 EUR/osebo

 

V kraju samem (na recepciji hotela):

obvezno doplačilo mestna turistična pristojbina: približno 1.2 EUR/os/noč

Možna doplačila:

Ob prijavi:

 • prevoz na letališče in nazaj 60,00 EUR/osebo
 • izlet v Figueras in Girono (min. 15 oseb) 49,00 EUR/osebo
 • izlet na Montserrat in kleti penečega vina s pokušnjo (min. 15 oseb) 49,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 115,00 EUR/osebo
 • obisk lokala s programom flamenka in eno pijačo pribl. 45,00 EUR/osebo

 

 

Opomba

Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.

 

Opozorilo

Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK, tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen. Veljajo posebni splošni pogoji.

Seznam ponudb

Izberi datum odhoda
št. ponudb: 3
 • 71618    30      Po programu
  03.12.-06.12.2020 / četrtek - nedelja
  4 dni
  letalo
  Potovanja Španija
 • 71618    30      Po programu
  21.01.-24.01.2021 / četrtek - nedelja
  4 dni
  letalo
  Potovanja Španija
 • 71618    30      Po programu
  18.02.-21.02.2021 / četrtek - nedelja
  4 dni
  letalo
  Potovanja Španija
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice